Äidillä joulukuussa 60-vuotiset. Sinne lahjaksi neuletta. Huivia alunperin piti, mutta puikoilla ja langoilla oli mua vastaan salaliitto, ja väkisin neuloontui Rellanan Naturasta (65 % lampaanvillaa, 35 % alpakkaa) February Lady Sweater. Pienempää kokoa kuin oma. Muuten aika kiva, mutta leveähkö ja lanka on pisteleväistä, pitää käyttää jonkun trikoon päällä ehdottomasti. Sitäpaitsi irtoaa ihme nöyhtää.

Lankaa kun jäi, eikä kutittavuuden takia voinut tehdä esim. pipoa, tein samalla pitsillä säärystimet.

Nää on niin värittömiä, että putkautin Noro Kureyon Sockista huivin. Wabenschal, langanmenekki 54 g.

Sitäkin lankaa siis jäi. Eiku samaan pakettiin vielä hanskat. Sormikkaat Noro Kureyon Sock, 38 g, 2-2.25 mm puikot.

Äidin synttärilahja oli siis nuttu, säärystimet, huivi ja sormikkaat. Siksi aika vähän enää joululahjaneuleita...

***************** 

Oranssista Nallesta L-ystävälle joululahjaksi ja tupaantuliaisiksi sukat. Kiemura-sukat Ullasta. Puikot 2,75 mm ja lankaa meni 67 g. Kaaviota en saanut toisessa sukassa täsmäämään, mutta kivat tuli. Koko kapeannapakka 39.

***********

Keskilapsi tilasi Haaviston kirjasta mallin numero 36. Ei joululahjaksi, mutta jouluksi ne tein. Floricaa 52 g, puikot 2,5 mm, yksi mallikerta ohjetta vähemmän. Itselle pienet, toivottavasti mahtuu 14 v:lle. Tuntui etteivät valmistu ikinä, kun en viitsinyt tehdä kuin yhtenä tai kahtena päivänä viikossa. Melkein koko marraskuinen projekti.

Kuopus saa Totoro-lapaset. Kämmenpuolella on tietysti pölypalleroita. Lanka on King Cole Merino Blendiä Tampereen messuilta. Puikot 3,25 ja ohjeeseen (ravlink) muutos vain rannekkeen väriin ja yksiväriset peukalot, kun keltainen oli jo loppumassa. Lankaa meni 65 g.

 

Esikoisen lahjalapaset onkin sitten paksummasta langasta. Koska aika kävi vähiin ja koska Esikoinen valittaa käsien palelevan. Sandnesgarn Alfaa, 32 silmukkaa, ohje otsalohkosta plus samoja kuvioita kuin Luumäen lapasissa (joissa siis alunperin on korinpohjaneulevarret ja paljon enemmän silmukoita ja muutenkin erilaiset). Puikot 5,5 mm. Lankaa meni 85 g. On lämpöisen tuntuiset ja oli ilo neuloa. Tämmöiset voisi tehdä toistekin.

************

Äidillä ja miehellään on useampana jouluna ollut multa saadut sukat paketissa. Niin taas. Tällä kertaa niillä tuli kiire, ja ne oli postissa vasta 22.12., mutta ehtivät perille!

Äidin miehelle Coocie A:n Cauche-sukat, noin kokoa 44. Aluksi 2,75, sitten 2,5 mm sukkapuikot. Lanka ohut Saksasta tilattu, ei tuu nimi mieleen, 86 g.

Äiti sai perusmalliset sukat OnLine Supersocke 4-Fach, 58 g ja muistaakseni 2,5 mm puikot. Väri Afrikka-sarjaa. Silmukoita 56. Ranskalainen kantapää.

Äidin sukista jäi lankaa, ja kun Kuopus sai kännykän lahjaksi, neuloin vielä kännykkäpussin, 10 g. Silmukoita 32.

**************

Aikaisemmin blogissa esitelty vauvanuttu meni Lumiprinsessalle Hesaan.