Mitäs viime aikoina on tapahtunut, kun en ole kirjoitellut. No, kiireitä, kiireitä.

Enstään elämä oli laulullista kun oli se kuoroleiriviikonloppu ja tiistainen esiintyminen Teatterikesän Chydeniuksen laulustudiolla. Oli makeeta ja haasteellista. Keskustorin teltta oli tulikuuma ja äänellisesti hankala. Vetästiin keikka kuitenkin.

Samana iltana pyyhkäisin kolmisensataa kilometriä Keski-Pohjanmaalle ja oltiin Kuopuksen ja Esikoisen kanssa sukumökillä muutama päivä. Tervehdittiin omaa mummuani ja miestänsä sekä oleskeltiin, saunottiin, uitiin, pelailtiin ja luettiin. Onneksi tultiin jo perjantaina kotiin, sillä tulin kipeäksi enkä kyllä olisi kuumeessa jaksanut ajaa takaisin.

Perjantai-iltana oli vasta kurkkukipua, ja luulin itseäni ihmisjoukkioterveeksi ja kävin Pispalan Teatterin Harjun Varjossa -näytelmää katsomassa. Oli hyvä kokemus! Mainio käsikirjoitus ja toteutus. Ei tuntunut yhtään olen-katsomassa-harrastelijateatteria-myötähäpeää. Nautin.

Sen jälkeen en ole elämästä nauttinut, vaan nappaillut särkyyn Panadolia ja nuhinut ja yskinyt. En tiedä onko, mutta kyllä tämä sitä pahamaineista influenssaakin voisi olla. Eikös oireet kuitenkin ole tutut: alkaa kovalla päänsäryllä ja lihassäryllä, kurkkukivulla. Seuraa kuumetta, virusnuhaa ja lopulta yskää. Nyt olo alkaa olla siedettävämpi, olen jaksanut vähän lukea ja olla koneella, neuloakin. Ehkä kuume on laskenut. Pienikin ponnistelu hikoiluttaa kyllä. Pesen vähän pyykkiä, niin on kouluun menijöille jotain päälle. (Tytöillä alkaa koulu ylihuomenna eli keskiviikkona.)

Käsitöistä: Saisinpa parin päivän sisällä kuutosvihjeen huivista valmiiksi, niin olisi enää se reunus. Kerrokset on aika hitaita (640 s per kerros). Taitaa olla 15 kerrosta vielä...

Tällasta nyt.