Haluan kertoa vähän pidemmästi ufoistani (UFO = unfinished object), noista töistä, jotka uhkaavat jäädä kesken. Pieni bloggaus ei tähän riitä, teen oman sivun. Hieron suolaa haavoihin, käännän itseni häpeillen ulospäin ja kätköni julki. Ihan inside out. Tavoite on nimittäin hävetä näitä niin järjettömän paljon, että rupeaisin tositarkoituksella tutkimaan mitkä näistä ovat pelastettavissa. Sitten vain värkkäämään! Ja ne, jotka oikeasti ovat toivottomia, puretaan pois.

VALMISTUI KESÄKUUSSA 2010

Jatan Zetor. Wetterhofin Sivilla, puikot 5 mm. 111 g.

2010

TAAS uusi kierros.

Tänä vuonna on hyvä tilanne. On tammikuussa (tai joskus) aloitettu huivi. Zetor. Sivillasta. Se edistyi pari, kolme viikkoa innolla, sitten tuli virhe ja huivi on siitä asti ollut hautautuneena muun roinan alle. Tämä pitää joko tehdä loppuun tai purkaa. Mä olen purkanut tämän saman langan jo kerran eri huivimallista, joten eikö olisi aika tehdä valmis tuote.

Lähtötilanteessa toukokuun alussa huivissa on keskisaumaa vähän yli 40 senttiä. Ja siis joku virhe pitsissä, silmukat ei ollenkaan täsmää. Enkä muista millä rivillä olen ohjeessa. Huono juttu.

 

2009

Taas uusi kierros.

Minulla on tänä vuonna 1-3 ufoa, riippuu siitä miten tahdon määritellä ufon. Varsinainen oikea ufo on Mystic Light, johon tuli aaaaaaiiikoja sitten virhe, ja työ hautautui alimmaiseksi kaappiin. Tahtoisin kuitenkin tuon huivin omistaa valmiina ja tästä villalangasta tehtynä, joten tehtävä se olisi. Muistaakseni oli maaliskuu, kun otin ja hammasta purren purin silmukka silmukalta noin kolme riviä ja pääsin eteenpäin huivissa - kunnes taas huomasin, ettei silmukat osu kohdilleen eikä kuvio täsmää. Myönnän kiroilleeni. Nyt huivi on taas hävennyt vaatehuoneessa, mutta tämä on päätavoite fufoilussani tänä vuonna: huivi valmiiksi tai jos ei yhtään tahti parane, itkua vääntäen purkuun.

Tämä huivi on siis aloitettu maaliskuussa 2008. Näkyy olevan viimevuotisessa fufoilussa epäonnisesti mukana.

Edit: Purettu 12.5.2009. :( Ei kertakaikkiaan suostunut silmukat täsmäämään lukuisista yrityksistä huolimatta ja hermo paloi.

 

Toinen 'ufo' on vähän tulkinnanvarainen. Pari vuotta marinoituja vaakatilkkuja löytyisi, ja päätin uudenvuodenvimmassa tehdä tänä vuonna peitoksi asti ja luovuttaa Vaakaan. Kun nyt huhtikuun lopulla ja toukokuun puolella innostuin vähän tekemään näitä lisää, voisin kuvitella, että peitto saattaisi vaikka valmistuakin. Olkoon siis ufolistalla. Toukokuun alkaessa tilkkuja oli 32. Itse asiassa Vaaka ry ilmoittaa, että 7 * 5 tilkkua on ihan sopiva, eli ei puutu paljon. Kolme tilkkua ja yhdistäminen?

Edit: Juuri näin. Kolme tilkkua lisää, yhdistäminen ja reunustus virkkaamalla. Peitto valmis 4.5.

 

Omassa mielessäni ufo on vanhempi kuin puolitoista kuukautta, mutta tämä sukkapari alkaa huolestuttaa. Maaliskuun puolella aloitettu, polvisukiksi kokoa 40 suunniteltu ja vasta vailla kantapäitä vaikka varpaista aloitettu. Että jos en viitsi laskea pelkkää huivia (tai huivia ja vaakapeittoa) ufo(i)ksi, tässä on yksi ehdokas. Ihanaista Noroa. En ymmärrä miksen neulo näitä. Ehkä syynä on kakkosen puikot ja tiukka tiheys?

