Nyt on hehkutettava mitä meillä on kotona väkerretty pari päivää! APUPUPUJA!

On hyvä mieli itsellä, kun saa tehdä jotain, josta on vielä jollekin tuntemattomalle hädänalaiselle joskus iloa ja lohtua. Samalla saa purkaa käsityöpaineita helpolla projektilla. Apupuputhan lähtevät SPR:n kautta kriisikohteisiin Suomeen ja ulkomaille lapsia ja vanhuksia auttamaan.

Mikä tässä ilahduttaa äitinä on se, että kuultuaan mitä aion tehdä, kaikki kolme lastani (Esikoinen ja Keskilapsi, jotka eivät edes pidä käsitöistä ja Kuopus joka ei vielä osannut edes neuloa) halusivat myös kantaa kortensa kekoon. Isommat aloittivat omat puput, vaikka työ on heille suuri ja aiheuttaa varmaan vielä tuskastumisia. (En ihmettele jos jää kesken.) Aikaa voi mennä, mutta voipi tulla valmistakin. Kuopus aloitti tarmokkaasti pupun kaulaliinan neulomisen ja onkin kieli poskessa väkertänyt jo pari kerrosta. ;-)

Kuva eilen valmistuneesta pupulistani saapunee tänne blogiin kunhan ehdin sen napata ja siirrellä. Tuli vähän hassu pikkuinen, mutta uusi on jo suunnitteilla. Uuden teen paksummasta langasta, niin tulee enemmän halattavaa. Eka on seiskaveikkan jämiä ja puikot jotain 3,5 tai 4. Illalla ostin Isoveljeä.

HAASTE:

Jokainen joka lukee tätä ja puikot yhtään pysyy käsissä tekee ainakin yhden Apupupun! Jes! Lapsiperheissä niitä voi tehdä vaikka yhdessä. Pienikin voi osallistua vaikka kerimällä lankaa. Meilläkin Kuopus purki innolla yhtä ikuisesti keskeneräistä villapaidanaloitusta, jotta sain pitkäkorvalleni vaatteet.

Kuvia ja ohjeita löytyy netistä, vaikkapa täältä:

169534.jpg

Linkkilistaa hyvin erinäköisistä puputeista on kerätty Mustikan sivuille.

Rouva Oranssin tekeleen kuvaa odotellessa voi kurkkia noita ja hakea omalle neulomiselle inspiraatiota!