Jos nappaat tämän meemin (vain ensimmäinen kommenttilootaan ilmoittautunut saa meemin) lisää listaan YKSI tapa käyttää langanloppuja. Lisää myös järjestysnumero.

LANGANLOPPUJA VOI KÄYTTÄÄ:
1. Hiusdonitsin virkkaamiseen
2. Sukkien varsiin/raitoihin
3. Ristipistotöihin
4. pienten "miniatyyri-avaimenperäsukkien" tekemiseen
5. Tehdä peitto/viltti virkkaamalla tai kutomalla.
6. vauvan tossuihin/villasukkiin (jotka tietysti menee hyväntekeväisyyteen!!)
7. apulangaksi, joka puretaan myöhemmin pois, esim. silmukoimalla yhdistäessä.
8. ATC, deco ja scrapbooking askarteluun.
9. Lahjojen paketointiin
10. Apupupun puseron raitoihin
11. Virkattujen ja neulottujen pehmojen täyttämiseen!
12. Neulahuovutukseen, jos ovat (hahtuva)villaa tai muuta sopivaa materiaalia
13. Kissin leikkikaluksi…. (joita saa metsästää sitten jokapaikasta)
14. Kaulaliinaan, josta voi halutessaan tehdä myös kaksipuoleisen ettei pätkät nävy.
15. Langanlopuilla voi kirjailla vanhoihin asusteisiin piristystä esim. kukkaset linnunsilmäpistoin, kukkienvarsia ketjusilmukkapistoin, voi virkata värikkäitä raitoja jne.
16. Jämiksillä voi tehdä patalappuja.
17. Kerää oikein paljon jämälankapätkiä purkkiin, solmi ne yhteen ja kudo villasukat, solmusukat. Ei tarvitse edes päätellä, jätä solmut sisälle lämmikkeeksi
18.Koiranpennuille leluiksi (tiedän, on vaarallisia) kelpaa myös täydet kerät ja valmiit tekeleet!
19. Voi tehdä 80-luvun muistoksi tiplulapasia! Eli sellaisia jotka ovat muuten yksiväriset mutta siellä täällä on tipluja ja pääidis on se, että sisäpuolella nämä tiplut olivatkin lyhyitä langanpätkiä… Tosi lämpimät.
20. Niitä voi käyttää lasten kanssa askartelussa. Esmes peikolle tukaksi.
21. Langanlopuilla voi tehdä vaikka pitkäpistotöitä (meidän lapset on niitä tehneet)
22: Koiranpennuille tunnusväriksi, kuvassa pinkki, turkoosi ja violetti :-)
23. Vapaalankavirkkaukseen
24. Vanhanajan tyyliin syylän saa poistettua kietomalla sen päälle (eli sen paikan ympärille jossa syylä on, esim. sormi) villalankaa, joka jonkun ajan kuluttua poltetaan. Huom. Lanka otetaan ennen polttamista pois sormesta.
25. Lankarullatyöhön! Neulepötköstä saakin sitten tehtyä vaikka mitä kivaa, esim. pannunalusen, baskerin, nyssykän jne.
26. Iloisenkirjaviksi hapsuiksi vaikkapa kolmio- tai kaulahuiviin.
27. Niillä voi kirjailla valmiin neuleen pintaan kukkia, kiekuroita, mitä tahansa.
28. Ryijyyn.
29. Hyvä kirjanmerkki eikä tartte pitkää pätkää. Molempiin päihin voi solmia jotkut helmi-hömpötykset jos haluaa sellaisen kirjanmerkin, joka tulee yli kirjan ylä- ja alareunasta.
30. Tupsuihin.
31.Voi virkata pyöreän kirjavan maton, josta langanpäät sojottavat mukavasti ja langanpätkiä voi vielä lisätä solmuin hapsuiksi mattoon.
32. Langanpätkistä voi tehdä (sormi)virkkaupötköjä, joilla voi päällystää wc rullan ja askarrella sitten vaikka eläimen tai peikon. Olion korkeutta voi säädellä virkkauspätkien paljouden mukaan. Jonkun olio on 2 cm korkea ja joku toinen voisi tarvita jatkopalaa talouspaperirullallekin. Lopusta lankasilpusta saa hiuksia ja häntäkin sillä kai pitäisi olla.
Muuten, jos ette itse tarvitse langanloppuja, niin uskon, että teidänkin lähellänne on koulu, jonne kaikki ylimääräinen askartelumateriaali on tervetullutta!
33. Tehdä kirjanmerkkejä pistelemällä kartonkiin reiät ja sitten pujotella erilaisilla langan pätkillä kuvioita (laitan kuvan omaan blogiin)
34. Ihan pienenpienetkin pätkät kannattaa kerätä talteen ja käyttää pehmusteeksi keväällä linnunpönttöihin. Tähän tarkoitukseen sopii myös koneompelusta ja ristipistoilusta jäävät langanpätkät.
35. Koristele erivärisillä langanpätkätupsuilla yksivärinen paneeliverho tai sängynpeitto. Lankapätkä tai pari kankaan läpi ja solmu päälipuolelle.
36. Hieman pitempiä lankajämiä voi käyttää Isoäidin neliöihin.
37. Langanjämistä voi virkata kukkia/lintuja/otuksia pipoihin yms. koristeeksi.
38. Langan jämistä voi myös kutoa iloisen kirjavan puseron tai kaulurin. Toisilla ei taatusti ole samanlaista. eikä raidoituksen ole mitään väli, kunhan vain lähivärit sointuvat keskenään.
39. Tee pieniä, hieman eri kokoisia tupsuja langanpätkistä, ja laita ne roikkumaan pieneksi mobileksi ikkunalle tai vauvan sängyn ylöpuolelle. Ryhmittele mobileiden pallot sävyttäin, esim vaaleta, puna-vihreät, siniset...jne.
40. Villajämistä voi keriä pieniä keriä ja huovuttaa ne pesukoneessa (pikkukerät kannattaa solmia esim. sukkahousujen sisään) Sitten vaan pallot käteen ja heittelemään :D
41. Langanpätkillä saa tehdyksi hauskoja vaatteita ja sisustus elementtejä nukkekotiin neulomalla ja virkkaamalla.
42. Langanloppuja voi käyttää räsyvirkkauksessa kuteen lukituslankana.
43. Anna lasten tehdä mitä ihmeellisimpiä hienouksia omin päin. Ovat taitavia. Esimerkiksi Meksikon Tähtiä. (Kuva postauksen alareunassa blogissani.)

Tämän meemin aloitti
Martsuli ti 23.1.07 klo 22.03 ja minä nappasin meemin (vihdoin ja viimein pyydystettyäni sitä kauan) Seppä-sivuilta.