Meinaan tehdä sukkablokkausvälineet itselleni! Netistäpä löysin vinkin tehdä sellaiset itse, leikkamalla muovisesta pöytätabletista (kattausalustasta). Ystävällisesti oli oikein malli piirretty ja tarjoiltu pdf:nä. Töissäpä on kopiokone, jolla voi printata A3 kokoon ja määrittää suurennuksen prosentteina. Tein erilaisia kokeiluja (ja uhrasin tähän koko kahvitunnin) ja vertasin tuloksia Tiinan sukkataulukkoon. Nytpä tyynen rauhallisesti jaan kokemukseni teidän kanssanne, ja a vot, kohta on puolella suomalaisista neulebloggaajista pingottimet, kun sana leviää... (Ehkä vähän liiottelen kuitenkin.)

Siis katealustat on ostamatta, mutta printtailujen pähkäily menee mielestäni näin:

Kopion koko Sukkakoko
100 % 28/29
110 % 32
119 % 35/36
123 % 37/38
127 % 38
133 % 39/40
138 % 40/41

(Vastuu on lukijalla. Nämä on arvioita!)

Näitä sitten iltasella askartelen ja kun on materiaalia, leikkelen pingottimiksi tärkeimmät koot. Täytynee pitää huoli, että ei jää teräviä nyppyjä muottien reunoihin.

Vitsi! Mä oon ihan innoissani tästä. (Uusia leluja!) Ehtisipä vielä neulomaan joskus... (Kotona huolto mättää, kun Puoliso on työreissussa!)    

ps Viittä vaille etten kirjannut tätä väärään blogiin. Olisi siinä *ne toiset kaverit* ihmetelleet. Aiheet on toiselta planeetalta! En ole (tietääkseni) sairastunut jakomielitautiin, mutta kaksi eri persoonaa eri harrastuksissa on, ja ihan eri blogit. Muutama ihminen tietää ja lukee molempia.