Ensin kehun kuinka hienoa on olla äiti: TODELLA HYKERRYTTÄVÄN HIENOA! Esikoinen loisti Romeona viime viikon torstaina, kun Steinerkoulun 11. luokkalaiset esittivät Shakespearen aikaisella englannilla Romeon ja Julian. Kyllä oli äiti ylpeä!

Neulonta-aikaa ei siis torstaina ollut, eikä perjantainakaan, kun sama näytelmä esitettiin eri miehityksellä, ja olin kahviota järkkäämässä väliajalle. On se muuten tapahtuma, kun noin 300 henkilöä vedetään kahvilinjaston läpi noin kymmenessä minuutissa. Ohi on kunnialla sekin. Meitä oli mukava ja reipas äitiporukka töissä, meni hyvin. Ja nuoret loistivat lavalla kuin vain 17-18 v nuoret voivat.

Hamsterikuukauden aikana halusin saada O(p)i Villasukka! Seitsemän Veljestä langan isoksi neuleeksi. Kummipojalle olin ajatellut palmikkopaitaa kun langan ostin. Lapsilta kuulin (ovat samassa koulussa), että Kummipojan tyyli on nykyään merkkitietoinen ja sporttinen, joten aavistin, että paita saattaisi jäädä vähälle pidolle. Nou hätä. Kuopukselle kun neuloo tunikan, sitä ainakin pidetään. Uusi Cassia (ravlink) puikoille. Edellinenhän oli mekkoversio kokoa 2 v Pikkuveljen Lumiprinsessalle, nyt paukautin kokoa 12 v tunikan. Puikot oli 3,5 mm ja 4 mm. Harmahtavanvihreää lankaa meni 526 g, kolme nappia niskassa. Modausta ohjeeseen vain alareunan garter-osuuteen enemmän kerroksia ja pienemmillä puikoilla. Muuten uskollisesti ohjeen mukainen. (Jaa, no, helman mitta "mitattu" sovittamalla, eikä mittanauhalla. Kivoja nämä saumattomat ylhäältä alas - neuleet!

Lankaa olisi vielä. Tehnen tälle pariksi säärystimet - ja jos Kummipojalle sukat?

Ota, äiti, kuva kun mä hyppään! (Ei kamera ehtinyt hyppyyn mukaan.)

Mä juoksenkin tonne!

Kaunis tunika! Hauskat taskut.

Miten päin olisin...

Meen tonne ylös!

... ja tuun taas, vauhtia riittää...

Muks!

Oho, vähän lunta.

Puistellaan.

Onneks vaan naurattaa.

Iloinen tuo lomaansa aloittanut Kuopus.

En ole muistanut vilauttaa mun aarteita. Lankahamsterille on sallittua lankaklubijäsenyys. Sain Puffala-Puputsi -klubin ensimmäisen lähetyksen.

Kashmir-merinoista Puffa-lankaa värissä lehtivihreä ja Puputsin lehti-napit havunvihreinä. Herrrrrrkkua. Mitähän tuosta langasta tulis isona? Se ei vielä juttele mulle, vaikka olen pitänyt sitä esillä yli viikon. Hyvä ettei liikoja huutele, on vähän sukanneulomiskiireitä tässä... (Perästä kuuluu, toivottavasti pian.)