Oletan että näidenkään sukkien saaja ei käy blogissani. Joululahja.

Strawberry Field (rav) (Ulla), Socks Inside Out, 71 g, puikot 2,25 mm. Toiseksi suurimmilla silmukkaluvuilla, pituuskoko noin 40. En saanut kantapäässä enkä kärkikavennuksissa ihan ohjeen mukaan silmukoita menemään, vähän sävelsin, mutta enimmäkseen ohjeen mukaiset. Mielestäni kauniit ja värikin ihana.

Kirjahankintani Tallinnasta, Viru-keskuksesta.Aina Praakli:

Eesti labakindad ilma laande laiali - Estonian mittens all around the world (Elmatar 2011)

Uutuuskirja käsittääkseni, ainakin vuosiluvun perusteella. Kokonaan kaksikielinen, eesti ja englanti. Kertomuksia lapasten löytymisestä, tekijästä tietoa, 175 värikuvaa mallilapasista ja niiden kuviokaaviot. Alkuselauksella aivan mahtava! 175 on kyllä ehkä liioteltu laskemalla eri väreillä toteutetut samat mallit erikseen, mutta on tuossa paljon kaunista tehtävää. Muutamat mallit näyttävät tutuilta Haaviston jälkeen, en ole tarkkaan verrannut, mutta onpa taidettu tehdä samanlaisia lapasia Suomenlahden molemmin puolin. Arvostettavaa perinteiden säilytystä. Kaaviot on vain kuviosta, ei koko lapasesta peukalonpaikkoineen ja kärkikavennuksineen kuten Haavistossa, eikä ole lueteltu mihin silmukkamäärään sopii. Sen verran tulee itselle lisätyötä suunnitellessa lapasia. Kovakantinen, 240 sivua, maksoi vähän yli 25 egee.

Voi olla että vielä joku sukulainen saakin lapaset eikä sukkia jouluksi. Tai sitten ei. (Hyräilee...)

Muuten: Missä on mun ostamat puunapit???!! A-pu-va!

***********

Perään netistä bongattua hyväntekeväisyyttä, sana kiertämään:

Neulekeräys katulasten hyväksi!

Hyväntekeväisyysjärjestö Ohi Älä Käy ry on käynnistänyt neulekeräyksen vähäosaisten lasten hyväksi! Neulo lapasia, pipoja tai kaulahuiveja joulukuussa järjestettäviin myyjäisiin – tyyli on vapaa. Yhdistys ottaa vastaan myös muita käsitöitä. Pääkaupunkiseudulla ja Turussa pidettävien joulumyyjäisten varoilla viedään jouluksi ruoka-avustusta Viron lastenkoteihin, katulapsikeskuksiin ja köyhiin perheisiin.

Neuleet ja muut käsityöt pyydetään lähettämään keräyksen sivuilla olevaan osoitteeseen 30.11.2011 mennessä.

Kaikille osallistuneille yhdistys tarjoaa etusetelin käsityöliikkeeseen!

Myyjäisten pitopaikka- ja aika tullaan tiedottamaan yhdistyksen kotisivuilla.

Keräyksen tuotto julkaistaan joulumyyjäisten jälkeen yhdistyksen sivuilla ja joulun jälkeen yhdistys kertoo matkakertomus -osiossa joulukuun avustusmatkasta.

Humanitäärinen yhdistys Ohi Älä Käy ry on rekisteröity vuonna 2004.

Lisätietoa neulekeräyksestä:
http://www.katulapsiapu.fi/osallistu.html#4
Tapahtuma facebookissa: http://www.facebook.com/event.php?eid=219528191447435N