Joulua on vietetty jännityksessä ja levossa. Tasapuolisesti. Syöty on hyvin. Oltiin vissiin kiltteja kaikki, aikuisetkin sai monta kivaa lahjaa!

Tässä tätä käsityöpuolta, josta olen ollut arvoituksellinen viime aikoina. Sivupalkkiin vain ilmoitin valmistuneen työn koodinimen ja sillä selvä.

Jyväskylään Äidille lähti parin kovan paketin lisäksi violetit Seiskaveikka-Kertut. Näyttävät tyhjinä hulluilta ja isoilta kantapäästä. Toivottavasti asettuvat jalkaan paremmin. Ei ollut sopivaa sovitusjalkaa. Puikkoja en muista. (Nää oli Yhdet sukat vaan.)

1102226.jpg

Koko meni hiukka arvaamalla myös Äidin Miehen villalankasukkiin. Malli on Eesti Trail Hiking Socks (Nancy Bush, IK:n Favourite Socks). Koko noin 46 luultavasti. Lankana on tältä samaiselta pariskunnalta kesällä saamani pienen lampolan ja kehräämön Polson lampureiden 100 % villalanka, jonka värjäsin marjamehuilla. Onnistui mielestäni hienostuneesti. Äidin Mies ja Äidinkin suku on samalta pikkupaikkakunnalta kuin sukkalanka. (Toiset sukat vaan.)

1139706.jpg

1139702.jpg

Puolisolle en ehtinyt sukkia tekemään. Ehkä ensi vuonna... Raukka rakkaani.

Lapsille oli tarkoituskin neuloa eniten.

Kuopukselle nitkutin 2,25 mm puikoilla kaksinkertaisena (paitsi resorissa) Drops Alpacaa lapasten verran. Peruskamaa. (Vaaleat käsiin.)

1157552.jpg

Sitten kuulin sen kumman toiveen: tyttölapaset, peukku kädeksi, naamat, mustat letit. Just joo. Seiskaveikan ja muiden lankojen jämiä puikoille vain ja pikatyö. No se neulominen oli nopeaa, viimeistely sitten hidasta. Valmistuivat kuitenkin joulupakettiin ajoissa ja olivat ilmeisesti mieluisat. (Tilaustyö.)

1157545.jpg

Keskilapsella on palellut uusissakin lapasissa käsiä. Piti tehdä vähän lämpöisemmät. Kolmosen puikot taisi olla, jos ei vallan 2,5. En muista enää. Ailit Gjestalin uudesta Maijasta.

1139694.jpg

Tychus-pipo samasta langasta kaksinkertaisena. Jaahas, jäänyt kuvaamatta. Paketissa oli kuitenkin samalle tytölle.

Keskilapselle oli myös tossut. Kaksinkertaista hahtuvaa, Maijalla reunaompelut ja pari tähtöstä. Kuvat likan itsensä ottamat ja koirankarvat kaupan päälle. (Voi ei!)

1157550.jpg

Vihreää Mamboa varasin Esikoisen paitaan 700 g ja vähän ruskeaa (kerän verran) raitoihin. Kuopus innostui neulomaan samasta langasta kämmekkäät isosiskolle, mutta hyvin riitti paitaankin, kun sitten tein vielä pipon ja pikkunöttöset jäi lankoja. Perusribbipaita syntyi 8 mm puikoilla ja on suuntaa-antavasti Modan ohjeella tehty, tosin pienensin aika paljon silmukoista. Eli puoliksi oma. (Hei Mambo)

1157586.jpg

(Jotain virkattua.) Ihan mututuntumalla virkkailtu menemään. Sovittelin omaan kuulaan tehdessä, kuvassa Esikoisen nuppia lämmittämässä. Kuulemma kelpaa.

1157543.jpg

Esikoinen ei saanut lapasia, vaan sormikkaat yksinkertaisesta Drops Alpacasta. (Salaista käsiin.)