 

Edit: Valmistuivat 15.6.2009 ufojaksolla, viimeisenä ufona. Ufoton hetki!!

 

 

 

 

2008

Uusi kierros alkamassa. Vuoden 2008 fufokaudeksi sovittiin pelkkä kesäkuu. Mulla on viimeinen viikko lomaa, mutta matka Italiaan. En kai mä sinne mitään ufoa raahaa? Saapa nähdä. Lisäksi on muita menoja, ensimmäiselläkin viikolla iltamenoja neljä iltaa putkeen. Jännityksellä odotan mitä tässä ehtii.

Todellinen häpeä on viime vuoden ufoista se ainut jäljelle jäänyt. Kaikki muut on selätetty. Fufojaksolla, vähän sen jälkeen tai yksi keväällä tänä vuonna. Mutta surkein, surullisin, käsittämättömin on jäljellä. Silmukkaakaan en ole tähän tehnyt lisää vuoden aikana. Taitaa olla juuri siinä jamassa kuin jätin sen noin maaliskuussa 2007. Silloin jäi puikko ahtaaksi (sittemmin on uusia puikkoja kyllä hankittu), lanka katkesi ja jouduin kepulikonstein pelastamaan 'reiän' kohdalta. Ja sitten tämä hautautui syvälle komeroon.

Sherborne Abbey. Käsittämätön siksi, että todella tahdon tällaisen neuletakin. Juuri tällaisesta langasta. Tämän tekeminen on päätavoite tämän vuoden fufoilussa, onhan tämä todellisin ufo mitä talossa on.

Saman näköinen kuin viime vuonna. Kesäkuun 1. päivänä tämä heräsi henkiin, pääsi pitemmälle puikollekin, ja vaihdoksen aikana levitti siipensä kuin fenikslintu. Kaunis tämä voi olla valmiina... Muutamia kerroksia neuloutui heti kuvan ottamisen jälkeen. Kyllä tämä tästä. Jos ei vielä valmistu, niin ainakin etenee. Jes! Puikkokoko 3 mm ja noin ziljoona silmukkaa jo - ja koko ajan lisääntyy. Ihana Rowanspun DK (tms).

Tilannetiedotus: Kesäkuun ensimmäisen viikon ajan raivoisaa neulontaa. Miehustassa vyötärö lähestyy (ei vielä ihan siellä) ja ensimmäiseen hihaan neulottu kokonainen kerä lankaa, eli hiha pitkällä. Taas huilattava.

Tilannetiedotus nro mones:

Valmistui tammikuussa 2009!!!!!

Toinen jonka lasken ufoksi on aloitettu tammikuussa 2008. Kotkan lapaset. Jos neulon kaavion mukaan, tulee liian kapea ja pitkä lapanen. Vaatisi siis kuvion säätöä, siksi jumahti tähän vaiheeseen. Kirjoneuleissa olen muutenkin hidas, enkä tykkää violetista. Tahtoisin silti mieluummin tehdä nämä kuin purkaa. Toiveikkaana odotan että nämä valmistuisivat kesäkuun aikana. Eka vasta menossa tässä vaiheessa ja ilman peukkua. En ole varma osaanko tehdä tuon aloitusreunan samalla tavalla, oli eka kerta kun kokeilin. (Voi ei.) Lankana Nalle ja Nalle Colori.

Valmiit 18.6.2008! Piirsin kärjen kuvion uusiksi, ja tikuttelin menemään. Toisen lapasen varsi tehty päihdeneulontana sponsoroidulla Hämeenlinnan matkailukierroksella, mutta samanlainen taitaa olla kuin ensimmäinenkin. Peukut piti tehdä ihan sisulla.

Jokohan Mystic Light on ufo, kun sen tekeminen vain kestää ja kestää? Aloitin heti kun ohje tuli nettiin. Tehtynä kaksi ohjepätkää. Tykkään, mutta on niin hidas, että teen joskus illan tai kaksi ja sitten jotain muuta. Vironvillaa. Tämähän alkoi maaliskuun lopulla KAL:na.

Edit: Siirtynyt vähän pitempänä versiona (neloskuvion alussa?) vuoden 2009 fufoiluun....

