Muutamaankin kertaan olen täällä maininnut, että neuleinnostukseni jakaa tyttäristä vain nuorin. Hän jaksaakin ihastella värejä ja lankoja ja vie usein puikot käsistä, onko tässä oikeita silmukoita, anna mä teen vähän. Ja minä annan, koska jälki on riittävän hyvää. Ihan yksin neuloessa näkyy vähän enemmän epätasaisuutta.

Heinäkuun alkupuolella ostettiin kaupasta oikein ikioma lankakerä ja lainasin puikot. Tyttö valitsi vaaleanpunaista Woolia, ja ryhtyi pontevasti Ensimmäiseen Kokonaan Itse Neulottuun Projektiin: opettajalle pannulappu pitää tekemän. Osan ajasta oli äidin avun saavuttamattomissa ja neuloi silloinkin, tädin ja mummun hämmästykseksi. Neuleosio vaati muutaman viikon. Päädyttiin vielä lisäämään virkattu reuna, neidillä kun on rajaton usko kykyynsä oppia, ja äitikin alkaa vähitellen ymmärtää, että syntyy siitä mitä tahdotaan. (Kevättalvella otti koukun käteen ensimmäistä kertaa ja vähän teki ketjusilmukoita, muttei innostunut suuremmin.) Nyt Kuopus opetteli kiinteän silmukan. Valitsi äidiltä vihreää Nallea. Työ on tänään melkein valmis. Noin neljä senttiä on kierrosta jäljellä ja sitten tehtävänä ketjusilmukkalenkki ja langanpäättelyt. Äiti on iloinen ja ylpeä. Eiköhän opettaja tuon ota ilolla vastaan ekaluokkalaisen ekana päivänä huomenna. (Pannulapuksi on pieni, mutta ehkä se ei menisi käyttöön muutenkaan?)

816445.jpg

Toinen ilon aihe on ollut oma koolattu lanka. Iloinen koolaaja tässä valmiin kerän kanssa.

816446.jpg

Melko mukava lanka. Tavoitteena vaatimattomasti kaulaliina ystävälle. Aloitettukin on.

816510.jpg

Lanka on 7 veljestä, ja jotta tulisi kuohkeaa jälkeä, puikot on 4,5 mm (SNY:n keväällä lähettämät). Tyttö sanoi itse, että tähän kaulaliinaan ihan varmasti välillä kyllästyn. Jos ei valmistu nyt jouluksi, niin seuraavana tai sitä seuraavana jouluna sitten. ;-)

816519.jpg

Tumma 'makkara' vasemmalla on nuken kaulaliina. Nukkejen tekemisestä voisi kirjoittaa pitkästikin, mutta mainitsenpa vain, että Esikoinen sai idean, otti Kuopuksen onneksi kaveriksi, molemmat tekivät nuket. Pohjalla on ainakin sanomalehteä, teippiä, sinitarraakin. Olisiko ollut jotain naruakin. Tapettiliisterillä lisää sanomalehteä ja akryylivärillä maali päälle. Kuopuksen nuken naamasta näkyy puuväreillä piirretyt suu ja silmät heikosti, mutta kokonaisuudessaan hieno nukke. (Esikoisen nuken kuvaamiseen kysyn luvan sitten erikseen.)

816587.jpg816580.jpg

Etevä Kuopus.