1096766.jpg

Kämmenselässä Elämän Puu -kuvio. Malli oma, silmukoita katsottu vähän vaikka mistä.

1096765.jpg

Olisin halunnut neuloa vielä valmiiksi Puolisolle sukat, tehdä baskerin lahjaksi Kuopukselle, tehdä pipon Keskilapselle ja Esikoiselle Grignascon langasta tai alpakkalapaset Keskilapselle, neuloa Mambo-paidan Keskilapselle, laatia Karusellista Kuopukselle sliparin tai jotain. Aatonaattona neuloin Knittyn Tam B:n valmiiksi, pieni se on Kuopuksellekin, vaikka singutin sen ison lautasen päällä.

1157549.jpg1157548.jpg

Malli oli mukava ja kirjoneulekin sujui ilman hampaiden kiristystä. Täytyy tehdä joskus paremmin neuletiheyteen sopivalla langalla, niin tulee sopivaa.

Aktiivineuleena nyt Puolison Spey Valley -sukat ja vih-doin-kin punainen Mambo, josta on melkein valmiina ensimmäinen Red Alert -hiha. (Tikrun Vihervaaran ohjeella, kokoa S.) Lankaa on punaisena mulla 700 g, ohjeessa lukee 800 g. Annan mennä silti täysillä. Yksi kerä olisi mustaa Mamboa (hui, myrkyllinen on se kärmes!), pitäisiköhän yrittää vaihtaa punaiseen. Vaikka siitä voisi pikavirkata tuollaisen pipon kuin Esikoisellekin annoin.

Huiveja en antanut lahjaksi. Tai annoin: synttärilahjaksi Äidille silloin 13.12.

Paljon annoin muutakin kuin käsityöihin liittyvää. Lapset vaikuttivat iloisilta ja tyytyväisiltä. Keskilapsi oli etukäteen sanonut, että hänelle ei saa neuloa mitään, mutta väkisin neuloin. Pipo ei tainnut onnistua, mutta tossut on olleet jalassa jo tuntikaudet ja kai ne lapasetkin käyttöön tulee.

Itse sain ihanan lankatupsuflamingon, kirjoja, dvd:n, sudokupelin (Keskilapselta, tietää mitä harrastan!), yöpuvun, lakanat, kylpytakin - ja kerän hienoa lankaa, look-look:

1157546.jpg

Noro kureyon, Esikoisen ja Kuopuksen ihan itse valitsema. Mitähän tekisi yhdestä kerästä?

Huomenna käymme tervehtimässä Appea, joka ei sitten tullutkaan meille jouluksi. Sitten viemme lapset muutamaksi päiväksi mummulaan. Autoilua, autoilua. (Taidan ottaa käsitöitä mukaan, vaikka pimeää on kyllä vähintään kotimatkalla.)

PS: Sisukas Silmukka löytyy nykyisin blogilistalta. Ei ehkä päivity usein, mutta on asiaa. Siellä näkyy ne 8 mm sukkapuikoilla pyörönä tehdyt isosiskon kämmekkäätkin. Sisukas (=Kuopus) loi silmukat, neuloi, päätteli silmukat, teki kaiken! Aika epeli ekaluokkalainen. Oli tyytyväinen antaessaan ne siskolle, mutta ei kehtaa sitä kehua omassa blogissaan. Oli toivonut itselleen valaisevaa koukkua. Annoin kahden Karuselli-kerän kanssa salaa messuilta ostamani 4 mm koukun. Arvatkaa korpeaako, kun ei se pala! Murinaa!!!!!!

Kohta massun viereen köllimään! Päivitän vielä Puikoilla-laatikon ja neulon eka hihasta puuttuvat viisi kerrosta Red Alertiin. (Tikru: maksan villasukilla tarvitsevalle. Mallin käyttö siis maksetaan hyväntekeväisyydellä oman valinnan mukaan.)