Loppuun listaksi muut keskeneräiset, ettei tee pahasti mieli aloitella kesäkuussa uusia töitä. (Ehkä yksi kesämyssy tai ainakin yhdet sukat, jooookoooo??????) Voisi näillekin tulla kohtalon hetket, tavalla tai toisella, fufohenkisesti.

Melkein jo ufo, vaarassa todella pahasti. Pinwheel, kaksinkertaista Nallea. Muka ohi hihanaukkojen. Tulin siihen tulokseen, (että tympii ja) ettei tää ole mun juttu, en pidä tätä kuitenkaan päälläni. Tulen näyttämään virtahevolta. Harkinnassa purkaa osittain ja tehdä taas kerran Kuopukselle neule. Ainakin hän on kuolannut värejä ja takkia kun neulon. Tässä kirjoittaessa päätös kypsyy. Näin on tehtävä. En ole kai neulonut tätä ainakaan kuukauteen, ehkä en pitempäänkään aikaan? Ehkä lasken sen ufoksi tässä?

Viimeinen keskeneräinen on hukassa! Torstai-iltana sitä konserttimatkalla neuloin, ja olen aikas varma, että laitoin sen omaan kassiini auton takapenkillä kello 23.30 ja olen sen sitten survonut jonnekin. Lace Ribbon Scarf, ei erityisen leveä. Kiva mukanakuljetettava, kun nuo takit on isoja ja Mystic liian vaikea matka- tai seurusteluneule. Ei tuoretta kuvaa, kun ei neuletta juuri tänään  näkynyt. (Missä hiidessä se on?) Kuvan ottamisen jälkeen mitta on yli kaksinkertaistunut, ehkä noin kolminkertaistunut.

2007

Näin. Alkamassa on Fufoilu-tempaus. (FUFO = finished unfinished object) Edit: Fufoilujakso on kesäkuun ja puolet heinäkuusta 2007. Jatkoaika elokuun loppuun.

Kaapit ja sängynaluset, lastenhuoneet ja parvekkeen salajemma sekä kodinhoitohuoneen tilkkulaatikot on pakotettu paljastamaan surkeat salaisuutensa 29.5.2007. Kesäkuun alusta on tarkoitus vähentää näitä oikein urakalla. Olin luullut, että näitä olisi maksimissaan kuusi. Kai. Itsepetosta! Itsepetosta! Onhan näitä.

Sherborne Abbey on jumiutunut totaalisesti. Säikähdin kun lanka katkesi (pariin otteeseen) enkä osannut auttaa asiaa. Käytin tekosyynä liian lyhyttä pyöröä ja jätin lepoon. Tämän ihan aikuistenoikeasti haluan valmiiksi tänä vuonna, mutta en välttämättä pakota itseäni tähän liian kiireellä ja kesällä. Ennemminkin rentoutuisin, kun olisi muita ufoja poissa häiritsemästä, ja voisin keskittyä tähän uudelleen. Puikkojahan tulikin hankittua...

Langantuhoamisprojekti eli poncho Maxi mohairista (yök). Talvella purin erään villapaidanalun tästä langasta. Eiköhän olisi aika saada tuo pois kuleksimasta. Tulee liian lyhytkin. Ajattelin viedä yhteismökille ehkä. Saa naulakosta kuka tahansa napata päälleen, jos koleana päivänä jotain tarvitsee... (?) Parin päivän juttu jos vaan viittis.

Valmistui 2.6.

Apupuput jäi kirjomatta ja täyttämättä. Taas olisi illaksi tai kahdeksi tekemistä. Samantien voisi lähettää Vaaka-tilkut eteenpäin. Saamattomuutta sekin, että roikkuvat vielä meillä. (Odottelen kai, että tekisin muutaman lisää.) Ja puput saisi toimittaa SPR:ään. (Saakohan sinne viedä? Olisi kai melkein työmatkan varrella se Kalkun keräilypiste.)

Valmiit 26.7.2007.

Oikeastaan taisin luvata synttäriksi (18.4.) Kuopukselle oviverhon ketjusilmukoilla. Ehkä en sanonut vuosilukua? Tänä vuonna piti olla... Patatylsä, mutta voin kuvitella tekeväni.

