428491.jpg

Kesti aika kauan. Onneksi sain 'hengen päälle' uudestaan, ja boleron neulominen oli taas mukavaa. Vain päättely, pingotus, yhdistely on hermoja vievää puuhaa. Ja hidasta.

Lapset ovat palanneet äitini luota. Ikkunasta siellä näkyy vanha kouluni. Vasemmalla ylhäällä ikkunat luokkaan, jossa istuin neljä lapsuuteni vuotta.

428501.jpg

Olivat reippaina tehneet mummolan rappukäytävän oven viereen lumihiiren.

428502.jpg

Samaan aikaan toisaalla. Minä sain helmikuun lopulla siis valmiiksi namulankaneuleita Kuopukselle lisää. (Villatakkia olikin reissussa käyttänyt niin paljon, että siskot olivat joutuneet pakottamaan vaatteenvaihtoon välillä.) 428487.jpg

428489.jpg

Hirveen näköiset makkarat nuo säärystimet. ;-) Kalorimetri oli tytölle mieleen. Piti sisälläkin pitkään. Huomatkaa kuvassa kevätvalo! I-ha-naa!

Lupailin maaliskuun ekaksi valmistuvaksi neuleeksi sen Keskilapsen boleron. (Lanka Smart, ohje Novitan kevät(?)ekstra 2006:ssa.) Kappaleiden pingottuessa sain tuunailtua Kireän Pipon reunaan vähän virkkausta ja pieneksihän se koululaiselle jäi. Kuopus sitten adoptoi sen. Malli ja kuvio miellytti perheessä monia (jopa Puolisoa!), joten isommilla silmukkamäärillä teen ehkä vielä joskus tuollaisen. Lankaa jäi. Mustaa Nallea ja turkoosisinikirjavaa Nalle Coloria. (Kaapissa olisi aika nättiä punaista Nalle Coloria myös...)

428496.jpg

Oli tosi helpottavaa saada tuo bolero valmiiksi! Lankaa jäi molempia värejä yksi kerä, kun olin joutunut ostamaan välillä lisää. Vihreää olisi vähän ylikin. Keskilapsi ehdotteli säärystimiä, minusta kävisivät hyvin pipoksi tai kämmekkäiksi / lapasiksi. Mietitään.

428493.jpg

(On kuvattu yöpuvun päällä. Ei ehkä ihan kaunein vaihtoehto kuvausvaatteeksi.)

Ihan ekaksi on saatava tehdä ohutta sukkaa. Eilisen pingottelutyön odotteluvaiheessa kerin OnLine Supersocke 100 Tropic - color 932 kerän kahdeksi palloksi - kerän päältä ja sisältä. Toisen pallokerän sitten kerin uudestaan eri suuntaan, jotta saan raidat mahdollisesti tulemaan samalla tavalla. Tarkoitus on saada lanka käytettyä kokonaan aloittamalla sukat kärjestä. (Vinkkejä vaikka täältä.) Tuossa näkyy vähän alkua.

428498.jpg

Nyt on mahdollisuus auttaa 'miestä mäessä': Surffailin netissä silmukkamääriä. Tavoitteena on 39 kokoinen sukka (aika kapeaan lapsen jalkaan) ja puikot on 2,5 mm bambut. Onkohan tuo 15 s puikolla ollenkaan oikea määrä silmukoita?

Ehkä tyhmä kysymys: Onko tiimalasikantapää sama kuin 'Short row heel'? Olen tiimalasin tehnyt vain kerran ja silloinkin tulin ylhäältä alas sukkaa (ja oli paksumpi lanka). Jäi rumat reiät, mutta oli muuten kiva. Yritän nyt uudelleen uusilla ohjeilla.

Vielä yksi: Kuinka paljon ennen jalkapohjan koko pituuden mittaa aloitatte tiimalasikantapään neulomisen? Edes suunnilleen? Keskilapsi kun tahtoo aika lailla sopivat sukat. Edelliset oli sentin pitkät, ja meni Esikoiselle käyttöön, kun eivät kelvanneet. :-O

(Just huomasin ettei mulla ole kuvaa siitä tammikuussa valmistuneesta Esikoisen tällä viikolla saamasta synttärilahjasta! Tein omalla kuviomallilla kehittelemäni Elf Quest -logolla koristellun neulotun laukun. Täytyy kuvata ja julkaista joskus.)