Mun on rahani loppu. Ite oon syyllinen.

Ensinnäkin mulle tapahtui harvinainen iili steinerkoulun syystapahtumassa. Rakastuin esineeseen, tavaraan, materiaan. Aim in lööv. Mun oli pakko ostaa lampaantalja, kiharainen ruskea. Kuvassa se on parvekkeen lattialla valon takia. Oikeesti se "asuu" mun neulomissohvalla missä makaan sen päällä. Oi autuutta.Tulin samalla ostaneeksi ei-kutittavaa suomenlammaslankaa pari vyyhtiä. (Luonnossa vähän tummempaa ruskeaa.)Jonakin muuna päivänä ruokakaupassa totesin, että nyt löytyi se sininen jonka hyväksyn: O(p)i villasukka 7 veljestä. Yksi kerä sitä kotiutui. No se oli halpa.

Halpaa oli myös kivalla pikkulomasella Tallinnassa. Paitsi yhteensä, siksi tää konkurssi. Puoliso oli menossa Viro-Suomi urheilutietomaakilpailuun kisaamaan, ja me Kuopuksen kanssa sitten päästiin reissuun, kun niin päätettiin. Lauantaiaamuna mentiin, oltiin oikein yötä ja sunnuntai-iltana palattiin. Maksaahan ne, ruuat ja hotellit - ja lopulta ostoksetkin.

Karnaluksiin ehdittiin, kun mentiin laivalta suoraan (se menee lauantaisin kiinni klo 15 ja on sunnuntaisin kiinni). Pikkumäärä tarvikkeita: yhdet pyöröt, yhdet sukkapuikot, helmiä pussillinen ja neljä vetoketjua. Vetoketjuista keltainen oli mennyt kuvatessa piiloon. Ketjuja olisi voinut ottaa enemmän, kuitista laskin (vero pitää laskea itse), että maksoivat yhteensä verollisena 0,74 euroa.

Lankoja suunnittelin etukäteen ja aika lailla pitäydyin suunnitelluissa.

Keskeneräinen projekti tarvitsee lisää lankaa. Toivottavasti sain laskutoimituksissa gramma-arviot oikein, ettei tullut liikaa eikä liian vähän.

Halusin suunniteltuun M-kokoiseen puseroon langat, ja tässä tuli ahneus. En osannut päättää otanko yhtä vai toista violettia, joten otin molemmat. Tämän neuleen toteutan vasta jouluneuleiden, ison keskeneräisen hys-projektin ja Huldan jälkeen eli joskus ensi vuonna.

450 g Steppiä. En saanut kuvaan väriä korjattua, valo vähissä. Purple-violetti.

 

Rowan Purelife Revive (vai mikä tän kierrätyssilkin nimi on?) liilanviolettina.Vanhasta kaupungista ostin Liettualaista (!) villalankaa, näillekin on suunnitelma.Vielä yhteen salaiseen juttuun, suunnitellusti, hahtuvaa.Joskus näytän vielä Puu ja Putuka Poodin puunapit (ah, ihanat!) ja kirjan, jonka ostin Viru-keskuksen kirjakaupasta. Niistä ei ole vielä kuvaa.

Onko mun puolesta ostoähky? Ei ihme.

Hyvin vähän on valmistunut. Pistin nyt välillä ison hys-projektin sivuun ainakin kuun vaihteeseen asti ja turautin jo syyskuun alussa aloitetut Leyborn-sukat (rav) valmiiksi. Menee joululahjaksi, saaja toivottavasti ei lue blogiani. Koko 37, lankana herkullinen Socks Inside Out Aune, 64 g. Puikot 2,25 mm.

Lanka on kaunis, mallineule on kaunis,  mutta sukan malli outo. Tein kyllä ohjeen mukaisesti.

Vielä ehdin sukkasatoon ainakin yhdet sukat, sillä ne on melkein varpaissa jälkimmäisessä sukassa. Ja sittenkin aion aloittaa vielä sukkia. Pukinkonttiin nääs. Eikä läheiset tiedä keille kaikille (taas!) tulee sukat, ja kelle ei. Jei.