Edit. Valmistui myöhemmin, ei fufoilussa 2007. Ripustettiin paikalleen Kuopuksen oveen maaliskuussa 2008. Vihdoinkin.

Ehkä väitin purkaneeni? Sukista jäänyt lanka piti pikaloihtia kämmekkäiksi. Nykäisin kyllästyessäni puikot pois ja luulin purkaneeni. Lankalaatikosta löytyi. Kai tuon voisi tehdäkin? Ja sille parin.

Valmiit 16.6. Ihan ok kämmekkäät. 50 s. 2,5 mm puikot. Prinsessaneuletta. Pikkupeukussa 21 s muuten nurjaa, mutta yksi 'prinsessaraita' päällä. Taidan antaa lahjaksi nämä.

Pistelytyö on pistellyt sydänalaa, koska se on liian kauan kummitellut kaapissani, vieläpä 'salaisena työnä', kun sen piti olla lahja lapselle. Jaa kenelle? No, tuo Kisu Pikkukuu, joka seikkailee Salaisessa maassa, on eskarikirjoista tuttu. (Meillä on kotikirjana joku semmoinen, ei nuo eskarissa sitä käyttäneet.) Aloitin tän synttäriyllätykseksi Esikoisen eskarikeväällä (muistaakseni, nääs) eli yheksäntoistasattaayheksänkymmentäjayheksänköseoli eli taispa olla kakstuhatta. Tein vain kun lapset nukkui tai oli muuten pois kotoa. Ei valmistunut. Keskilapsi on kaksi vuotta nuorempi. Sille sitten! Otin loppuspurtinkin ennen synttäriä. En ehtinyt ja sitten otti pattiin ja kaivoin vaatehuoneeseen ulkovaatteiden taakse piilopaikan tälle. Kuopus olisi nyt menossa kouluun. Eskarikevään synttäri meni jo. Tyttö osallistui ufojen kuvaussessioon, näki tämän ja huusi: tätä et sitten ainakaan pura! Tää pitää tehdä valmiiksi! Kukahan sen saa? - - - Oli niin haaveellisen näköinen, että menin heikkouksissani lupaamaan valmiiksi tämän. Mainitsinko, no en, että en ole harrastanut muutoin pistelyä. Laatikko, ohje, langat, kaikki olisi tallella. Tää täytynee tehdä oikeasti nyt.

 

Vähästä on jäänyt kiinni. Muistelin, että olisi ollut enemmän.

Edit: Valmistui 20.6.2007!!

Viimeiseksi valmistui siis nämä siniset nurkassa.

Sitten ne työt joita en muistanut. En tahtonut muistaa. Enkä katsonut lähempää, jos jonakin vuonna jotain neuleen tapaista pilkisti laatikosta.

Sukkia. Langat lienee muuhun käytetty. Lasten kokoa näkyvät olevan eikä pareja ole ollenkaan.

Suoraan sukasta purettuina puikoille. Tuli vaakatilkkuja. Valmiit 3.6.

Edit: Mökiltä löytyi päättelemätön pipo ja puolitoista lapasta vielä ufolistan tekemisen jälkeen. Tehty loppuun ja päätelty 3.6. Kaikki loppulanka on vaakatilkuksi tulossa. (Vaatii muutakin lankaa.)

Tämä tapaus on todella murheellinen. Olen joskus onnistunut innostumaan oikein kunnolla vauvaneuleesta. Paita, koko arvioilta noin 80 cm. (Esikoinen syntynyt -93 ja hänelle olen tätä yrittänyt tehdä.) Olen ihan hämmästynyt: olen  näköjään oikein ostanut 2,5 mm bambupuikot joskus silloin ja tikutellut silloiselle itselleni todellisen suururakan loppusuoralle asti. Tallessa on kaikki muut langat paitsi pääväri on vähissä. Onkohan sitä enempää ollutkaan. Käsin olen kirjoittanut hihaohjeenkin ja säilönyt samaan paikkaan. Kaikki muut kappaleet ovat valmiit (mitä nyt joku kissannaama kirjomatta) ja vain kakkoshiha puuttuu. Mitäs mä tälle nyt teen? Voi, itku! Omatunto parka. Miksi tällaisia on kaapeissa?

