Salaisen neuleystävän paketin päällä oli Juhani Palmua. Värit passaa hyvin tällaiselle Oranssille.

1409478.jpg

Sisällä oli mukavia yllätyksiä! Puikkolaatikko ja fleksipuikot laitetaan varmasti töihin molemmat!! Kahvia en ehtinyt eilen illalla maistamaan, tänään toivottavasti jo ehdin. Nam. Kortti oli pirteä, ihan oma vika, että hain paketin vasta pääsiäisen jälkeen. Koira sai taas tuliaiset myös. Taitaa SNY olla Koiran kaveri, kommenteissakin sitä kehuu. Koira on myös SNY:n kaveri, tykkää herkuistaan. Pidin herkkuluuta kädessä liian kauan, sain jojohyppelynäytöksen... :-)

1409479.jpg

Illalla neuloin korvat. Tilauksesta. Eripariset, kirjavan raidalliset, tarkoitettu kiinnitettäviksi pantaan. Saattavat päätyä näyttämölle, kun roolihahmona on japanihörhö. Tai sitten ei. Tehty 2,5 mm sukkapuikoilla kuin kärjestä aloitettu sukka mutta kulmikkaammin. Auki alareunasta, jotta voi laittaa tahtoessaan koviketta tai pehmotäytettä sisään ja jätetty sulkemiseen / kiinnittämiseen pitkä päättelylanka. Supersocken jämälankaahan nämä, 6 g. Höpsö välityö.

1409481.jpg

Lopun illan järjestelin lankoja ja neuleohjeita. (Niin ja laitoin ruokaa, tiskasin, pyykkäsin, kyllä te tiedätte.) Ohjeet on vasta osittain järjestyksessä. Etsin vimmatusti hyvää kärjestä neulotun sukan kantapääohjetta, ranskalaista tms niin että tajuaisin myös mihin kohdalle sijoitetaan kiilakevennykset, miten tulee kantalappu jne. Aiemmin tein kärjestä aloitettuihin vain tiimalasikantapään. Luin Ullan ohjetta, melkein valitsin sen. Jaywalkereiden kärkialoitetusta versiosta luin ohjetta. Jostain muustakin lontoonmurteisesta yritin. Otti pattiin ne tuumakoot ja muutenkin ärsytti koko ohje. Sitten taisi onnistaa: Brego-sukan ohjeessa on seikkaperäisesti kerrottu hollantilaisesta kantapäästä näin nurinniskoin neulottaessa.

Mittailin aiemmin nitkuttamiani Silmiä särkee - / Rumasukkien kärkiä, ja olin juuri sopivasti siinä mitassa mitä ohjeessa neuvotaan: noin 11 cm ennen toivottua jalkaterän mittaa aloitetaan kiilalisäykset. Mielenkiinnolla odotan onnistaako. Tarkoitus on tehdä nuo huhhuh-kirjavaraitaiset Kuopuksen sukat helppona työnä tänään alkavan Mystic Light KAL-huivin rinnalla. Uudenlainen kantapää ei vain ollut tässä se helppo osuus. Sukat on muuten tulossa vaihteen vuoksi magic loopilla. Harmi kun mulla ei ole hyvää 2,5 mm pitkää pyöröä. Täytyy tehdä 3 mm puikolla, kun nyt kerran halusin tehdä tuolla tekniikalla. Jälki ei ole paras mahdollinen, mutta en jaksa välittää, kun en langastakaan tykkää. (Senhän valitsi Kuopus itse käsityömessuilta, ja ostin, kun oli niin kiltisti ollut koko messuajan.)

Tässä uusintana marraskuiset messulangat. Ylin on se kamala...

1070260.jpg

Elegiat on keritty, odottavat kivaa huivi-inspiraatiota, olen varma että tulee neulotuiksi. Oranssit Onlinet on River rapid -sukkina ja Sisun kanssa pipona plus kaulurinreunana (jäi vielä), hempeä Fabel on Kuopuksen lempisukkina eli Jaywalkereina. Omanväriset Fabelit odottaa neulomistaan, mutta on kivat ja siksi varmat neulottavat. Ei paha tilanne. Ehkä ne on kaikki neulottuina ennen seuraavia messuja. Tosin netistähän sitä lankaa tilattiin, ja tulee. Kiitos kaikille tsemppaajille, kyllä mä niistä aion nauttia. Se syyllisyydentunto 'itselleen tuhlaamisesta' on vain niin tiukassa. Lankoja järjestellessä kyllä huomasin muutamia ihan unohtuneitakin keriä... ja neulemallejakin löytyi. Ei lopu kuulkaa hommat meikäläiseltä vaikken ole vieläkään (!!) ehtinyt tutustua siihen räveltämön ihmemaahan, joka kuulemma vie täydellisesti mennessään. Eli sieltä ei vielä löydy meikäläisen lemppareita eikä tehtyjä töitä.

Kaamee tekstintuottoryöppy. Nyt piste.