Tietysti vois myös miettiä ostokset versus pari kuukautta surkeeta sairauspäivärahaa ja nolla euroa tänne kulkeutunutta työppärirahaa. Ei viitti.

Viimeaikaiset uudet langat tuli Tapion kaupasta, alesta. Fabelia kahta tuttua väriä (jo neulottua) ja yhtä uutta. Sormikkaita tai sukkia. Maijaa ehkä vauvaneuleiksi tai sitten kirjoneuletarpeiksi taikka sukkiin. Oli tosihalpaa.

Lankahamsterit ens kuussa. Tosin silloin tulee Ilun sukkalankaklubilankaa, kelpaankohan? Se lanka on kyllä viime vuoden puolella maksettua ja tulee vasta helmikuussa(kin). Tarpeeseen lankapaasto on. Suunnitelmia olettaen ettei juurikaan ole vanhoja kesken kuun vaihteessa; itelle merinolangasta lyhythihainen kiva Dropsin malli, jos vaan saan tiheyden täsmäämään, villapöpiä ja vaakatilkkuja. (Tavoitteena siis tänä vuonna tehdä kokonaiseksi peitoksi omat tilkut. Valmiita olisi nyt 22 kpl.)

Uudenvuodenlupauksia oli neuloa 2x taloon tupsahtaneet langat joka kuukausi, mutta en taida pystyä nitkuttamaan yli kahta kiloa tässä kuussa. Yritystä on. Puikot suihkii päivittäin. Eilen valmistui huovutettavaksi hattuyritelmä, 39 g (näytetään kun on huovutettu, jos näytetään) ja ennestään valmista tässä kuussa 800. Tilanne siis 839 g neulottua ja ostoksia yhteensä 945. Olisinpa luvannu tehdä saman kuin ostan, vähintään, se onnistuis. Meinaan nimittäin ostaa inhokkisinistä seiskaveikka kerän, kun on Takkujen pikkujoulut (luit ihan oikein) ens perjantaina, ja sinne ois lahja tarpeen. Takkujen omat Kämmekkäät sopis kuin hanska käteen tässä tapauksessa paketoitavaksi. Näin tässä jo tammikuussa lipsuu, mutta tosiaan yritän parhaani neulontapuolella; ostospuolella on liha, kukkaro ja pää heikot.

Muuta ostettua. Kun neulojat kilvan kehuu kuinka punta on halpa, upposi asia mullekin! En tilannu lankaa, vaikka noroa tekee sikana mieli, mutta Book Depositoryyn laitoin menemään 20 e edestä puntia, ja sain kolme kivaa:

Toi irtolappuja sisältävä kalenteriloota on ihan höpö, mutta onneks oli halpa. Toteutan ehkä jotkut sukat siitä joskus. Pakinakirja on mulla jo toinen saman kirjailijan, tyksin. (Sen toisen ostin reilu vuosi sitten, oli vielä hauskempi, At Knit's End.) Zimmermania oon himoinnut, se oli ihana. Luin parin kuukauden (touko- ja kesäkuu) luvut heti ihan lukumielessä, ja olen jo parissa päivässä päättänyt ensimmäiset kokeiltavat mallit, ehkä melkein ainoat mitä tästä teen mutta on halvan hintansa väärti jo sillä. Huovutettava hattu on tuolta mallista ja Mitered Mittens on jo tulossa pariksi, molemmissa siis vain korkeutta ja tiheyttä eli puikkokokoa muutettu jotta tulisi huovutuksen jälkeen hyvät.

Lapasia pipon lisäksi siis tulossa. Lankana viime kesänä ostettu ihanan vihreä liukuvärjätty Pirtin kehräämön (ohuempi) villalanka. Nam. Lopusta sitten Revontuli, mikäli noi tumput ja myssy onnistuu pesussa. Aktiivineuleena myös se akryylinen tunika. Siis neulon vain Kuopukselle, hmm. Kylä- ja autoneuleena hitaasti edistyvät kirjavat sukat.