Iisakin kirkko, eiku Pinwheel Jacket on valmis!! Tästähän piti tulla itelle, vaan huomasin onneks kesken kaiken, että tuskin tulen pitämään juuri pömppävatsan paljastavaa takkia, ja tästä tuli Kuopuksen takki. Isoin työ oli viitsiä purkaa jo neulottu ja aloittaa uudelleen uuusien hihanaukkojen kohdalta.

1906845.jpg

7 mm puikoilla Novitan Nallea aina kaksi väriä kerrallaan, yhteensä 459 g. Raitojen leveys ja värien vaihtuminen ihan fiilispohjalta. Reunukseen en halunnut tehdä lenksuriviä. (Muistiin: hihanaukot kun sektorissa 22 s. Hihoissa kavennettu 2 s joka 8. krs.) Aika kivan näköinen takki, varsinkin selkäpuolelta, mutta valuu hankalasti hartioilta. Pitää opettaa Kuopus pukemaan vaate niin, että kiskoo kohti kaulaa kunnolla. Edessä on kaksi hirvensarvinappia, jotka pujotetaan suoraaan neuleen läpi, ei siinä mitään napinläpiä ole.

1906828.jpg

1906868.jpg

Pysyy se päällä hurjemmassakin menossa.

1906865.jpg

Kameran kotiuduttua kuvautin myös jo aiemmin tässä kuussa valmistuneen pipon. (Onks mun hyvä 'pipopyörö' 3 mm?) Seitsemän Veljestä rasittavan valkoinen, 55 g. Lina-pipo. Tein 100 silmukalla ja aloitin kavennukset neljän palmikon jälkeen. Muuten ohjeen mukainen toteutus. Kaunis malli ja tuli just sopiva. Tarkoitettu Takut-takin ja kämmekkäiden kaveriksi.

1906893.jpg

1906928.jpg

Tätä mallia voisi käyttää toistekin. Ei liian hankala mulle. Yllättävän näyttävä lopputulos ja näin paksulla langalla saa tarvittaessa vauhdikkaasti valmista.

Näistä reipastuneena pingotin (kyllä, vaikkei kuvasta välttämättä uskoisi) aikoja sitten valmistuneen Lace Ribbon Scarfin. Silkkilanka ei juuri pingotu, mutta tämän tapaista kapeampaa kaulakoristetta hainkin. Tyksin. Kannatti tehdä, vaikka välillä neulominen oli hiiiiiiiiiiiiidasta. (Vaikka tein kapeamman huivin, vain kolme 'matoa'.)

1906946.jpg

1906950.jpg

Seuraavaksi olisi syytä valmistua sukkia. Kahdet on kesken. Vauva- tai lastensukkia voisi tehdä hyväntekeväisyyteen, kun nyt on tämä Sukkasatokin. Toisaalta polttelee himo neulottuihin sormikkaisiin ja lapset tarttis pipoja ja kynsikkäitä (lapasia, säärystimiä ja sukkia on myös pyydetty). Puserolankojakin alkaisi olla riittämiin kaapissa, jotain isompaa kohta pomppii puikoille varmaan myös, nyt kun pyörylätakki on putkahtanut niiltä pois.

Harmittaa, kun en oikein ehtisi siirtelemään kuvia Flickriin jotta saisin joskus kirjattua töitä myös Ravelryyn. Mun rävellystili ei ole ollenkaan ajantasainen, en viitsi sinne mennä ollenkaan leikkimään, kun en ehdi saada valmiiksi. Ropleemi kai sekin.

Viikonloppuun kuului käsitöiden lisäksi tolkuton määrä kotitöitä (luuttuamista pentukoiran perheessä riittää, ja lapsiperheessä pyykkiä), kuoroa, koiranruuan valmistamista ja pienimuotoista leipomista, Äidin ja Äidin Miehen pikavierailu (vilkutuksia!!), lasten kamujen vierailu, koirien valoikuvaamista jne. Äkkiä ne pari päivää hupenee, ja taas ollaan arjessa. Puoliso oli Joutsassa koko viikonlopun, ikävä oli.