Koska ei ole hauskaa joutua käyttämään aina siskon pipoa, kun on uusi takkikin...

1294807.jpg

... laittaa äiti puikot ja koukut heilumaan ja samalla vapauttaa hiljaiset langat laulamaan.

1294812.jpg

Ehkä joskus saan kuvata lapsen päällä. Kuvaushetkellä mannekiini oli 38 asteen kuumeessa ja valo riitti vain ulkona... Joku ehkä nelosen koukku (saattoi olla isompikin, en muista, se hieno puinen Auralta saatu!) ja Garnstudion vintage-Butterflyt. Hapsuissa vähän Novitan Malibua, joka on pipossa toisena lankana. Pipossa muistikuvan mukaan 4 mm puikot. (Vähänkö lyhyt muisti, toissapäivänä valmistunut.) Kukka pelkkää Malibua. Painavaa tuo NB! Huivin kokonaispaino 123 g, pipo 110 g. Kuopukselle mieluisat.

Pidin haaveena tehdä yhdelle ystävälle yllätysneuleen Ystävänpäiväksi. Itsekoolattuja Kaibashiroja (ja ohjeesta vain mallineule varteen ja muuten suuntaa-antavasti ohjetta mukaillen, mm terässä vain sileää) neuloessa päätin tehdä noin koon 39 ovelasti urkittuani yhdeltä mukavalta naiselta jalan koon. Ollaan yhdessä ulkoilutettu koiria, ja kerran sain lainata meiltä kotoa kumisaappaita tarpeeseen, ja siinä se koko paljastui. Muistin yli vuosi sitten kuulleeni, että suvussa ei enää ollut yhtään sukanneulojaa. Eilen vein töiden jälkeen sukat tälle ystävälle. (Lisäksi postissa lähti yhdelle netin kautta ystäväksi tulleelle vähän jotain muuta käsitöihin liittyvää.) Voi ihme, ystävällä ei kuulemma ollut yhtiäkään (!) villasukkia! Oikeaan osoitteeseen meni, mutta olisin voinut tehdä paksummat, nämähän on ihan ohuet!

1294814.jpg

1294816.jpg

1294817.jpg

Kuvaaminen oli ihan sieltä ja syvältä. Ei onnistunut mitenkään päin. Sukat on kuitenkin ihan jees. Väri on räikeähkö, neuletapaamisen neitien mielestä undulaatin värit, ja niinpä taitaa ollakin. Koolauspostauksessa värit lähempänä. (Paino 68 g, ei hamsterikelpoiset, aloitettu tammikuussa. Puikot 2,25 mm, lanka nimetön ohut sukkalanka.) Tää ohje muuten alkaa hurjasti: luo 187 silmukkaa... Tuo piparireuna olisi kyllä kaivannut vähän höyrysilitystä, mutta meidän rauta halkesi, en uskalla käyttää.

Viime vuonna vein Enon Vaimolle vaaleanpunaisen Fifin. Saas nähdä kuka saa ensi vuonna jotain.

En pointet valmistunee piakkoin. Itselleni teen ja jo on kaksi tytärtä (Esikoinen ja Kuopus) tilanneet omansa. Kaunis on malli, mutta katsotaan ensin millaiset on huovutuksen jälkeen nämä minun versioni. Tytöille voisin tehdä turvallisemmin Tovesta, omathan tulee Pirtin kehräämön kauniista oranssista. Keskilapsi kävi tilaamassa itselleen uuden pipon. Pitäisi olla eksaktemant saman kokoinen kuin tuo korallipipo.