Kettuhattu hyppäsi puikoille. Värit ei ole neuloessa sellaiset kuin miltä hahtuvakiekossa näyttää. Tai en osannut kuvitella miten ne käyttäytyvät kun neulon kaksinkertaisella ottamalla toisen pään sisältä ja toisen pään ulkokehältä. Luulin tulevan jotenkin - oranssimpaa. Mulla on kolme kiekkoa tätä väriä, jossa on oranssia, punaruskeaa ja ruskeaa. Kuvittelen tekeväni kettuhatun kaveriksi lapaset (jos nyt vahingossa tulisi sopivat, en ainakaan neulo yhtä leveiksi kuin viime vuonna ja lisään pituutta) ja kassin. Kassiin olisi tarkoitus käyttää toisena lankana tummanvihreäkirjavaa hahtuvaa. Ohje on printattuna jossain, en nyt jaksa etsiä. Kerron jos pääsen joskus sinne asti. Nimittäin ensi viikolla alkanee sukkaa pukkaamaan, kun tulee Saksasta sukkalankalähetys. Hahtuvaa ja ohutta sukkaa vuorotellen? Voisi toimia! (Jos riittää villoja, teen vihreänkin hatun.) Kaikki hahtuvasuunnitelmat heitän romukoppaan, jos tästä nyt neuloutuvasta tulee pannumyssy tai Baby Born -hattu. Katsotaan, sanoi rääkäli.

Viime yönä tehdystä löllöpiposta ei  ole (vielä) kuvaa. Päässä se on ollut Esikoisella myös sisällä. Taisi tulla kerrankin mieleinen. Tai tykkäsi se niistä kämmekkäistäkin.

Keskilapsi parka. Ei etene bolero, kun muut työt vie mennessään. Joskus, joskus. Ei kyllä ole Fifiinkään tullut yhtään riviä kun onnistuin pian sen edellisen kuvan jälkeen tekemään yhden rivin ihan virheellisesti. Ei oikein hu(i)vita. Jatkuu sekin vielä jonain päivänä. Ehkä annankin sen ensi jouluksi tai jotain!

Sari kommentoi saaneensa tonniarvontapalkintokirjeen. Olin etukäteen päättänyt sydänteemasta, ja sittenhän Sarin omassa blogissa olikin sydämiä sivupohjana. Päätin tehdä neulonta-aiheisen kortin ihan itse ja väkerrellä rintaneulan (tai kassikoristeen tai minkä ikinä vain) ja avaimenperän valmiista huopasydämistä (ihan Tiimarin, lasten tuunailuista jääneitä). Nämä olin päättänyt tehdä, vaikka yleensä en duunaile pikkurippeliä ja väkerryksiä. On niin kömpelöt kädetkin. Sitten katsoin sitä Sarin blogia, ja hänhän harrastaa kortteja. Melkein hävetti laittaa nämä omat hassut sinne, mutta hyvä jos kelpasi. Näytän muillekin mitä meni:

339433.jpg

339429.jpg339428.jpg

Huopasydämet ei oel ihan noin kirkkaat. Toinen tavallinen punainen, toinen fuksia. Toisessa takana kiinniommeltuna hakaneula ja toisessa virkkaamalla kiinnitetty avaimenperän rengas. Kortissa on hammastikuilla neulottua ribbineuletta ja kiinnitin neuleen ostobarbien kiinnityksestä oivaltaen pistämällä ompelulangan kahdesta reiästä neulalla kortin läpi melkein vierekkäin ja solmimalla takaa langanpäät yhteen. (Vitsi mä en jaksa osata kykenemään nyt suomen kieleen. Väsyttää. Hits vie neuleet nurkkaan ja netti kiinni. Puolison viereen pötkölleen ja heti!)

Voi, kun ehtisi huomenna laittamaan kuvan löllöpiposta. Ja kettuhatusta jahka valmistuu (jos ei mene mytyksi)...

Laitan vielä laatikkoon päivityksen Puikoilla-tilanteesta. Lupaan mennä sitten unille.