Jos mulla olis sellaista rahaa, jolla ei tarvi maksaa vakuutuksia, ruokaa, lasten harrastuksia sun muuta tsydeemiä, hankkisin jonkun kivan paidan nettikaupasta. Tietysti siis voi valita vaikka t-paidan, pitkähihaisenakin. Hmmm. Taisin vähän innostua. En osta. Nyt aineskaan. Ehkä joulupukki tois?

Jos olis enempi rahaa, ostaisin kesämökin. Tahtoisin. Tahtoisin. Just Puolison kanssa kerrattiin, että yhtään ei enempää voi ottaa lainaa. Vaikka mökki olis valmiiks osittain meidän, eikä mun mielestä edes kallis. Ollut myynnissä koko kesän, kukaan ei oo edes käyny kattomassa. Tää on siis Puolison siskovainajan entinen möksä, meiltä turhan kaukana kyllä ja hankalasti saaressa, pieni ja sähkötön. Mutta mökki. Rantasaunallinen ja koirille turvallinen. Nykyisellä omistuspohjalla pitää panna myyntiin, muut ei sitä tahdo. Huokspuoks. Köyhyys ei ole kivaa. Tai ei me köyhiä olla, velkaisia vain ja kädestä-suuhun-nippa-nappa-nenä-veden-pinnalla-toimeentulevia.

Oikeesti tietysti ottaisin mieluiten kodin läheltä isomman mökin isolla tontilla järven rannasta, jos valita vain saisi. Mutta tuo pikkumökki on se, johon melkein olisi rahkeet ruveta. Mutta ei ihan. Pah ja pyh.

Miks mökki? Koirat vapaiksi ilman vaaraa, rantasauna. Voisiko sen toteuttaa muutenkin, halvemmalla? Paljon metsälenkkejä ja saunomaan säännöllisesti vaikka Kaupinojalle. Ei tarvi maksella kiinteistöveroja, korjata räystäitä, pakottaa kakaroita mökille, hankkia koko ajan tarvikkeita. Ei ole velvollisuutta lähteä aina kun ehtii mökille. On siinäkin puolensa, tottakai. (Mutta silti!)

ps Jos olis kameran johto, näyttäsin yhdet valmiit sukat.