Kävin siellä Kädentaidot-messuilla minäkin. Innokkaana ja asiantuntevana seurana 7 v Kuopus. (Äiti, katso, tuolla on alpakkaa...) Kiitos ISOSTI lippusponsorille! Myös Kuopuksen jäätelöstä. Kuopus vei kiitoksena L:lle tekemänsä Meksikonristin (lankaa ristiin sidottujen keppien ympärillä tähän tapaan

370923.jpg

mutta tällä kertaa yksivärisenä, koska oli 'lumihiutale'). Käytiin. Viisi tuntia. Rahaa meni. Paljon.

Ensimmäiseksi oli vastassa Toikan osasto ja ensimmäinen pettymys: kerijät loppuneet jo lauantaina! (Ei me voitu tulla, kun oli koiranäyttely Jyväskylässä, rupesi heti hermostuttamaan, että kaikki kiva on loppu. Muutamat langat - onneksi?- olivatkin.

Siis mikä helspatin -10%?? Tiesin, että se on vaarassa messuilla. Tarvitaan todella ankaraa neulomista loppuvuodeksi. Ei kai vain ole helppo nähdä mitkä oli messuvieraiden lempivärit?

1070260.jpg

Sukkalankoja sekä minun, että Kuopuksen väreissä. Mulle OnLinen Supersockesta tarkoitus saada oikein kunnollisen pitkät polvisukat. Fabelista normisukat. OnLinen törkeänkeltaiset  oli Kuopukselle niin mieleiset mallisukkina, etten voinut olla ostamatta. Silmiä oikein särki, kun niitä esimerkkisukkia katselin, mutta tottahan tyttö tuosta saa haluamansa lapaset ja ehkäs sukat tai pipon lopusta. (Tai jotain.) Fabelin ostin, kun oli nätti ja tytön mieleen. Niitähän en ole onnisutnut saamaan aikaisemmin hyppysiini. (OnLinet Vihreästä Vyyhdistä ja Fabelit Tinttamarellista.)

Teeteen elegia on huivilanka. Himmeänvihreä oikeasti. (Kivakiva tätä talven pimeyttä ja salamavalokuvausta.) 50 g olisi 500 m eli ohutta, ohutta. 70 % villaa ja 30 % tussahsilkkiä. Säästöön joulun yli. Naminami. (Juu, en enää muista mistä ostin. Ehkä Piikkopirrasta?)

Olisikin langat tuossa. Ei ole. Lisää tulee postissa. Sain nimittäin vyyhdinpuuni ostettua Toikalta ja Piikkopirran osastolla jäin haikailemaan lankaa, joka oli osastolta melkein loppu. Tahdoin äkkiseltään sitä itselleni neuletakin verran ja harmittelin, että kaikki tässä loppuu, kerijät ja langat. No. Sielläpä luvattiin kerijä messualennuksella (kun oli loppunut kesken) ja langatkin messuhintaan postilla ilman postikuluja! Kaupat tuli! Sitäpaitsi laskeskelin, että taisi ihan joku 5 euroa tms tulla lisähintaa Toikan hinnan päälle, vaikka otin langatkin. Ja siis lähetettynä. Jes! Lanka on Anti Tickle oranssina, samaa kuin Vilma oli ostanut...

Helmimeren osastolta en varsinaisesti ostanut mitään, vaan siellä työssä olevalta Johannalta puikkopussin, jonka hän oli ommellut ja blogi / sähköpostikeskustelun jälkeen otti mukaan ja kaupat tehtiin siellä sitten. Kuvassa sekä päällisen tilkkuosaa että taskupuolta.

1070268.jpg

Lisäksi tarvikkeita: parit puikonpitelijät (puuta ja kuminauhaa), muutamat puikot, heijastinlankaa, Pipityyny. Tyynyssä on sisällä vehnää ja sen voi lämmittää tai kylmentää ja hoitaa ruhjeita, mustelmia, kipeitä lihaksia, poskiontelontulehdusta, jne. On vähän kuin puhaltamisen korvike, mutta auttanee myös oikeasti. Sen söpöstelyn ja toiset puikonpidikkeet pakkaan SNY:n viimeiseen pakettiin. Sinne tuikkaan myös jotain pikkuista itsetehtyä, kunhan saan viikolla tehtyä ja vähän lankaa. Ni. Kukahan ne saa?

Ostin salaisiakin asioita. Ne paljastuvat joulukuussa.

Kuopus oli niin kiltti, että sai vielä huovutusvillaa, kun pyysi. Tummanvihreää ja ärtsypinkkiä. Aikoo itse tehdä jotain.

Kotiin toin kynttilöitä. Lisää lempivärejä. Yhden näistä valitsi Kuopus, mutta olisin minäkin sen saman kolmikkoon ottanut.

1070251.jpg

Kuopus sanoi, että messuilla oli tosi kivaa. Samaa mieltä! Olin saanut isältäni rahaa ja kehotuksen ostaa jotain jouluksi (toteutui useampikin lahja!) ja jotain itselleni. Tottelin. (Vielä herkuttelua kuvan muodossa.)

1070248.jpg

Sukkapuikot on jo järjestyksessä uudessa käärössä. Illan olen taistellut kameran kanssa, kun ei suostunut ottamaan ja antamaan kuvia. Samalla olen neulonut ensimmäisen 50 g kerän loppuun eilen aloittamastani imelästä huivista. Perästä kuuluu.

(Pikkasen odotan sitä kerijäpakettia postista. SNYkin oli jättänyt viestiä, jonka vasta luin. Siis kaksi kivaa pakettia tulossa! Itsekin saan lähetellä tavaraa ensi viikolla: blogiarpajaisvoiton, koiranpaidat, viimeisen SNY-paketin.)