Kauheesti vilkutuksia kaikille jotka nähtiin messuilla! Kivaa!

Tampereella siis käsityömessut viikko sitten. Olin Kuopuksen kanssa noin neljä tuntia lauantaina. Tehtiin yli varojemme mutta maltillisia ostoksia, joihin olen tyytyväinen. Ostin mitä suunnittelinkin plus Raijan Aitasta harsopellavaa kahta väriä, mutta sitä en kadu. Pellavat näytän kunhan ompelen ne ensin.

Halusin 2,5 mm pitkän hyvän pyörön. Pitsi-Addit, 100 cm lähti mukaan. Halusin 2,25 mm sormikaspuikot. Ostin. Halusin Noron sukkalankaa kahta väriä, joista voi ensin neuloa yksittäin per kerä ja jämät käy sit raitana yhteen sukkapariin (tai mitä näistä nyt tekeekään). Ostin ja tykkään.

2080631.jpg

Värit on 184 ja 164 ka näyttää melkein samalta tuossa, mutta on niissä eroa kun pönkii kerän sisään.

2080629.jpg

Toisessa on enempi turkoottista ja toisessa orankia. Nammmm.

Sit ostin imellystä, kun Kuopus oli jo ostanut itselleen (!) ohutta (!) sukkalankaa ja näki jotain mikä sai silmät loistamaan kunnes kuuli hinnan ja masentuneesti käänsi päänsä pois. Laatutietoinen kahdeksanvuotias. Ostin yhden 50 g pikkuvyyhdin Shibuita. Kiva kierre, loistavat värit, ihan messevä lanka josta heti aloitin uusilla pyöröillä (jotka oli juuri tällaiseen tarkoitukseen ostettu) kärjestä magic loopilla Kuopukselle sukkia Siiri-sukkien kuviolla. Jäi kesken yhden nautinnollisen neuleillan jälkeen kun oli muuta kiireellisempää puikotettavaa.

2080632.jpg (Värit on vielä makeammat oikeasti...)

Yksi vielä salainen pingottuu petarin alla.

PoikaKoiralla on tänään ekat ikiomat agilityharkat, ja kun kahlattiin lumessa eilen, huomasin kuinka lumi pisti pienen palelemaan. Tajusin, ettei PoikaKoiralla ole ikiomaa villapaitaa ollenkaan ja tehdä neulaisin sellaisen pikapikaa. Lankana Nallea tummanvihreänä, yksi pätkävärjätty sukkalanka jatkuvasti rinnalla ja kolmantena lankana vaihdellen sukkalankajämiä. Siis kolmella langalla koko ajan paitsi hihat vain Nallea, yhteensä 95 g. Puikot 5,5 mm ja hihoissa 4 mm. Olis pitäny tehdä leveämpi selkäläppä. Ens kerralla sitten, kun teen oikean puseron, Takut-logolla. Nyt vain tällainen kun jätkä kasvaa vielä.

2080623.jpg

PoikaKoirahan on nyt 4 kk.

2080627.jpg

Onpahan jotain päällä kun odottaa vuoroaan harkoissa. Hallin lämpötila lienee jotain noin + 10  astetta.

Kuten kuvasta näkyy, meillä on pari päivää ollut lunta! Viime viikonloppuna kun käytiin Joutsassa juoksuttamassa elikoita ja tervehtimässä Appea, ei lunta ollut vielä kuin hippusia siellä täällä. Koirilla oli kovat myyränkaivuu-urakat.

2080826.jpg