Tein näitä Fabel-sukkia kummallisen kauan ja sain mahtumaan yhteen sukkapariin yllättävän paljon virheitä. Purkua ja uudelleenneulontaa. Oli kuitenkin kivaa, joten sou vot. Lievä lässähdys oli, että ne kuitenkin valmiina oli liian isot Kuopukselle. Koko on noin 36. (Kyllä, perheessämme on vain isojalkaisia, pienin kun on ekaluokalla. Muilla on sitten 39-40-41-47 jalat.) Fabel on sinänsä hauska lanka, motiivi toistuu pitkän matkan päässä, joten vähän piti etsiä aloituskohtaa, kun tahdoin raidat täsmäämään, mutta sitten meni kyllä kiltisti samaan tahtiin raidat. Eikä ollut solmuja. Harrastin varressa vähän sukkaraitainsinörtteilyä ja lisäilin tuota vaaleanpunaista omiin paikkoihin. Sukkien neulomisesta taidan vieläkin tykätä ihan eniten. Hermo lepää vaikka välillä väsyneenä tosiaan tekisikin virheitä ja joutuisi purkamaan.

Fabel (messuilta, Tinttamarelli) ja vaaleanpunainen Rellanasta ostettu Flotte Socke. 57 g. Puikot oli 2,5 mm eben ja Harmony. Kärjestä Jaywalker. Silmukkamääriksi muutettu kuviopuikoilla 17 s, sileässä jalkapohjassa 14 s per puikko. Tiimalasikantapää. Varressa vähän 1 o kiertäen, 1 n ribbiä. Pikakuvattu kun piti saada lauantai-iltana suoraan puikoilta jalkaan yöksi.

1226423.jpg

Mitä se nyt liian iso sukka paremmaksi salamalla muuttuu?

1226422.jpg

Yökylässä kävi pieni ystävä, ekaluokkalainen hänkin. Koira sitä vähän hämmästeli ja muisti haukkua joka kerta huoneeseen tullessa ihan uutena henkilönä. (Sitten heilutti häntää ja tahtoi rapsutuksia.) Vieraan pikkusisko on vasta noin kuukauden, ja tekaisin sitten Saartje's Bootees -ohjeella Drops Alpacasta tossut kotiinviemisiksi. Tuli kyllä söpöiset ja pehmeät. Paino 12 g ilman nappeja. Puoliso sanoi, ettei voi mahtua vauvalle, mutta kyllä SK:n vauvasukkataulukon (viimeisimmässä? lehdessä) mukaan mahtuu ihan hyvin. Saas nähdä mitä kommenttia tulee vauvan perheeltä.

1226424.jpg

1226425.jpg

Emo-mummulle pilven reunalle kiitokset napeista. Vanhat helmiäisnapit nurinpäin. Ihania vaaleanpunaisia pilkkuja. Puikot oli 2,5 mm ja seurasin ohjetta orjallisesti. Pienemmän koon silmukoilla tein.

Tietokone ränkkää. Liekö hajoamassa kokonaan. Voi ei! Samaan aikaan hajoamisen merkkejä seuraavissa: jääkaappi, tiskikone, hella, silitysrauta. Pesukonekin jättää joskus ohjelmat kesken tai jotain. Kohta menee varmasti koko tili korjauksiin. Pysyisi nyt autot kunnossa! (Kop. Kop.)

Kuopuksen tilaustunika valmis. Kuvataan kun kyetään. Vaihdoin siihen langan, ja jotenkin ajattelin, että jos metrit grammojen suhteen ei paljoa heitä, ja tiheyden saa suunnilleen samaksi, tarvitsisin melko saman määrän lankaa kuin ohje pyytää. Not. Ohjeessa menekki 400 g (jotain en muista). Ostin ällöviolettia, Kuopuksen mielestä ihanaa Nalle Coloria kolme isoa kerää. Arvelin, että lopusta vaikka sukat tai lapasvärkkiä. Tunika painoi 202 g. Jäi vähän lankaa. Salomoninsolmuilla huivi tunikan kaveriksi?

(Lehmus on pingottamatta.)

Olen ollut ihan käsittämättömän väsynyt yli viikon. Päiväuniakin monena päivänä. Perjantaina nukuin töistä tultua ensin puoli tuntia, sitten ruuan päälle puolitoista ja yöunet vähän päästä päälle, 12,5 tuntia. Seuraavana yönä unta riitti silti normaalisti noin 9 tuntia ja sunnuntaina vedin taas parin tunnin päikkärit. Maanantaina nousin sika-aikaisin, ja nukuinkin sitten töitten jälkeen taas puolitoista tuntia. Aina vaan väsyttää. Tulisi jo kevät!!!!!!