Kuinkas tämä blogiparka on jäänyt näin vähälle huomiolle? Ettei vaan olisi kesä tulossa...

Ensin tikulla silmään eli vanhoja muistelemaan.

HUHTIKUU on menneisyyttä, melkein puoli kuuta menty jo toukokuutakin. Yksi työkin jää esittelemättä, mutta saldoa varten näytän  uuden huivilankani. Olen siis ollut mukana Puffalan ja Puputsin lanka-nappi -klubissa ja nyt sain violettia huivilankaa ja nappien lisäksi pari neulemerkkiä.

Lankaa oli 97 g / n. 700 m. Siitä voisin tehdä sen KAL-huivin, johon muuten ilmottauduin mukaan, kun ajattelin, että siitä varmaan tulee kukka-aiheinen ja mukavan mallinen. (Mulla on siihen toinenkin lankavaihtoehto, mutta siitä myöhemmin.)

Huhtikuussa valmistunut 328 g

vol. 12 etiopianuttu 54 g

2 * Takut-kämmekkäät yht. 91 g

Bones-sukat Wollmeisesta 100 g

kännykkäpussi kukkasella 18 g

Roosa-huivi mohairista 65 g

Huhtikuun lankaliikenne 97 g

Puffa-huivilanka (violetti) 97 g

-> Huhtikuun lankaliikenne -231 g

Tarkkaavainen lukija tietenkin katsoo, että langan alla on joku mielenkiintoinen alusta! No niinpä onkin! Se on hieno pöytäliina, jonka Keskilapsi lahjoitti äitienpäivälahjana. On koulussa itse KEHRÄNNYT villasta ja KUTONUT!!! Hieno!

Olenkos minä tehnyt käsitöitä? Kuorot ja agilityt, lääkärikäynnit ja lasten kuskaukset ynnäs keittiöpuuhat vie aikaa, mutta olenpa kuin olenkin. Nimittäin tulin tuplatädiksi 27.4. kun Lumiprinsessasta tuli isosisko ja Kuuraprinssi syntyi. Neuleita on sinne suuntaan mennyt ennenkin, ja nyt halusin tehdä tällä ohjeella koirat pienille. Muistelin, että kaksivuotiaita voi suuresti ärsyttää jos toisessa jalassa on eri kuin toisessa, joten jätin huokaisten pois hauskan idean eriparijaloista. Lumivalkoisella koiralla on kaksi paria identtisiä sukkia ja ruskealla koiralla ei ole sukkia ollenkaan. Nämä on tehty Novitan Nallen jämälangoista (ruskeassa punnitsin kerän ennen ja jälkeen joten oletettavasti molemmissa on noin 33 g lankaa) ja 2,25 mm sukkapuikoilla.

Suvi Simolan Little Black Dog -ohje siis.

(Ei tarvitse pienille sanoa, että näyttävät tädin mielestä ikävän paljon hiiriltä.)

Normaalisti haistelevat toisiaan, koiria kun ovat.

Mutta joskus on haisteltava mitä ihmettä täältä löytyy.

Kumma käärö, ei kiinnosta, mennään pois...

Päästään otsikkoon. Faabeleita eli eläintarinoita (koirat) ja Fabel-lankaa. Sukkina. 79 g 2,25 mm neliskanttisilla pyöröillä magic-loopina kärjestä. Ohjekin oli. Wendy D Johnsonin Sunrise Socks. Osasin tehdä sopivat! (Nyt on sukkablokkerissa merkkiviiva, mistä kohdasta kärjestä tullessa aloitan kiilalevennykset.) Sujui kantapääkin, vaikka minusta ohjeessa oli silmukkamäärässä virhe. Mallikuvio on muuten simppeli, mutta tuo kivaa elävyyttä. Joka neljäs kerros 1o, 1n, muuten sileää o. Nää sukat saattaa jäädä itselle.

Meinasin ensin yrittää mätsätä raitoja, mutta pitkänkään kerimisen jälkeen ei samaa värijuoksua tullut, ja kuten näkyy, raidat meni sitten päinvastaisessa suunnassakin, vaikka aloitin molemmat kerät päältä. Kivat nää kyllä näin on, en valita.

Näitä sukkia oli ilo neuloa, mutta kesti jotenkin älyttömän kauan, kun vain vähän kerrallaan tuli neulotuksi. Nämä kulkivat mm. kahvitunneilla mukana töissä ja autossa kun odottelin kuskattavia.

Olen ostanut lankaa. Nyt MAINOS! Luen Lumoavan Langan blogia Sekaisin Silmukoista. Siksi huomasinkin, että siellä kaupassa on synttäriale ja tällä viikolla verkkokaupan lähetykset postimaksutta! Vielä nopeimmat ehtii, minäkin (Dropsin talvilangat oli alessa toukokuun loppuun):

Nämä oli edulliset, postimaksuttomat ja harkitut ostokset. Ensi talvena mulla on näistä ihan itselleni ruskeat sormikkaat (jos ei mene vahingossa sukiksi nämä langat) ja onteloneuleinen kirahvikauluri.

Toinen MAINOS! Lankaideassa on muuttoale ja -20 % kaikista langoista. Ostin huivilangan, 8,40 €. Ei paha. Tässä on 800 m eli tämä on nyt se toinen vaihtoehto KAL-huiviin.

Olipa asiaa paljon. Onneksi oli kuviakin. Jospa seuraavalla kerralla vähän vähemmän kerrallaan.

Viikonlopun ohjelma:

Lauantaina aamusta iltaan vaihto-oppilasinfoa Espoossa. Sunnuntaina ensin agilitykisaan osallistuminen ja sitten Tellus-kuoron illanvietto. Kiva mutta rankka viikonloppu tiedossa.