Ihanaa, kun oli viikonloppu. Ei sillä, ettenkö vieläkin olisi sitä mieltä että olen itselleni oikeassa työssä. Vapaa-aika on kuitenkin arvokasta. Sitäpaitsi Puoliso tekee vielä vaan sitä reissutyötä ja tulee kotiin viikonlopuiksi. Torstai-iltana pääsi kotiinsa, ja kattokaas mitä mulle toi:

Oikean värisiä tulppaaneja ja vielä tuollaiseksi upeaksi kimpuksi sidottuina!

(Aamulla on  miespolon mentävä taas. Voih.)

Viikonloppuihin kuuluu agilityä ja kuoroa. Lisäksi tänään Ideaparkissa shoppailua Kuopuksen kanssa. Etsittiin ja löydettiin Kuopukselle synttärimekko. Onpahan sitten kevätjuhlaankin.

Viikon varrella olen käsitöistä eniten tehnyt heksagoneja. Nyt ne jo sujuu. Laitan joku päivä vaihekuvaa.

Eilen tein sen, mikä on odotellut. Viimeistelin kämmekkäisiin Takut-logoja. Se on langanpäiden päättelemistäkin raivostuttavampaa, mutta tehtävä oli, kun olen yhdet kämmekkäät luvannut oravannahkoiksi (siis vaihdon välineiksi yhtä tietokonepeliä vastaan) ja valmentajille haluan antaa tällaiset koirakerhon tunnukset.

Kahdet kämmekkäät on huhtikuussa valmistuneita, Seitsemän veljeksen jämälankaa sinisenä ja Nallea kaksinkertaisena raitoihin.  3,5 mm sukkapuikoilla tehty. Hassun kapeat on 36 s, toiset tutummalla 40 s. Yhteensä 91 g. Tummemmat ja kauniimmat on joskus viime syksynä jo valmistuneet kämmekkäät, tein nyt vain nuo kirjailut. Tummempi lanka on Nalle Aloe veraa. Paljon tyylikkäämmät, pehmeämmät ja laadukkaamman oloiset.

Päättelin vielä ison kasan edellisten langanpäitä ja samaan syssyyn etiopianutun langanpäät. Tämmöinen tässä kuussa valmistunut, 3 mm pyöröpuikolla, sukkalankojen jämiä 54 g.

Tekisköhän vielä iltapuhteiksi muutaman heksagonin? (Olisipa yksi Bones-sukan varsikin odottamassa kantapäätä  ja keskeneräinen jakku odottamassa takakappaleen viimeisiä kerroksia. Puuttuu niistä muutakin.)

Kirjaakin voisi lukea. Tällä hetkellä luvussa ihmisten muisteloita Tove Janssonista. Meidän perheellä on uusia kirjanmerkkejä! Kiitos niistä, posti toi TiiQ:lta. En ehtinyt edes kuvaamaan, kun ne oli niin kivoja nuorison mielestä, ja ne on kaikki käytössä!

Ai niin, (juuri edellisessä postauksessa) mainituista huovutuksista. Takki tuli onneksi sopivan kokoiseksi ja jää käyttöön. Sukat harmittaa. Varokaa, Merisock huopuu. Mulla on niin paljon neulottuja superwash-sukkia, etten millään jaksa muistaa ettei kaikki sukat kestäkään konepesua. Merisock on uskomattoman kaunista ja mulla on sitä vielä 3 käyttämätöntä vyyhtiä ja tuosta violetistakin jämät. Mihin mä ne nyt käytän? Sukat täytyy meidän perheessä olla konepestäviä, joku ne koneeseen nakkaa ennemmin tai myöhemmin kuitenkin.