Tahtoisin blogata monta asiaa kuvin, ja näin olin päättänyt, että illalla vasta. Tässä kuitenkin luen blogeja, ja siellä on mieli kuohunut (SNY) ja ihanuuksia virkattu (Helmis), joten tässä nyt tulee monta juttua sikin sokin. Jos mä vaikka ehtisin illalla valokuvailemaan ja editoin tänne väleihin sitten kuvamateriaalia, jos onnistuu.

Mulla on kiva lähettävä SNY! (Pidän myös siitä bloggaavasta henkilöstä, jolle paketit lähetän.) Sain eilen yllättäen aivan järkyttävän kauniin kortin, pätkän 'lankaneulosta' ja kysymyksen. Sny-sivun ärtyneeseenkin keskusteluun tässä puuttuen haluan julkistaa, että olen tällä ja viime kierroksella molemmilla ollut tavattoman tyytyväinen saamiini paketteihin. Oikeasti! Kysymyslomakkeeseen rustatut vastaukset ovat todella mieltymyksiä ja enemmän sitä haaveosastoa, en ole koskaan ajatellut, että ne olisivat joku tilauslista. Olen pitänyt kaikista saamistani langoista, ja tulen ne 'jonain päivänä' kaikki käyttämään. Itsekin olen nyt ostanut ihan muita kuin vastauksissani mainittuja materiaaleja, osin omaksikin hämmästyksekseni, enkä koe, että olisin siinä jotenkin huijannut. Niin sitä mieli muuttuu... Ja nyt, SNY, siihen kysymykseesi: Ei ollut tuttu lanka, en ole käyttänyt, en omista. Muistelen joskus nähneeni ohjeen, jossa sellaisesta oli tehty joku hauska röyhelökaulaliina. (Jos oikein muistan.) Lanka tuntuu miellyttävältä, ei ollenkaan 'muoviselta' vaikka olisikin keinokuitua. Ihan poppista, mukavaa 'lankaa' näyttää olevan. Tykkään. Uudet jutut on mukavia. Ja taas: oikeasti!

 

Sain viime viikollakin mukavaa postia. Kiitos, Liinu Villikani, arpajaisvoitoksi saamastani Muistiaisia-muistikirjasta. Kuvitus on Martta Wendelinin. Kertakaikkinen herkku!

Muistiaisia_2.jpg

Hepsi muisti minua jo aikaa sitten välittämis- ja ystävällisyyshuomionosoituksella Nice Matters Awardilla. (Klikkaamalla nappia pääsee homman aloitustekstiin.) Kiitän, kumarran, ja antaisin eteenpäin, mutta en ole jaksanut kelata kaikkia todella mieltä lämmittäviä blogeja läpi, että kellä tätä ei ole. Lähetän yhteis- ja yleisKIITOKSET kaikille mukaville ihmisille, jotka jaksavat kertoa omista touhuistaan, tunteistaankin, kommentoida toisten aikaansaannoksia tai -saamattomuuksia. Monelta, oikein monelta, olen saanut tukea ja lämpöä vaikeisiin päiviin. En olisi arvannut ennen kuin blogimaailmaan tarkemmin tutustuin, että ventovieraat voivat tuntua näin läheisiltä.

860684.jpg

Tämä on enimmäkseen neuleblogi. Olen neulonut. Olen ollut tyhmä ja osaamaton. Niinkin helppo ja kaunis huivimalli kuin Minttumaari on mahdollista sekoittaa aivan kummalliseksi pienellä ohjeen väärinluvulla. Tein melkein mörvelön, mutta onneksi harjoitusmielessä. Tajusin virheeni vasta neljännessä kaaviossa eli lopussa. Tuli ihan omituinen huivi, mutta nyt osaan lukea ohjeen uskoakseni oikein, ja johan aikaisemminkin totesin, että teen tämän vielä villalangasta joskus. Nyt tuli  Kuopukselle Minttu tai Maari- huivintapainen  vauva-akryylistä. Pingottuu parhaillaan, katsotaan voiko sitä käyttää siellä häissä. Puikoille hyppäsi Sukkasadon ennakoivaksi alkupalaksi vauvan sukat Kisupaidan mukaan lähetettäviksi. Lehmus-huivi edistyy myös. Puuttuu 3-4 mallikertaa. Hidasta on, kun silmukoita on kiljoona. (Virheitä ei tässä huivissa pitäisi olla.) Jatkan Lehmusta illalla.

Tilasin Modan, kun lehtimyyjä soitti juuri sopivasti. Puoli vuotta tulee, alkaen syyskuun numerosta. Se lienee se, jonka ohjeella Helmis jo ehti virkkaamaan? Nyt minäkin vihdoin aion opetella ne salomonin solmut. Tuo huivi näytti olevan juuri sopiva harjoitustyö ja samalla saanen pukin konttiin täytettä...

Ihan pian aion aloittaa vaihtolapaset. Luultavasti sitten kun Lehmus valmistuu. Lanka ja malli on. Aikaa vain puuttuu. Täytynee tehdä ennenkuin Sukkasato vie mennessään.