Oli iloa siitä, että meidän asuinalueelta lopetettiin varsinainen postitoimisto. Nimittäin nyt saa paketit ison kaupan asiakaspalvelusta. Lue: arkisin iltayhdeksään asti mahdollisuus hakea postia! Muuten olisi mennyt villapaketin hakeminen ensi viikkoon!

Tilaus oli siis Pikku Punatulkku Oy:stä. Ystävät aikoo kilkutella hatuiksi tuon sini-violetin (170 g) ja vaaleamman punakirjavan hahtuvan (120 g). Itse teen Kuopukselle toisenkin hatun. Tuo tumma punainen (120 g) sopii paremmin nykyiseen talvitakkiin kuin vuosi sitten ostettu hahtuva, josta muutama hetki sitten tein kissapipon. (Viime talven hahtuvaostokset, huolellisesti kaappimarinoituina ja nyt puikoilla tai sinne menossa, oli samasta paikasta.)

Tässä ostokset. Kuvassa vähän liian kirkkaat värit.

351503.jpg

Tilasin ihan uteliaisuuttani sieltä myös 100 % villalankaa. Sivuilla oli esitelty ihania värejä vaikka kuinka monta. Vyyhdit on eri painoisia, tilasin vain summassa vyyhden kutakin väriä. Punaisesta ajattelin ensin huovuttaa Kuopukselle lapaset (=testata huopuuko kauniisti ja minkä verran) hatun kaveriksi. Nyt se väri ei tasan yhtään sovi siihen hattuhahtuvaan, joten mietin mitä muuta tekisin. Olisiko ehdotuksia? Lankaa on 190 g. Punatulkku visertää mm näin:  100% villaa. Langat "vanhanaikaisia" eli villan luontainen rasva on jäljellä, tämä tekee langasta erittäin kosteutta imevän ja helpon pestä. Käsinpesu, tämä lanka huopuu konepesussa! Lankavyyhtien painot vaihtelevat, kilohinta 39 €. Puikkoko 3½, 300m/100g, 27s ja 32 krs = 10cm. Itselleni tilasin tummaa keltavihreää ja murrettua vihreää, joita ajattelin neuloa samaan (johonkin) työhön, mutta jälkimmäinen olikin loppu! Nyt en tiedä mitä tekisin mokomalla, kun sitä on niin vähän (210 g). Keltavihreä on kaunis, mutta tahtoisin sille jotain kaveriksi. Punaisen kanssa se ei sovi. Riitelevät vierekkäin. Mitäs mä nyt teen? Tilaan lisää useampia värejä? Marinoin iloisesti kaapissa pari vuotta? Punaista vähän pyörittelin käsissä, että jos hankkisi kavereita sille ja laittaisi Kuopukselle villatakin tai -puseron. Pipoon tai kaulalle lanka tuntuu liian karhealta. Tuossa näkyy vähän vyötettä. Taisipa tulla 'etelänmaalta' eli Virosta tuo lanka.

351507.jpg

Puikoilla tänään vihreä hahtuva ja vieläkin Keskilapsen boleron takakappale. Pipoa on helppo pistää menemään samalla kun surffaa netissä. Takakpl valmistunee illan mittaan, jos parkkeeraan tv:n ääreen. Mitähän sieltä tulisi... (En ole vielä vilkaissut ohjelmatietoja. Tarttis patistella lapsilauma unille.)

AUTTAKAA JA VINKKAILKAA MITÄ NOISTA VILLALANGOISTA VOISI PUTKAHTAA! (Ei mulla ole kyllä työt loppumaisillaan. Lankaakin on, ettei ole pakko juuri heti noita aloittaa. Sitäpaitsi pipoviikoilla pitää saada jotain päähineitä aikaiseksi.)