Mulle jäi eilen Taito Shopissa ja Merletossa käytyäni kiukku ja harmi, kun ei saa kirjavaa, kivaa, ohutta sukkalankaa livenä ostamalla. Ei vain ole. (Stepiä olisi ja paksua Kirjo-Pirkkaa, ei vastaa odotuksia.) Kertokaas mulle mikä ihme on, että kiva lanka maksaa Suomessa miljoonasti enemmän kuin vaikka Saksasta tilaamalla! Siis vaikka oikein mukavan tyyppinen Trekking XXL ulkomailta 5,90 € 100 g kerä ja kotimaasta 12,90 € samanmoinen kerä. Jaa toisessa oli bambua? No, samantapainen enivei. Suuntaa-antava esimerkki. Tuolla saksalaisessa valikoimassa on monta kivaa väriä joita voisin harkita. Mitkäs tuolla olikaan toimitusmaksut...? (Rellanassahan taisi tulla yli kilo lankaa vitosella, täällä Woll-Kontorilla joku muu hinta. Kotimaiset esimerkit oli Tapion kaupasta.)

Ihan vain jotta olisi sama lanka, ei välttämättä ole juuri se jonka haluaisin itse, Fortissima Colori. Suomessa 50 g kerä 5,50, saksassa 100 g kerä 7,13 €. On se.

Tällä taustalla. Ostin eilen lankaa. Ohutta Pirkka-lankaa kahteen lahjahuiviin ei-omissa väreissä, yht. 400 g. Lisäksi tampereenseudun neuletapaamisessa Raijalta kassillisen puuvillasekoitetta 4 eurolla. Laitetaan kirjanpitoon kun on punnittu. Vielä tekee sitä omaa, kivaa lankaa mieli. Neuvottelut varapoikaystävä-Visan kanssa meneillään. Olisi ihan oikeitakin rahareikiä. En tarvitse lankaa, en tarvitse lankaa, en tarvitse lankaa....

Jos hyvin menee, Holvit-huivi valmistuu tänään. Jos reunus onnistuu, tulee muuten aika kiva huivi. Esikoisen opettajalle aloitan sitten vaaleansinistä huivia kiitokseksi menneistä 8 vuodesta, yhteisestä kasvatusurakasta. Mietin, että on hän pitänyt varmaan 6-7 vanhempainiltaa per vuosi ja muut tempaukset päälle ja opettanut Esikoiselle melkein kaikki oppiaineet. Oikein mukava ihminen.