"Kattokaa kun emäntä on neulonu, mutta mikään ei tuu valmiiks", sanoo Koira.

1575547.jpg

Tää on varma konsti. Mikään ei todellakaan valmistu, kun vaihtelee koko ajan neuletta käsistään + juoksee noin joka toinen ilta jossain vanhempainilloissa, luokkien illanvietoissa tai agilityssä, ettei vaan ehtis neulomaan juuri mitään. Vaikkei mainita ympyrätakkia, johon en ehkä pariin viikkoon ole tehnyt silmukkaakaan, on silti aktiivisesti neulonnassa nämä:

1575548.jpg

Lace Ribbon Scarf. Nam. Silkkilankaa, jonka sain syksyn Salaiselta, Marjukalta. (Kiitos, langasta. Vilkutusta!!) Neuloutuu silloin tällöin, kun mietin mitä neuloisin seuraavaksi. Helppo pitsi.

1528559.jpg

Mystic Light. Tehty melkein kahden vihjeen verran (kuvassa yhden). Ihana vironvilla... Vaikeampi pitsi, mutta ei liian. Tarvitsee vain keskittyä.

1575546.jpg

IK:n Good Stripe Dress - ilman raitoja, kokonaan uusiksi lasketut silmukat ja kaikki, koska lanka niin erilaista. Tein yläreunan valmiiksi asti ennen kuin jatkan helmaan. Tulossa siis runsaasti silmukoita: levenee hyvin tuo helma. Tätä teen aina kun telkasta tulee leffa. Niin itselleni lupasin. Muulloinkin saa tehdä. Tällä on nimittäin suurimmat paineet valmistua. Kuopus tilasi tämän Italian matkalle päälleen. On puuvillasekoitetta, Country Cottonia. Onpa kuvassa ruttuinen. Täytyy muistaa kuositella kosteana... (Vaaleanpunainen Kuopuksen valitsemaa, puuvillalanka Violaa.) Etuhalkioon unohtunut näköjään hakaneula jostain syystä. Hmph. Ei ehkä maailman kaunein, mutta voi tulla käyttöä kuitenkin. Kuopus tahtoo pitää mekkoja, hameita tai ainakin tunikaa joka päivä.

Arvatkaa tekiskö mieli tehdä välillä vaikka sukkia, vaan en tee. Paitsi joskus lähiaikoina meidän konsultin tyttärelle (4 v) pienet sukat, kun sovittiin vaihtariksi Kool Aideista. Konsultti on USA:sta. Lupasi tuoda juomajauheita värjäilyä varten sen verran mitä arvioi sukkien hinnaksi! Vielä en voi aloittaa, kun ei ole tullut meiliä sen tyttösen jalan koosta ja lempiväreistä. Ehdin siis tehdä näitä montaa keskeneräistä vuoron perään ilta illan perään.

Eilen olin agilityssä, tänään vanhempainillassa, huomenna vain tanssituntikuskina oloa ja kotitöitä, torstaina Esikoisen open läksiäiset, perjantaina kotitöitä. Lauantaina on kivaa, kun Äiti tulee kylään. Sunnuntaina pääsemme yhdessä katsomaan, kun Kuopus ja Esikoinen esiintyvät tanssiesityksessä. Puolisokin ehkä tulee edes sunnuntaiksi kotiin. On työmatkoilla, kuten monet muutkin viikot. Lauantaina hän on Turkkuses tiatokilpailus.

Aijoo. Viikko sitten oli Kuopuksen luokalla illanvietto. Suosittelen lämpimästi pikkukoululaisille tai miksei tarhaikäisillekin Ylöjärvellä Pikku-Ahvenistoa. Autoilla pääsee isohkolle parkkipaikalle, josta voi lähteä kiertämään pientä järveä. Kaunista on. Kauemmassa päässä on grillikatos / kota, ja voi paistella makkarat. Meillä oli omat makkarat ja mehut, lisäksi nyyttärimeiningillä hedelmiä, leipää, pähkinöitä ja sen sellaista. Vieressä oli iso nurmikkoinen mäki, lapset juoksivat ja kierivät. Menivät jotain hippaleikkiä ennen kuin jatkettiin matkaa. Kolmet lastenrattaatkin oli, kun kerran sisaruksetkin oli kutsuttu. Pääsivät kokeneina vankkurinajajina rataskuskit kivien ja juurien yli, joten oli sopiva reitti. Siellä parkkiksen päässä on myös kaupungin omistama talo, josta voi vuokrata juhlatilaa. Kivan näköistä. Me ei tarvittu sisätiloja. Mentiin kotiin.