En kiroile otsikossa, vaan tekee mieli tehdä pitsihuivi. Hämmästelen nyt vaikka näin ääneen eli julkisesti, että jaksaisikohan sitä ikipäivänä tehdä Koivunlehtishaalia. Merinosilkkiä jos olisi 100 g vaikka ihanaa vihreää, tahtoisin tuollaisen. Aah. Muukin väri voisi olla hyvä. Mietitään. (Olen perheelle luvannut olla ostamatta lankaa huhtikuussa, ja näyttää onnistuvan!) Joku kolmiohuivikin houkuttaisi. Paljonkohan lankaa pitäisi varata...? Tahtoisin henkäyksenkevyttä... Mewril juuri keräili keväthuivivinkkejä. Siellä sopii klikkailla linkkejä ja kuolata ja haaveilla.

Olisi kyllä paljon keskeneräisiä. Pakko niistä joku tikistää valmiiksi ennen mitään huivien aloituksia. Jotkut kämmekkät tai ranteenlämmittimet hyppäsi ilman lupaa puikoille. Jotenkin on sellainen fiilis, että lanka olisi käytettävä (lähes) loppuun. Sukista nyt jäi vähän lankaa.

On muuten tapahtunut ihme. Puoliso ehkä menee käsityöostoksille! Omalta puoleltani tämä keskustelu toissaillalta oli ihan vilpittömän kepeä ja kokeileva, hämmästyin lopputulemasta.

Puoliso (myöh. P): Mulla on tietokilpailumatka Tallinnaan ensi sunnuntaina. Aamulla mennään nopealla lautalla ja illalla pois.

Rouva Oranssi (myöh. O): No, sitten et edes ehdi paikallisiin lankakauppoihin.

P: On mulla kyllä siinä joitakin vapaatunteja, kun kisakin alkaa joskus kahdeltatoista. - - -

O: ?? (Hetken tyrmistynyt hiljaisuus ja sitten pikaisesti:) Siellä on tosi paljon halvemmalla esimerkiksi niitä puikkojen Rolls Royceja eli Addeja!

Siihen se keskustelu jäi. Melkein tuntuu, kuin mies olisi jo luvannut käydä ostoksilla. (Tallinnassa muistaakseni on sunnuntaisinkin kauppoja auki. Onhan?) Mulla on kultainen ja hiljainen Puoliso, joka tarvitsee aikaa asioiden hautomiseen. Otan asian uudelleen esille vasta myöhemmin viikolla. Mullahan on muutama työ kyllästymisvaiheessa kesken osittain juuri pyöröpuikkojen liian lyhyen mitan vuoksi. En ole halunnut Novitan puikkoja lisää. Juurihan luin Arjan neuleet -blogista kuinka halvalla Addeja saa Lankatukku Karnaluks, osoite Hermanni 1 -tukusta, josta saa ostaa vähittäin. (Olikos se että 2-4 egee.)