Edit: Juhannuksena tikuteltu toinen hiha. Värit vain vaihdettu (vihreä ja valkoinen päikseen). Vielä kun jaksaisin päätellä langat, yhdistää ja tehdä kauluksen. (Huokaus.)

Edit2: Elokuun loppurutistuksena valmistui 27.8., kun olin jo itsekin varma, etten tee tätä koskaan valmiiksi! Helpottavaa saada tällainen ikivanha työ pois, eikä muutenkaan jäänyt juuri mitään kesken.

MIKSEN SAA KUVAA LADATTUA?? (paha sana, otan bloggerista copy-pastella, höh)

 

Siitä ei pidetä, että ompeluita on suunniteltu, ehkä leikeltykin vähän joskus. Ainut minkä sieltä voisi nostaa esiin on tilkkuprojekti, kun piti sitäkin päästä kokeilemaan ja tein muka lasten päiväpeittoa tai kahta... Kaivaisikohan ne joskus esiin....?? Voihan tämä näissä vellominen olla terveellistäkin, ainakin JOS näistä saa jotain valmiiksi.  No, saa tietysti! Mutta kaikkia ei koskaan.

Tästä en tiedä mitä sanoisin. Sain pari kuukautta marinoidun virkkaus-Nasun valmiiksi. Mun piti tehdä ensin kaksi samanlaista, siksi virkattuja kinttuja jäi yli. Tavallaan siis ufo, vaikka en tiedä tekisinkö toisen vai ei. (Tod. näk. ei kiinnosta pätkääkään.)

Edit: Hävitetty = heitetty roskiin. Hoideltu. Poissa. Gone. Done with. Ei eksisteeraa enää.

Ufoutumisvaarassa yllättäen on ainut muu keskeneräinen. Lasken sen nyt mukaan projektijaksolle, kun noin yhden illan työ alkaa venymään pariviikkoiseksi. (Vai milloin mä oikein tuon aloitin?) Pikasniikkerit. Ihan kiva työ. Tyssäsi jostain mystisestä syystä ensimmäisen ollessa valmistumaisillaan. Ehkä kyllästyin lankaan josta olin juuri tehnyt säärystimet? Tarkoitus oli käyttää lanka loppuun. Kuvattu toisen hankkeen päällä (kansio ja välilehdet on hankittuina, neuleohjeet odottavat lajittelua ja mapitusta). Valmiit 13.6. Tarjosin Esikoiselle, mutta ei tahtonut. Keskilapsi otti omikseen. Mukavaa, kun kolmella naisella talossa on melkein saman kokoiset jalat. (Olisin nuo itsekin huolinut. Täytynee joskus tehdä omat.)

Onkos noita nyt 12 keskeneräistä, kunompeluita en laske, mutta pistetytyön lasken. Huhhuh. Toivottavasti ei löydy mistään lisää.

Taidan ottaa rankan tavoitteen: Kaikki muut hävitykseen tai valmiiksi, ja Sherborne jälleen 'vauhtiin'. Jos on ihan 'pakko', sallin itselleni yhden pikaisen välityön, mutta mieluummin ei ennen kuin Sherborne on ainut keskeneräinen. Sen rinnalla on sitten kiva tehdä huivia / hattua / toppia / sukkia. Ja jos 2008 on fufoilutempaus, yksikään näistä töistä ei ole siellä mukana!

Edit: Tilannekatsaus 26.6. Kaksi ja puoli viikkoa(kos) tässä on jäljellä fufoilua. Mulla kesken: vauvan paita (edistymäisillään), ketjuvirkkaukset, apupuput - ja Sherborne, jota en edes suunnittele tähän fufotempauksen ajalle tehtäväksi. Saatan päästä tavoitteeseeni, vaikka kaksi pitsiprojektia häiritsee aika lailla ja yhdet sukatkin tein tuossa välityönä. Hyvä mieli!

Edit2: Tilannekatsaus 27.8. Halusin tehdä kaikki muut paitsi Sherbornen. Tein kaikki muut paitsi Sherbornen ja ketjusilmukkaoviverhon. Aika helkkarin hyvä mieli! Hyvä minä, hyvä minä!