Eedittiä: Linkkejä. Ei kaikkeen jaksanut.

Lapset haukkuivat minua itsekkääksi, kun sain valmiiksi Joutsenlampi-huivin. Teen 'vain itselleni' kaikkea...

No. Ei lasketa kahtakymmentä vaakatilkkua, neljää tai viittä apupupua. Eikä lapsille ja ystäville tehtyjä neuletakkia, paitaa, boleroa, ponchoa ja lukuisia asusteita. Olenhan tehnyt itselleni Kertut ja kolmekin pitsihuivia sekä pari pipoa, lapaset ja kaksi kännykkäpussia. (Ja tomaattipuseron.) Ulkomuistista ynnäisin vuoden sisällä tuon verran itselle väsättyä, mutta suunnitelmia on kyllä useammillekin.

SNY:lle neulon välillä. Nyt on puikoilla ne vaihtolapaset (kärkikavennukset, peukut ja viimeistelytyöt puuttuu). Kovasti suunnittelen joululahjoja, mutta eihän niistä voi kovaa huudella.

Ajattelin siis olla epäitsekkäämpi ja tehdä muille neuleita enemmän. Varsinkin tuntemattomille. Kun sain pikkuiset (ei ihan pientä vauvakokoa vaikka ohjeen mukaan piti olla) sukat valmiiksi, ajattelin sittenkin lähettää ne Venäjän hylätyille lapsille. Muutenkin teki mieli tehdä pieniä välipalasukkia telkkaneuleina, ja sitten jotenkin tarjosin Annelle lankavaihtariksi kummilasten sukkien neulomista, ja niitä sitten teen. Eka sukka on valmis ja toisen varsi vauhdissa. Kolme paria lupasin värkätä, ja jos intoa jää pikkusukkiin, teen sitten Venäjälle. Olkkarissa asuu yksi laatikollinen langanloppuja, nimitys on pupulangat. Apupupujen ja tilkkujen sekä lasten lanka-askartelujen jälkeen sieltä riittää vielä muutamiin sukkiin lankaa.

Nämä pienet Venäjälle. Koko tuntematon. Ohje jostain Kauneimmat Käsityöt -lehdestä. Olivat kauan puikoilla, kun jäivät muiden töiden jalkoihin.

942042.jpg

Mulla on eri paikkoihin eri neuleet: Kotona kun voin keskittyä, teen vaihtolapasia. Kotona netissä luuhatessa ja telkkaria katsellessa teen pieniä sukkia. Kotona yöllä kun Kuopus nukkuu teen salaista punaista. Muualla jos ehdin joskus neulomaan, teen jotain salaista jonkun käsiin.

Kun vuosi lähestyy loppuaan, moni neule jää esittelemättä. Teen sitten lahjajutuista oman sivun, ja postaan joulun välipäivinä mitä oikein tuli tehdyksi. (Oletus: jotain myös valmistuu.)

Muuta kuin käsitöitä: Keskilapsen junnutyttöjen jalisjoukkue voitti Ilves-naisten peliä kannustaessaan fanijoukkuekisassa. Kuvat otettiin, ja olivatkohan Palloliiton sivuilla (?) sitten äänestettävinä muiden matsien voittajia vastaan. Fanikuva voitti valtakunnallisesti, ja tytöt pääsivät tänään koko sakki kannustamaan naisten maajoukkuetta Helsingissä Skotlantia vastaan. Oli ollut kiva reissu! Tilausbussilla menivät, ja liekö kannustuksesta johtunut, että Suomi sitten voitti 4-1! Joukkue kävi kumartamassa uskollisille ja äänekkäille tyttöfaneilleen. Kuvia otettiin, ja tytöt julistettiin virallisesti Suomen fanijoukkueeksi. Saattavat pilkahdella lehdissäkin...Kikattavia ja sokerihumalaisia 12-v kävin kuskaamassa bussilta koteihinsa. Kyllä on mukava katsoa sellaista iloa oman lapsen kasvoilla! (Keskilapsen elämä ei aina ole iloista ja kevyttä. Ei sinne päinkään.) Tyttö nukahti kotona takki päällä sohvaan. Täytyy käydä siirtämässä pois.

Puoliso ilmoitti, että ostoksilla ei käy (ulkomaan villaparatiisissa). Olisi kiva kuulla miten hänen kilpailussaan kävi. Siitä myöhemmin jos on raportoitavaa. Tulisi vain ehjänä kotiin huomenna.

Mulla on nivelet kipeinä. Ranteet, kyynerpäät, erityisesti sormet, enemmän oikeassa kädessä.  Ei oikein maitopurkkia jaksaisi nostaa. Hiirikäsi varmaan! Neulomisella ei voi olla mitään tekemistä sen kanssa. Eihän? (Vaikka miksi mulla sitten on myös nilkat ja polvet kipeät?)