Jos kertoisin vaikka mitä tässä kuukauden sisällä on tullut värkättyä. Yleensähän mun neulontapuuskat kestää noin puolitoista paria sukkia / lapasia. Siis yhden parin saan valmiiksi ja toisesta parista toinen kappale jää varteen tai jotain.

Nyt purskahdin neulomaan marraskuun parin viimeisen päivän aikana. Sen jälkeen on syntynyt:

315702.jpg

Neljä apupupua. Vasemmalla vanhin eli Anssi Jussila, sitten isot kaksoset Jussilan Bellis ja Cicero (vai mikä sen piti ollakaan, lapset nimeää aakkosittain). Nämä odottavat seuraa (luulisin vielä pääsevän puikoille muutaman lankakerän) lähteäkseen sitten yhdessä SPR:ään. Harmaanruskea (juu, on väriongelmia kuvauksen kanssa, tässä liian kirkas salama, alla ilman salamaa ihan liian tummana) serkkunsa ei seuraa aakkostusta, koska on alunperinkin tarkoitettu kotipupuksi. Se on Kummipojan vauvaveljelle syntymäpäivänään 11.12. tikutettu pupuli nimeltään Nuutti Jussila. (Sillä on korvissa neljä ylimääräistä kerrosta, koska tahdoin kunnolla pitkäkorvaisen pupun.)

315707.jpg

(Onpa todellakin hämärä kuva. Naamakirjailut kuitenkin erottuu paremmin.)

Hyvin eri kokoisia tulee pupuista eri langoista ja erityisesti eri puikoilla. Pienemmät puput on vissiin numeroa pienemmillä puikoilla mutta samat on silmukkamäärät. Pyörönä on tehty. Isommissa on Isoveljeä ja kotoa lapasjäminä löytyneitä täysvillaisia lankoja on erityisesti Nuutissa ja sitten Ciceron paidassa. Loput langat on Seiskaveikkaa.

Tässä vielä kaksoset (C&B):

315706.jpg

Belliksellä on kaulaa kuromassa vain villalanka, kun tyttärellä vähän kestää se kaulaliinan neulominen.

Lisäksi tein lapsille pipot ja kaulaliinat. Kuopukselle on ihan ribbiä molemmat. Isommille tein Bibon ohjeella kaksinkertaisesta langasta (Esikoisella Isoveljeä 72 s ja Keskilapsella Ainoa 64 s, puikot luultavasti kuutoset), jotta sain kerrankin myös pakkaselle sopivan mallin. Tuli lämpimät ja neuloksen takia myös napakat ja hyvin päässä pysyvät. Tykkäsin niin, että kilkuttelin itselleni samanlaisen (erivärisistä Ainoista) Biban ja tuollaisen 'verkkokaulaliinan' tuossa joulun pyhinä. (Omista ei ole kuvia, kun lapset vei digikameran mummolaan mennessään.) Siis oikeasti yhteensä 4 pipoa ja 4 kaulaliinaa. Tuota kaulaliinan erikoista mallia vain teki mieli kokeilla ja tuli aika hauskoja. (Aino / Isoveli, pyörö ehkä 8, 105 tai 115 silmukkaa. Yhdessä Bibon ohjeen kukkasia.)

315701.jpg

(Ja värit on kirkkaammat oikeasti. Huoh. En nyt jaksa opetella kuvaamista tai kuvankäsittelyä.)

Keskilapsi tykkää selkeydestä ja kirkkaista väreistä. Bibasta tuli hyvä kääntöpipo, sileä toiselta puolelta ja vinoraitainen toiselta. Siis vihreänkirjava ja vaaleanpunainen on oikeasti samalla mallilla neulottu, toinen on vain 'nurinpäin'.

(Ainoa on muuten vielä useampi kerä kaapissa. Ostin kilon (!) kun oli hyvässä tarjouksessa Euro-Marketissa, 3,30 € kerä, kun on normaalisti jotain oliko se nyt 5,50.)

Sitten vielä järjestin niin, että joulupukki toi minulle ihanaa ja erikoisempaa villalankaa (Austermann Step) ja elämäni ensimmäiset bambuiset sukkapuikot. Langassa on aloe veraa ja jojobaöljyä, värit minulle mieleiset ja tuntuu unelmanpehmeältä. Ajattelin, että menee hermot ihan totaalisesti tehdä 2,5 puikoilla ja ohuella langalla yhtään mitään, mutta jo aattona ihan onnessani aloitin, ja jo on toinen sukka valmiina. (Vaikka varttakin sai tehdä peräti 75 kerrosta ja joka puikolla oli 18 s. Siis sukassa yhteensä päässälaskettuna sellainen kiljoona silmukkaa.) Lanka on kallista, mutta sitä himottaisi saada lisää. Tulee kyllä ihan juhlasukat ja itselle, kun on tuollainen työ. Lapsilla on aina heti joko toinen sukka hukassa tai ainakin reikä kantapäässä.

315708.jpg

No tää kuva nyt ainakin on liian hämärä. Mur. Väri on vihreitä hillittyjä sävyjä valkoisella ja punaisella silattuna. Tuota vartta tuli valmiiksi aattona jo kaksinverroin tuon verran. Sukka valmistui tänä aamuna työmatkabussissa. (Jepjep. Neulon, luen tai teen sudokuja bussissa. Aina.)

Puikkosormia syyhyttää vielä kovasti. Toisen sukan teen äkkiä, ettei jää parittomaksi se ensimmäinen. Raidat on lähes mahdoton saada osumaan, mutta ei sen omissa sukissa niin kamalasti väliä. Lanka on siis vähän epäsäännöllisesti liukuvärjättyä, mutta kaunista, ah, niin kaunista. Ja 'lahejaa' kuten Puoliso sanoo. Tarkoittanee miellyttävän pehmeää.

Kaapin perältä huutelevat myös vuoden verran huilanneet ja piiloitelleet hahtuvalangat. Edellisjoulun huovutuskokeilut eivät olleet onnistuneita, ehkä pitäisi kuitenkin taas yrittää. (Tein yhden jätti-ison ja yhden ihan liian pienen hatun. Lapasistakin tuli liian väljät ja koppuraiset konehuovutuksella.) Toisaalta tekee mieli ostaa sitä Tovea ja tehdä ohkaisempia lapasia. Netissä on liikaa neuleblogeja! En saa mielenrauhaa! Neulotuttaa! (Ainakin saa välillä ajatukset pois työnhaun hitaudesta.)

Tarttis heittää puikot pois käsistään ja olla Puolison kanssa. Kun ne lapset nyt on siellä mummulassa muutaman päivän. Olen ollut saman äijän kanssa 19,5 vuotta, ja uskokaa pois, joskus on pakko saada olla kahdestaan. (Koiraa ei lasketa.) Siispä puikot komeroon. (Ainakin osaksi aikaa, hih.)