Eilen uskaltauduin ;-) mukaan Stockan kolmannen kerroksen kahvilaan tampereen seudun neuletapaamiseen. Kaikki tekivät toinen toistaan mukavamman näköisiä töitä, juttelivat ja lueskelivat neulekirjoja ja -lehtiä. Hyvin sinne saattoi ventovieraskin istahtaa sekaan.

Otin mukaani 'itseä niskasta kiinni ottaakseni' boleron hihat. En tiedä miksi, mutta jotenkin sen boleron neulominen mättää ja tökkii. Halusin buustia siihen projektiin. Jutellessa vain en aina jaksanut muistaa kavennella oikein... Ihan ok hihat niistä tuli, tahallaan oikein pitkät. Sain illalla kotona sitten pääteltyä. Nyt bolero ehkä taas vähän eteneekin. Takakappaletta en jaksa tänään enää kauan tehdä, mutta eiköhän se huomenna valmistu. Sitten olisi etukappaleet. Veikkaan, että siinä taas on mahdollisuus viivästymiseen.

Aloitin ihan vain huvin vuoksi (että olisi useampi työ kesken, jepjep) tekemään vihreästä hahtuvasta hattua. Lapaset kun valmistuivat ja huopuivat jo tiistaina. Ne olikin hassu huovuttaa, kun vaahdotin ne oikein kunnolla ja huovuttelin saunareissulla suoraan kädessä. Meni sikakauan. Meinasi aluksi venähtää viisi kertaa isommaksi ja lopputulos on nukkainen, nyppyinen (ajattelin parturoida, vaan en ole viitsinyt vielä) ja lapasista tuli väkisinkin eri kokoiset. Väriero on ihan tahallinen. Annoin tulla raitojen suoraan hahtuvakiekosta ja värit riitti samankaltaisina aina yhteen lapaseen kerrallaan. Kuitenkin lapaset on mieleiset: kiva väritys, pehmeät ja kapeat ja pitkät. Kaikkea sitä mitä konehuovuttamani leveät, liian lyhyet ja peltimäisen kovat tumput eivät ole olleet. Nuo voisi vielä koristella ja 'ajaa parran'. Mietin haluanko.

350353.jpg

350352.jpg

Varsia voi taittaa, jos tekee mieli käyttää niin. (Toinen peukku on tossa hassusti. On se ihan normaali oikeasti.)

Olen myös iloinnut jonkun muun tekemistä kädentöistä! Piukulta tilasin kivan pinssin, josta jo kauas näkee, että olen neulojaihmisiä! Rintaneula pääsi takin kaulukseen kiinni. Voisipa sillä kiinnittää huivinkin. Suosittelen lämpimästi myös muille!!!

350355.jpg

Zoooooooooooooom:

350354.jpg

Ja Fifille kävi köpelösti. Löysin pari virhettä ja yritin purkaa. Prkl. Riuhtaisin puikot irti ja katkaisin langan. Aloitan alusta. Ei sitä niin paljon ollut. Yritän sitten purkaa, jos jotenkin lanka loppuu kesken. Muuten saa jäädä kiukkumytyksi koko käkkänä.

Ihan hyvä nyt on tehdä sitä boleroa (ja vaikka hahtuvaa ja miksei Fifiäkin) nyt ennen kuin lankalähetykset tulevat. Mulla on yhtä aikaa kaksi tilausta vetämässä. Kavereiden (hei vaan, Tuija ja Riikka!) kanssa pieni erä hahtuvaa ja kokeeksi pari vyyhteä villalankaa Punatulkkukaupasta ja saksanmaalta sukkalankoja. Teen hatun tai kaksi kamujen kanssa ja sukkaa tekee jo kovasti mieli tikuttamaan. Bolero parka. Luulen, että sen tekeminen mättää juuri siksi, etten itse ollut innostunut sen tekemisestä alun alkaen, vaan Keskilapsi tilasi sen. Onneksi on edes kauniin väriset langat. (Tästähän Stockalla juteltiin.)

Jostain syystä olen kyllä penkonut vanhoista kirjaston lehdistä itselleni neuletakin ohjetta. Yksi silkkilankatakki kiinnostaisi kovasti. Tai siis kaksi, mutta ýhdenkin valmiiksi tekeminen tullee olemaan mulle ponnistus. Olisinpa edes pienempi, enkä tällainen melkein kaksimetrinen ja satakiloinen...