Kuukausi vaihtui ja vanhenin taas. Valittelin perheelle, että ei se tässä iässä ole ilo, kun tulee ikää lisää. Kaksi perheenjäsentä erikseen sanoivat saman: "Mutta onhan se kiva, kun vaan viisastuu." Kai mulla on varaakin viisastua, heh.

Kesäkuu oli neulomuksellisesti pelkää KYH-neulontaa. Paljon pientä tai pienehköä. Saldo valmiista:

Kesäkuussa valmistunut 402 g

KYH3: Kruunupipo 41 g (valm. 3.6.)

KYH1: Perussukat Villaa ylle -keräykseen 85 g (valm. 3.6.)

KYH6: Kipuavut vol1 35 g (valm. 7.6.)

KYH12: valkoiset vauvan sukat 14 g (valm. 12.6.)

KYH8: silkkinen hattuhuivi 29 g (valm. 13.6.)

KYH11: v.pun. mussukka-myssy 27 g (valm. 14.6.)

KYH15: avaimenperä Fabelista 5 g (valm. 15.5)

KYH19: avaimenperä vol2 4 g (valm. 19.6.)

KYH9: Kipuavut vol2 25 g (valm. 20.6.)

KYH7: keltainen passipussi 14 g (valm. 24.6.)

KYH10: vihreä passipussi 17 g (valm. 24.6.)

KYH21: Kipuavut vol3 45 g (valm. 25.6.)

KYH24: kelta-vihreä graffiti 4 g (valm. 26.6.)

KYH25: Kipuavut vol4 joogasukat 36 g (valm. 27.6.)

KYH18: siksak-graffiti kukalla 15 g (valm. 27.6.)

Kesäkuun lankaliikenne 0 g

25 aloitettua KYH-työtä, joista 15 valmistui kesäkuun puolella. No, mitä jäi kesken?

Yhteispotrettiin osui 8 työtä:

Lisäksi on kesken Etiopia-nuttu (valmiina noin 10 cm, lanka niin ohutta että etenee hitaasti. Ei päässyt kuvaan, koska jäi työpaikalle. Olen siellä kahvi- ja joskus ruokatunneilla neulonut. Kuvasta unohtui tämä sukan aloitus:

Keskeneräiset voisi jaotella ryhmiin.

Aluksi vähiten kiinnostavat neuleet.

Junasukalla ei ole paria. Vaaleanpunainen huivihattu ei nappaa, en tiedä kenelle se edes olisi. Edistetty heinäkuun alussa useita kerroksia kuvan oton jälkeen. Hahtuvalapanen, ei innosta, liian kuuma neuloa helteellä. Neuloin silti muutaman kerroksen lisää. Ruskeat Nalle-lapaset (ehkä Villaa ylle -keräykseen). Neuloin näitä lisää, ovat molemmat peukalokiilan aloituksessa asti. Etiopia-nuttu kuuluisi näihin ei-niin-kiinnostaviin.

Sitten semisti kiinnostavat. (Talon nuoriso käyttää aktiivisesti tuota sanaa. Semisti.) Sukat.

Oranssi on Nallea. Kromosomisukat. Kohta molemmat varret valmiina. Ihan jees.

Leijonankeltainen on paksumpaa lankaa. Häiritsee vain, että on yksi varsi kerrallaan tulossa. Neuloutunee, kunhan tartun puikkoihin. Tavoitteena on saada ensin noita ensimmäisen kategorian neuleita edes joku valmiiksi, sukat kun aina valmistuu kivuttomammin. Ja ehkä huivit.

Melkein valmiit -kategoriassa vain yksi kesäkuun lopussa kesken jäänyt.

Kuten näkyy, on jo pois puikoilta tässä vaiheessa. Takasauman ompelua, lankojen päättelyä ja solmintanauhoja vaille.

Huivit, kivat.

Tykkään. Molemmista.

Midsummer Wreath odottaa neljättä vihjettään. Kolmosen tein samana iltana kun se ilmestyi! Yllätyksellisesti nyt tehdään lyhennettyjä kerroksia keskellä huivia! Mielenkiintoista. (Kaksi ekaa vihjettä, 30 kerrosta, tehtiin niilllä ziljoonalla silmukalla, eikä työ kaventunut ennen kuin seuraavilla 8 kerroksella osittain ja sitten alkoivat lyhennetyt kerrokset ihan kapeasti keskellä. Keskiviikkona ilmestyy uusi vihje, olisikohan jo viimeinen, en muista.

Stripe Study Shawl. Kesäkuussa kymmenen vihreätä raitaa. Nyt pitää punnita kerä seuraavan raidan jälkeen, että riittääkö lanka kuinka moneen yhäti kasvavaan raitaan. Sitten tulee vielä leveä oranssi reunus. Tämä on ollut koko ajan nautinnollinen neule, tänäänkin neulonnassa ja otan huomenna matkaneuleeksi.

Huomenissa on nimittäin Pikkuveljen ja kaima-Miniän Prinssin nimijuhlat. Lumiprinsessahan on jo isosisko. Viedään juhliin koko sakki, ja pikku viemiseksi tämä:

KYH22: Mussukka-myssy. Puikot 2,5 mm. ColorMartin oranssi silkkilanka, jonka sain muinoin SNY:ltä. Toivottavasti mahtuu Prinssille. Luulin, että valmistuu heittämällä, mutta monta päivää ähersin. Kiva tulos. En vain ole ollenkaan varma, että mahtuu kaksikuiselle pikkumiehelle päähän. Näyttää pieneltä. Onneksi olen siihen perheeseen vienyt ja lähettänyt monta neuletta, että ei se mitään jos yksi epäonnistuu. (Voivat sitten antaa tuttavilleen, jos on pieniä vauvoja, tai annan itse tuttavan keskospojalle.) Pakko perheen kestää käsinpesu - ei myssyjä tarvitse päivittäin pestä, ja on kesävauvalle niin passeli materiaali.)

On uitu, syöty mansikoita ja jäätelöä (eilen juhlan kunniaksi dipattiin mansikat sulaan tummaan suklaaseen jossa oli chilimuruja!), oltu paljon pihassa ja parvekkeella. Jopa puutarhatöitä on tehty. Kyllä kesä on ihanaa!! Ai niin, ja eilen vietin osan synttäristä Hakametsän hallissa katsomassa ja kannustamassa miesten maajoukkuetta lentopallon maailmancupin ottelussa Suomi-Portugali. Hyvä peli, Suomi voitti, mutta putosi jatkosta.

Esikoinen aina huolehtii, että pidän joskus käärmettä kädessä, etten vain rupeaisi sitä pelkäämään, kun se kasvaa. No,  en pelkää - paitsi pudottavani.

Esikoisen käsissä.

Ja mun.

 Koko ajan polttelee aloittaa aina vain uusia neuleita. Aiemmat kaihertaa yhä, erityisesti Huldan takki, mutta Lavandan haluaisin tehdä Kuopukselle ihan ehdottomasti ja Esikoinen pyytelee harvaneulospaitaa (jonka tekeminen olisi ehkä pakkopullaa, mutta jonossa on, mielen perukoilla). Huivejakin tekee mieli laitella puikoille. Voi mahdoton kun vuorokaudessa on vähän tunteja, ja tekee mieli olla välillä perheen kanssakin, grillailla ja chillailla, nukkua, surffata netissä, uida, nähdä tuttuja, agiliitää...