Aloitetaanpa maratonpostaus kuva.arvoituksella. Kenen jalat?

1217791.jpg

Yhtään en ehdi mitään tekemään, edes blogeja lukemaan. Puolikoomassa välillä kuitenkin nyhjään sohvannurkassa neulomassa. Tahdon silti mukaan moneen kivaan kimppakäsityöhössötykseen. Ilmoittauduin mukaan SNY 2008:een (viimeinen ilmo 19.1., mukaan jos mieli tekee!) ja Mystic Light Shawliin. Jälkimmäinen saman suunnittelijan kuin mystiset vedet. Toivottavasti tämä malli nappaa paremmin.

 

1210255.jpg

 

Vielä muita. Melkoisen pähkäilyn ja maaliskuun alkuun suuntautuvan neuleostovimman uhallakin ilmoittauduin taas mukaan Lankahamstereihin, eli koitan neuloa vain varastolankoja helmikuussa ja ainakin pidättäytyä ostamasta / muuten hankkimasta lainkaan uutta lankaa. Tämä vaatii itsekuria. Ei neulominen, mutta ostamattomuus. Onnkeksi helmikuussa on karkausvuosinakin sentään pari päivää vähemmän kuin tammikuussa ja monessa muussa.

Sitten on jännä tsydeemi johon toivon muidenkin loikkaavan mukaan. Olettekos tämän huomanneet? Hirviöstä Kaunottareksi -KAL. Minä ilmoittaudun heti kun tästä ehdin! On muutama erikoinen lanka jemmassa. Nehän voisi ottaa vaikka helmikuun aikana puikoille tai koukulle.

Täytyisi tehdä hyvä kurkisteluinventaario lankoihin tammikuun puolella. Että varmasti saa huivin alulle, mutta muuten ei olisi uusille langoille juuri tilaa.

Viimeisin lankaostokseni oli 146 g keltaista seiskaveikkaa joka pääsi kylpyyn. Samoihin aikoihin ostin Ilun handusta ihanan vihreäsävyisen sukkalangan, 104 g. (Ilulla omasta langastaan tietysti parhaat kuvat, katso tästä.) Tarjan joskus antamasta vaaleasta langasta sain myös värjäämällä uudenlaista. Tällaisia hienoja mulla sitten nykyisin on, valitettavasti pimeäkuvattuina, kun ei ole valoa, ei ole!:

1217772.jpg

1217775.jpg

Kerijä sai huhkia. Kuopus veivasi välillä, ja kyseli oliko lihakset kasvaneet.

1217760.jpg

Aika kivoja, aika kivoja. Sukkia meinaavat olla isoina. Saas nähdä miten omat värjäykset käyttäytyy sukanvartena.

Kauniisti käyttäytyi Trekking Pro Natura, valmiista sukista ei ole näkynyt kuvia kameraongelmien vuoksi. Melkein en nytkään pimeässä kuvannut, mutta sitten kun näin että Puoliso jo otti Spey Valleyt jalkaansa, päätin kuvata saman tien. Kuvausapulaisena ja ylitarkastajana toimi taas Koira. Sukat on neulottu Knitting on the Roadin ohjeella, kahdella lyhyellä 2,5 mm pyöröllä ohjeen mukaisin silmukoin, ja silti sain mahtumaan Puolison ei-niinkään-siroon 47 numeron jalkaan.On kuulemma ihanan napakat. (Siis melkein tiukat, näkeepä sitten löystyykö paljon käytössä.) Puoliso itse ehdotti, että laitan mittakaavaksi tulitikkuaskin. Se on huumorismies, se.

1217781.jpg

Tasanhan ei erilaiset ribit ja kiva poikkisilmukkarivi 'vikkel braid' tuosta erotu, mutta on ne siinä. (Kumma kyllä matosta erottuu kaikki omituiset kököt.)

1217779.jpg

Lanka oli miellyttävää. Siinä on osittain bambua. Kiitoksia, Laura, pikkujoululahjasta!

1217784.jpg

1217786.jpg

(Vähän tärähtänyt tuo meidän Koira the Ruokavaras Ahne Possu.)

Sitten osasto Kuopuksen neuleet! Tilannehan on se, että Kuopus ei enää tahdo aikaisemmin luvattuja ja vähän aikaa sitten vielä kaipaamiaan neuleita, koska jos neulon niitä, en tee toivehaaveunelmavaatetta, viimeisimmän Modan tunikaa malli 9. Se on nyt mitä pikimmin saatava, vaikka a) violetti Nalle Colori ei ole Rouva O:n mielestä kaunista työstettävää ja vaikka b) Rouva O:ta hieman  kyllästyttää pelkän oikean neulominen. Toisaalta neule on ollut maailman helpoin telkkari- ja tietokoneseuralainen. Melkein kainaloissa mennään eli pitemmällä kuin kuvassa. Koko tulee olemaan noin 140 cm,  eli ohje + helmaan nelisen senttiä ylimääräistä sileää.

1217766.jpg

Tästä violetista sotkusta ja seuraavasta Jaywalker-kuvasta voi koettaa samalla bongata mun Hienoja ja Hyvinkäyttäytyviä Knit Picksin Harmony -puikkoja! Erityisesti sukkapuikkojen terävät kärjet, kovuus ja sileä pinta miellyttävät. Ja ulkonäkö.

1217757.jpg

Ekat neulomani Fabelit. Ekat neulomani Jaywalkerit. Kuopukselle tulee, tosin kantapäät tein lopulta vaaleanpunaisella Flotte Sockella ja upotan sitä pari raitaa varsiinkin. Näihin olen siis jo tehnyt kantapäätkin. Oikeastaan viisi kantapäätä. Ensin väärään kohtaan, sitten yhden väärin. Nyt on hyvät - kai. Kivat sukathan voi tehdä moneen kertaan. Ja Kuopus kärsii kun tunika ei valmistu... Sukat saattaa olla huomenna valmiit, vaikka tänään olen neulonut violettia Nallea.

Jotain muutakin valmista on kuin Spey Valleyt (pari viikkoa sitten). Päivänä muutamana (tai oikeammin muutamina päivinä) kieputin yhden yksinäisen kerän Kitten Mohairia Lehmukseksi Kuopuksen kaulalle tai pikkuhuiviksi harteille. Ei se ole suuren suuri. Mittaan kun saan pingotettua! 48 g meni lankaa. (Puikot 5,5 mm?) Odotellut nuppineulakäsittelyä jo monet päivät.

1217761.jpg

Muuta kuin käsitöitä: Nyt kun kaikki on heittäneet varmasti lehtensä paperinkeräykseen, kehtaan mainostaa, että Aamulehden parin viikon takaisessa tabloidkokoisessa liitteessa Hyvät Harrastukset (tms) oli koko aukeaman juttu meidän kuorosta kuvineen päivineen. Meillähän ei ole laulukokeita, jokainen voi tulla jos kiinnostaa. Jos kipinä syntyy, ottakaa yhteyttä. Tampereella lauletaan pari kertaa kuussa. Arvatkaas mitä tapahtui eka harkoissa? Paikalla oli enemmän uusia kuin vanhoja laulajia! Mikä suksee! Moni varmaan tulee vielä toistekin. Aika hauskaa. Lauletaan muuten melkein pelkkää Chydeniusta tämä kevät. Aahh!!

Kuva-arvoituksen ratkaisu: Kuopuksen tekemän linnun jalathan ne oli. Sain linnun joululahjaksi. Ohjataan ristikkäisillä puukapuloilla lankojen yläpäästä. Hieno on!

1218270.jpg