Halusin tästä erillisen postauksen.

Ei ne mun tietokonetestit vissiin ihan huonosti sitten menneet, kun mut kutsuttiin kuitenkin haastatteluun.

Pikkaisen yli kaksi vuotta olen ollut töissä vain kolme päivää viikossa. Halusin puolentoista vuoden opiskelun ajaksi koulutusta vastaavaa työtä ja irti vanhasta myyntityöstä. Siksi tänne tulin. Iltaopiskelun aikana oli ruhtinaallista, kun pystyi opiskelemaan vapaapäivinä. Silti koko ajan hain kokopäiväistä, koska rahat on jatkuvasti lopussa.

Toimistotyötä hakee järkyttävä lössi ihmisiä täällä Pirkanmaalla(kin). Olen päässyt silloin tällöin haastatteluun asti, ja aina olen kysynyt montako hakijaa oli. Vaihtelee 110 - yli 500! Varmasti monella ei ole eritystä alan koulutusta tai kokemusta, mutta onpa joukossa varmasti todella päteviäkin ihmisiä. Mulla rajoittaa aika lailla, kun ei ole lainkaan kokemusta taloushallinnosta. Palkkoja en kyllä haluaisikaan laskea, huhhei! Varmasti tulisi virheitä ja saisi tulkita verohallinnon selkeääkin selkeämpiä ohjeita harva se kerta. Ja vihaiset ihmiset hyppisi silmille. Ei kiitos. Laskujen kanssa en vain ole päässyt pläräämään, kun täälläkin isossa talossa jossa nyt olen, on moiset asiat ulkoistettu.

Teen kyllä mieluiten sellaista yleissihteerin tai assistentin työtä, jossa on kaikenlaista näpräämistä, järkkäilyä ja avustamista. Tämä uusi työ olisi sellainen, jos lyhyet kuvaukset pitävät paikkansa. Työ vain olisi Ylöjärvellä, eli taas ollaan siinä tilanteessa, että jos nappaa, ostan auton. Palkan on oltava siis riittävän paljon isompi kuin nykyinen, että jotain jäisikin. Tiistaina koirakouluun mennessä mittailin mahdollista tulevaa työmatkaa: rantatietä 20 km ja 23 minuuttia, ohitustietä 25 km ja samat 23 minuuttia. Siis omalla autolla kun ei ole ihmeempää ruuhkaa. Siedettävän rajoissa.

Sikäli jännä juttu, että ilmoittivat haastattelevansa vain kaksi ehdokasta. Olen siis työnhaussa pitemmällä kuin koskaan aikaisemmin tämän kahden vuoden aikana. Aiemmin on haastateltu 4 - 20 ihmistä. (Kysyn yleensä tätäkin.) Nyt kyllä haluan tietää syyn, jos valinta ei osu minuun! Voi nyppäistä aika syvästi henkilökohtaisella tasolla, jos jää juuri kakkoseksi - kahdesta hakijastahan siinä jää 'viimeiseksi'. Meneekö joulu pilalle?

Nyt tämä leppoisa työpaikka ilman kiirettä ja kivoine ihmisineen tuntuu niin mukavalta, mutta täytyy muistella tilipäiviä, niin houkuttelee enemmän tuo uusi työ. Sitäpaitsi täällä ärsyttää koko ajan, kun ei ihan 'kuulu joukkoon', kun on vuokrafirman kautta. Eilen se taas korostui, kun jaettiin (minä jaoin) joululahjoja, ja talon oma väki sai kalliit paistinpannut, ja me muutama ulkoistettu sellaiset tuikkulyhdyt. Oma työnantaja ei jaa lahjoja ollenkaan. (Ei pitäisi valittaa. Sain kuitenkin lahjan. Ei se ole itsestäänselvyys.)

Jännitystä elämässä. Kun ei menisi yöunet.