Tarvitsin välipalatyön, kun kaiken maailman villatakki-, vauvannuttu-, huivi-, sormikas-, baskeri- yms ohjeet rupesi huutamaan ja kiljumaan, ja haluaisin kuitenkin tehdä sukkia, kun niitä(kin) tarvitaan. Rauhoitin neulekäsiä tekemällä itselleni lätsän, myssyn, hatun eli päähineen.

1937338.jpg

1937341.jpg

Sain Esikoiselta ja Kuopukselta joululahjaksi kauniin kerän Noro Kureyon -lankaa (väri 161). Olen haaveillut, että yksi kerä riittää johonkin 'oikeaan' itselleni. Pipoon tai kämmekkäisiin tai johonkin. Katsastin parit ohjeet netissä ja rupesin suihkimaan puikkoja ohjeiden suuntaviivat mielessä, mutta itse toteuttaen sen mukaan miltä tuntuu.

Halusin mariomaisen, löysähkön myssykän, joka yltää korvien päälle. Sain. Aloitin ylhäältä ja sopiva tuli. Yhden viiden sentin pätkän otin uusiksi, jotta sain resorin alkamaan siitä mistä näytti hyvältä. Lankaa jäi noin metri! Pipo painaa 46 g.

Speksit suunnilleen näin:

Neljälle sukkapuikolle (5,5 mm) kaksi s kullekin. Suljettuna neuleena sileää, lisäykset joka puikon alussa ja lopussa joka toinen kerros kunnes silmukoita puikolla 30. Sitten sileää noin 8 krs (voisi olla muutama enemmän). Puikon vaihto pienempään (siihen joka on käsillä, vissiin 4 mm pyörö, ei jaksanu muuta etsiskellä). Vielä kerros sileää, sitten kavennuskerros (* 1 o, 2 o yht *, toista *-*). Loppumatka 1 o, 1 n ribbiä (11-12 krs tai kunnes lanka näyttää käyvän vähiin) ja päättelykerros. Pipa päähän ja baanalle.

1937343.jpg

1937340.jpg

 

Tahtoisin kuvan musta tuo päässä. Oikeessa valossa eikä niin, että värit haalistuu. Mun ruudulta töllätessä ainakin näyttää lätsä liian vaalealta ja liian vähän punertavalta ja kellertävältä. On luonnossa mehevän värinen. Nam. Lempipipoksi heti. (Mariomyssy hävisi Esikoisen Lapin-reissun tiimellyksessä, voi se kotoakin vielä esiin putkahtaa...)

Edit: Ilman peiliä, itse kuvaamalla tosi nopeesti töissä. Pukisin peilin edessä ton inansa alemmas otsalta, ei olis tommosta ruttua niskassa. Pieni ruttu kuuluu asiaan.

1937564.jpg

Yks muuten: Kerällä mun mielestä Noro Kureyon on vähän karhea. Ei oikeastaan neuloessa eikä varsinkaan valmiina neuleena. Ei kutita!

Mitä tekisin toisin: Lisäystahti oli hyvä, mutta nyt se on vähän epämiellyttävän laatikko. Jos jakais lisäykset 8 kohtaan ja vuorottelis, oisko kivempi? Kiva tää nytkin on. Puuttuu mätsäävät lapaset, mutta onpa värejä mistä valita. (Miettii varastojaan...)

KIITOS MaaritH kommentista! Muillekin tiedoksi, että se hassujen ruutusukkien ohje löytyy netistä suomennettuna. On kuvat ja kaikki!