Menen kohta leikkimään laatikkoleikkiä. Eli haamupäivityksiä tulossa vissiin. Muutenkin räplään niitä lootia aika usein, kun tahdon pitää siellä listaa keskeneräisistä ja viimeisimmistä valmiista.

Kamera on vieläkin mummolassa lasten kanssa. Tylsää kun ei ole kuvia!

Käsityörintamalla tapahtuu: tein kireän pipon. Keskilapsi tilasi ei-ulkonevan (kaksinkertainen Aino oli liian pullottava), ei-löperön (viimevuotinen ribbipipo on lörtsähtänyt) pipon. Napakka ja sileä piti olla. En halua antaa talvikäyttöön harvaa ja ohutta pipoa. Keksin sitten tehdä sileänä neuleena Nallea (musta ja siniturkoosi-Colori) pystyraitaisena 1 s aina kumpaakin. Tulisi lämmikettä langanjuoksuista. Edellinen Nalle-pipo kokeilu oli mennyt purkuun liiallisten silmukoiden vuoksi, nyt tein ihan liian pienen. Huoh. Kilkutin kuitenkin illalla valmiiksi sen ja toivoin saavani sen venymään märkänä. Jes! Märkä pipo pienen muovikulhon päälle yöksi ja nyt sen saa päähän. (Vähän mulla kiristää, mutta Keskilapsella on pienempi pää.) Ainut, että nyt se mitta meni leveyteen, eli on liian lyhyt. Ajattelin vielä yrittää: virkkaan alareunaan kerroksia niin kauan, että paranee. Jos ei kelpaa kellekään, niin eipä mennyt paljoa lankaa eikä aikaa eikä kamalasti hermojakaan, kun nautin neulomisesta.

Nautin nyt myös siitä, että sain aloitettua sen kauan odottaneen boleron etukappaleen. Joskus on odoteltava fiiliksiä, ja sitten työ etenee. Lupasinkin Keskilapselle tämän työn valmiiksi maaliskuun alussa, kunhan päästään hamsteritöistä eroon. (Ja itseltäni olen kieltänyt sukkalankoihin kajoamisen ennen kuin tämä on valmis.)

Hamsterimaisesti vieläkin olen edistellyt inhokkilankaprojektiani. Se Novitan Maxi Mohair, jota 'löytyi' kaapista piilosta 500 g, muotoutuu ponchoksi hyvää vauhtia. Lankaa on enää vajaat kolme kerää jäljellä. Tätä kilkutin eilisessä neulekahvilassa, vaikka olikin vähän noloa tehdä paksua 'puolimuovia', kun muilla oli toinen toistaan ohuempia ja ihanampia lankoja ja kaikenmaailman palmikoita. Mulla on näköjään oltava aivan idioottihelppoa neulottavaa siellä mukana, muuten tulee virheitä. Jopa tuohon ponchoon sain tulemaan kaksi väärää lisäystä jutellessani. Huh.

Namulankaneuleet (pienet säärystimet ja Kalorimetri) tein hamsterikuun lopuksi siitä kelta-punasävyisestä seiskaveikasta. Loppui se lanka. Jäi mitättömät nöttöset raitojentäsmäyksistä. Ne pupuihin sitten kun Apupuputehdas taas käynnistyy. Sitä sinisävyistä jäi vähän enemmän. Voisin tehdä pikku sukat tai lapaset, mutta ei huvita. Ehkä pupulangaksi sekin.

Koitan nyt saada lankavarastosivun päivitettyä. Ostinkin eilen kolme ihanaista kerää Sandnesin Alpakkaa: kaksi vihreää sävyä ja vaaleanpunaisen. En yhtään tiedä mitä niistä tekisin. Oli vain niin ihanan pehmeät ja HALUSIN lankaa kun päästiin tuosta piinalakosta. Kohta mulla on taas viisi kiloa lankaa, kun tilasin Kurkkukaupasta alesta takkilangat itselleni.

Catkin.jpgRowanspun DK: väri Catkin. Tämä tähän projektiin, mutta varalta myös vähän toista väriä, kun oli niin hyvä hinta:

Mist.jpgSama lanka, väri Mist. (Kai se toinen tilattu oli tätä? Tarkoitus yhdistää mahdollisesti ylijäävään vihreään. Ehkä. Tai sitten ei.)

Tekee mieli tehdä itselle Ilun ohjeella takki. Malli on houkutteleva. Väri nyt ei ole ihan yhtä hieno kuin Ilulla. Olisin tykännyt siitä enemmän, mutta kaikkea ei ole saatavilla. On tuo tilaamanikin luultavasti mieleinen. Kun nyt näkisi sen livenä. (Kauankohn kestää tulla?) Tulee olemaan mulle ponnistus osata ja jaksaa tehdä tämä, enkä ihmettele jos kestää kauan. Oma haave olisi saada se ennen joulua tehdyksi. Siis 2007 joulua - - - Tsemppauksia otetaan vastaan! Tarkoitus olisi, että tämä kulkisi muiden töiden rinnalla koko ajan, eikä saisi unohtua pitkäksi aikaa koskaan.

Onnittelut sille joka jaksoi lukea tänne asti. Kunhan yritän itselleni selvittää käsityöajatuksiani.