Kirjoitan tämän torstaina ja ajastan näkymään vasta perjantaina, ettei Keskilapsi vain näkisi ennen lähtöään.

Keskilapsi harvoin enää käyttää mun tekemiä neuleita paitsi sukkia (onneksi niitä usein) ja joskus pakkasilla lapasia, jos on mieleiset. Nyt halusin kuitenkin tehdä juuri hänelle Usaan lähtiäisyllärin. Pakkasin tiukasti teipattuun pakettiin, ja sanoin että saa avata vasta perillä.

Ohje on varsinaisesti neljälle erilaiselle kirjanmerkille, mutta Ravelryssä pari muutakin oli tehnyt tämän paksulla langalla kaulaliinaksi. Malli siis Hogwarts Double Knitted Bookscarves (ravlink). Innostuin kun tän näin, ja ryntäsin Lankamaailmaan ajatuksena, että Gjestalin Maijassa voisi olla sopiva paksuus ja riittävästi värejä. 7 tarvittavista väreistä löytyikin, Rohkelikon leijonan kultakeltainen on jotain muuta, mikäs Rubin sen nyt olikaan, en muista. Puikkoina käytin 4,5 mm kaht sukkapuikkoa. Neulemenetelmä siis onteloneule (eikös se ole sen niminen?) joka oli mulle uusi tuttavuus ja oikein mukava. Aivot vaan meinas välillä nyrjähtää, kun siinä neulotaan aina ensin kaavion värillä yksi oikein, sitten toisella kuviovärillä yksi nurin - jokaista kaavion silmukkaa kohti. Se nyt vielä meni, mutta kun käännyttiin, piti muistaa neuloa kaavio vasemmalta oikealle, ja värit eripäin kuin kaaviossa. Ja huivin keskikohdan jälkeen vielä ylösalaisin, jotta kaulassa asettuu oikein päin. Loppujen lopuksi kuitenkin työ edistyi nopeasti ja melko helposti.

Huivin toisella puolella tulee yhtä aikaa kuvio käännetyin värein.

Valmis huivi on paksu mutta kuohkea, leveys 11 cm, pituus 190 cm. Nuorelle Potteristille sopiva!

Fiilis: Osasinpa! Jälkikin paljon siistimpää kuin kirjoneuleessa ikinä. Lisää onteloneuletta! Tosin: lankaa meni 198 g, jämistä ehkä saa toisen samanlaisen, mutta en tod jaksa nyt heti tehdä samaa uudelleen.

Mulla on kevään alennusmyynnistä ostettuna langat (pitkän postauksen loppupuolella, Limaa) Kirahvikaulapyörylää varten, olisko kohta aika toteuttaa se?

Perjantai eli tämän postauksen ilmestymispäivä on se jännittävä päivä, kun nuorimies Keskilapsi lähtee ison meren taakse. Lentokonettakin pitää vaihtaa ihan yksin. Mua jännittää ihan sikana.