Nuljautin eilen illalla nilkkani. Astuin koiralenkillä huonosti asvaltin reunaan ja sivusuunnassa koko painolla nilkan päälle. Auts. Onneksi oli Kuopus mukana, sain Koiran hihnan hänelle. Meni melkein taju kivusta, huusin ääneen naapurien riemuksi. Oksetti ja pyörrytti. Jalka on ollut koko illan, yön ja tämän päivän levossa, enimmäkseen koholla, enkä pysty sille varaamaan pätkääkään. Illan pidin pakastepapupussia nilkan päällä. Au-au-au.

Piti tänään siivoilla ja muutaman suunnitellun lahjan olisin hakenut kaupungilta. Sen sijaan nyt pyörin netissä ja neulon! Ei hullunpaa muuten, mutta kun vessareissutkin tekee himpan kipeää ja joutuu joka vesilasillisen itselleen passauttamaan, niin vaatiihan tämä hermoja. Hmph.

Edit: Pari tuntia arvauskeskuksessa, tavoitteena saada kyynärsauvat. Tulos: nilkka kuvattu ja ei-murtuneeksi todettu, sairaslomaa ma-ke, valmiit Ailit (kärkikavennus ja kaksi peukkua), aloitettu erästä hassua tilausneuletta vielä jouluksi, kepit saatu. Siis nivelsiteet venähtäneet. Särkylääkettä ontuu keppein avulla hakemaan hän.

Positiivista: Perjantaina laskin keskeneräisiä joululahjaneuleita olevan 4 + yksi tuunausta vailla. Tuunaus tehty ja paketoitu, yksi lahja valmiiksi neulottu. Olisi vielä yksi kärki, kaksi puolikasta lapasta, yksi puolikas kaulus. Siis saattaa valmistua tänään tai huomenna koko jutut. Hyvä niin, koska olisi muutama pieni neule suunnitteilla jos jää aikaa. (Nälkä kasvaa syödessä.) Isommista neuleista olen jo luovuttanut toivoni.

Mitenkähän sitä muistaisi kuvata lahjat ennen paketointia?

Paketoinnista: eilen tein suururakan (jonka tavallisesti teen 22. tai 23. päivä!) ja paketoin kaiken kaappiin kesän jälkeen survomani tavaran, joka oli lahjaksi tarkoitettu. Oli siellä taas tavaraa. Mulla ei tod ole rahnaa ostaa joulukuussa kaikkia lahjoja.

Nyt on hyvä tilanne: tiedän mitä lahjoja aion vielä hankkia. Ei tarvitse päätään enää vaivata sillä. Joku kun tulisi laittamaan kodin siistiksi, niin vot olisi hienoa. Puoliso onneksi on uuden työnsä takia maisemissa lähiajat.

Kuopus eilen leipaisi pari pellillista pipareita meidän iloksi. Jee!

Lohduksi jokaiselle, jolla meinaa joulukiireet stressata: Joulu tulee kalenterin mukaan oli valmista minkä verran vain. Ei se siivous ole niin tärkeää, eikä mikään muukaan. Jokaiselle joulu tulee kun antaa tulla vaan! Pikkasen pimeämmäksi ja kynttilät palamaan. Joululauluja sydämeen, ja siinä se.