Käsityöasiaa: No voi sun. Ajattelin hiljaa mielessäni, että kun jouluneuleet on tehty ja välipäivät voin vaikka neuloa kassillisen (heh) Mamboa, niin sitten tammikuu on HuiviKuu, PitsiKuu, MulleKivaaNeulettaKuu. Laitoin väkisin Mystic Waters -huivin jäähylle jo aikaa sitten, että tulisi jouluneuleita tehdyiksi asti (ja kymppiprojektiinkin jotain, pitsi kun on hidasta nyhrättävää). Nyt menin Mysticin ryhmäsivulle printtaamaan useamman ohjepätkän kerralla, jotta voin sitten tammikuun aloitukseksi neulaista (olisikin niin nopeaa ja helppoa!) itselleni ihanaisen huivin loppuun saakka. Samalla kävin katsomassa olisiko sivuilla valmiista huivista jo kuvia. Sitten kolahti kipeästi: en tykkää siitä mallista! Ja mulla kun on omaan budjettiini aivan liian kallista lankaa siihen varattuna ja jo toista kerää neulottunakin! Purkuun taitaa mennä. Lanka on hienoa, ihanaista Sivillaa, ja ihan varmasti teen siitä itselleni jonkun kauniin huivin, mutta en tuota, en varmasti. (Melkein varmasti. Ehkäs etsin vielä toisenkin kuvan ennen kuin alan purkamaan.)

Mikähän siinä nyt nyppäsi? Ei vain ollut mieleinen, ei ainakaan niin paljon että tekisin tuosta kalliimmasta langasta (mulle se on kallista) enkä nyt. Maailmassa on paljon kivojakin ohjeita. Täytyy mietiskellä minkä tekisi. Muitakin huivilankoja on kaapissa, voi olla että teen ensin jotain muuta pitsiä ja jätän Sivillat jäähylle. Nyyh. Lievä pettymys.

Toisaalta tosi hyvä että en ollut viikko viikolta tuota neulomassa vaikka kuinka pitkälle ja sitten pettymässä. Ei ole niin paljon purettavaa, tai harmiteltavaa kun tekee hampaat irvessä loppuun ja sitten ei tykkää.

Mullahan on vielä monta ihanaista (useiden muiden jo tekemää) kokeilematta: Swallowtale, Kiri, Zetor, Luna Moth, jne. Sitäpaitsi taitaa tammikuu olla myös Ohutsukkakuu. Ah.

Pääasiaa: Katselin hiusmalleja. Hyviä löytyi, mutta näyttää pyöreä ihminen niissä vielä pyöreämmältä. Tarkoitus on sitten vain katsastaa se oma väri. Luultavimmatusti värjään hetikohta tuttuun väriin taas. Ellei mieli muutu. Onpahan vähemmän värjättävää. Tää nykyinen on ruma liuhu. Eikä ole tarkoitus kaljuksi, tuntuu vain melkein kaljuilta kaikki 'poikatukat', kun on ollut 'aina' suunnilleen olkapääpitkät hiukset. Paitsi lapsena napaan asti, vaikka aina välillä lyhennettiin. Kasvaahan se.

Joulua: En ole tehnyt mitään. Vieläkään.