Oon mää kans. On tämmöinen ilmainen mainospaikka, jota lukee vaikka kuinka (hämmästyttävän) moni, enkä muista mainostaa Tärkeää Tapahtumaa eli Intiaanileiriä! Huomenna sunnuntaina Tampereella Rosendahlin rannassa klo 14-17, jos ei ennustettua syysmyrskyä tule, on todella paljon inkkarikivaa lapsille - ja lapsenmielisille. Pienille on osallistumismaksu (en nyt just muista oliko se 4 e vai mikä), aikuiset ilmaiseksi. Sillä rahalla saa sitten touhuilla: kiipeillä, nikkaroida, heittää keihästä, ampua jousella ja nuolella, huovuttaa, kurkistella pikku lemmikkejä, seikkailla, kysyä tietäjäintiaanilta kysymyksiä, kuulla cowboyn soittoa ja laulua, tervehtiä intiaanipäällikköä. Jos tuuli ei ole niin kova kuin ennustetaan, on myös kanoottimelontaa. Poniratsastuksesta on erillismaksu. Purtava ja juotava maksaa - tietenkin. On kahvilan herkut, vohveleita, kasviskeittoa, pop cornia.

Toivotaan, että säätiedotus olisi kerrankin väärässä. Keskilapsen luokka (lue: luokan vanhemmat eritoten) on järjestämässä tätä neljättä kertaa, sitä ennen eräs toinen luokka. Ensi vuosi ja sitä seuraava vielä pinnistellään. Järjettömän iso työ, mutta tapahtuma on ollut tykätty. Helposti menee lasten kanssa se kolme tuntia kokonaan. Meikäläinen on noin 8 tuntia töissä paikan päällä hämmentämässä soppatykkiä (lue: soppaa). Tulkaa lapsettomatkin vaikka kurkistamaan ja keitolle (tomaattipohjainen linssikeitto).

Ikinä ei olla jouduttu miettimään edes perutaanko tapahtuma. Yleensä on sattunut hieno sää. Edellisen luokan aikana olin kerran asiakkaana inkkaritapahtumassa niin että satoi vähän. Nyt on niin hurjat sääennusteet, navakka tuuli ja paljon sadetta, että kokoonnumme aamulla paikalle päättämään perutaanko vai ei. Stressiä. Ja juuri tänä vuonna olen luokan yhdysvanhempana ja saan viestitellä hätäsanomia pitkin poikin.

On kuitenkin varauduttava järjestämään juhla. Voi olla että 31 perhettä syö pellillisen piirakkaa ja 5 pussia poppareita kukin huomenna kotonaan. Sekä paistelee vohveleita tekemästään taikinasta. Me ei kyllä syötä sitä 75 litraa keittoa meidän perheessä! (Keittämättähän se sitten jää.)