Tänään on jo ehtinyt ilahduttaa: Upea aamu-usva Pyhäjärvellä Rajasalmen sillalta katsoessa. Autossa soinut Rajattoman Kevät-levy, erityisesti Kertosäkeen nainen. (Saat mieleni lentämään, kaiken mut kestämään, ikuisen ystävän, jos vain jääääääääät, trallalaa, lauloi joku Oranssi täyttä kaulaa...)

Harmistusta aiheuttaa: Kumma, kun käsityöharrastajan kotoa ei sitten millään meinaa löytyä sopivaa ompelulankaa ja silmäneulaa, kun lapsella on repeämä ainoissa järkevissä, puhtaissa housuissa takamuksen kohdalla ja koulukuvaus samana päivänä. (Oranssi menossa ulko-ovelle, Esikoinen: Korjaaks sä nää mun housut? Heti? Mulla ei oo mitään muita housuja.)

Ilahduttavat jutut voitti! Sitäpaitsi housut sain korjattua.

892180.jpg

Kun on repsahtanut tuo langanosto, niin meinaa samalla tavalla repsahtaa uusien työn aloittaminen. Ihan vähällä oli, etten aloittanut eilen pipoa, lapasia ja Mambo-paitaa. Viikonloppunahan laitoin alulle vaihtolapaset. Yhdet pikkuruiset sukatkin on kesken. Maltoin mieleni, ja neuloin eteenpäin sitä Joutsenlampea, sitten kun illalla myöhään sain hetken omaa aikaa. Huivi edistyykin lupaavasti. Aion käyttää sitä 11 päivän päästä Bestiksen häissä. Aion!

Tämän kuun ekat valmiit. Huivin kuvaamiseen en saanut kaveria, joten tuossapa tuo ryttääntyy kärhön oksilla. (Lehmus oli käytössä lauantaina.)

892183.jpg

Lehmus Ullasta. Novitan Virkkauslankaa jonkin verran toisestakin kerästä. Puikot 3 mm (?). Muistaakseni 23 kokonaista lehtikuviota yläreunassa. Ihana malli. Teen joskus villalangasta talvihuiviksi. Tämä on vain koristehuivi lankavalinnan takia. Laskeutuu mukavan painavasti ja kiiltää sopivasti vähän. Toimiva, kiva, ei erityisen 'hyödyllinen' puuvillaisena.

892178.jpg

Viinijussi on myös Ullasta. Seitsemääveljestä, luulisin, jämiä kun on. Kolmosen puikoilla tuli kuusi mallikertaa. Napakasti sopiva ainakin tälle lahjoitetulle punkulle. Ok pikaprojekti.

Ps. Siis siellä nelikymppisillä oltiin lauantaina. Puoliso onnistui joutumaan eri paikkakunnalle töihin viikonlopuksi, mutta ajeli juhlimaan ja oli kuski. Mun pelastus oli se, etten pidä sahdista, ja se, että kun boolista loppui lantrinki ennen klo 21 (!), se muuttui niin kamalaksi ja vedellä lantrattavaksi, ettei sitä voinut juoda. Selvisin ilman tukkakipua. Bileet oli rokkinavetassa, hyvä livebändi, vieraita syötettiin ja juotettiin ehkä 120-130 kappaletta! Melkoiset synttärit. Kiva oli nähdä tuttuja vuosien takaa. (Ainoa miinus juomahöpsöilyn lisäksi oli se, että paleli niin vietävästi. Rokkinavetta on varmaan parhaimmillaan kesällä...)

Huomenna pitää toimittaa isommat lapset Helsinkiin Elämä lapselle -konserttiin ja takaisin. (Tokio Hotel on kuulemma noin osapuilleen maailman paras bändi.) Puoliso ei ole maisemissa, täytyy ottaa Kuopus mukaan. Ei kiva. Lisäksi olisi kaikkien kolmen lapsen vanhempainillat yhtä aikaa, enkä siis pääse yhteenkään niistä. Tällaisia ovat syyskuut ja toukokuut. Päällekkäisiä menoja aina. Joka vuosi kamala härdelli alkusyksystä ja loppukeväästä. Harrastuksia, kokouksia, juhlia, esityksiä, pelejä, jne.