Lankahamsterikuukauden aluksi mietin, että mitäs helppoa lankaa mulla olisi vähän enemmän. (Kun siitä tekokuitulangasta, jota olisi paidan verran, ei pidetä.) Ainoa on, karkeasti arvioiden ehkä noin 600 g. Ostin hyvästä alesta 3,30 egee kerä kokonaisen kilon joskus loppuvuodesta. Löytyy useampia värejä. Aikaisemmin niistä on valmistunut jo neljä pipoa ja kolme kaulaliinaa. Nyppyyntyyhän tuo, mutta ajattelin, että entäs sitten. Tehdään jotain joka saa oman mielen mukaan olla nukkaisen näköistä.

Luin viikolla kirjaston kirjana Stitch 'n Bitchin. (En siis ollut vielä edes sitä lukenut.) Siitäpä sitten puikot heilumaan ja lankahamsterointiahneena muita ideoita odotellessa koiralle paitaa värkkäämään. (Tein ennen joulua sille lahkeellisen haalarin. Punaisen ja lahkeissa vaaleaa Fania vähän. Oli söpö joulukorttikuvissa, mutta puku karkaa päältä juostessa). Tähän asti pääsin eka iltana:

375634.jpg

Takakappaleen tehtyäni olin keksinyt lopuille langoille ideaksi saman kirjan ponchon vähän muunneltuna. Tein ajattelematta ja suunnilleen työtä katsomatta hommia perjantai-illan ja lauantaina useita tuokioita (mitä nyt extreme-lumikahlaus-koira-metsässä-lenkin ja päiväunien lisäksi ehdin). Illalla ajattelin vähän katsastaa pituutta, että onkos tämä nyt itselle tulossa vai Kuopukselle. Meillä on vähän kokoeroa: pituudessa puoli metriä ja painossa en sano paljonko. Poncho olisi ollut suunnilleen Kuopukselle sopiva ja hän olisi tykännytkin. Oli taitettava poolokaulus ja yli 40 cm mittaa. Vaan oli ihan keturalleen neulottu! Tyhmä mikä tyhmä! Ajattelin, että tuossa kirjassa neuvotaan kaikki niin kädestä pitäen ja rautalangasta neuloen (?), että voin tehdä sen suoraan niin kuin mielestäni siinä lukee. Kirjaimellisesti. No. Lisäykset tuli toispuoleisesti ja kiertyi pois paikaltaan. Älkää katsoko tarkasti. Purin pois ja teen hitsi vie uusiksi! (Jäi sitä alkuperäistä se kaulus.) Tässä ylitarkastaja löytää virheen ja määrää purettavaksi:

375638.jpg

Että ei ole yhtään valmista työtä ilmoittaa lankahamstereiden saldoksi. Vielä. Tulee kun ehtii.

Jotain ihanaa uutta omatekemää on. Mun uusi hattuni tarvitsi kaksi pesukierrosta koneessa, mutta on hyvä ja sopiva ja mieleinen. Tuolla se kuivuu yläkerrassa. Kuva on taas ihan sieltä ja syvältä, mutta hattu itse on sellainen kuin halusinkin. Ni. Kerta. On se.

375644.jpg