Kuun toinen päivä. Eilen valmistui kahdet sukat, tänään ne on jo päätelty, kuvattu ja täällä ja siellä.

1955603.jpg

Alusta asti mä tykkäsin tosta Nallen Season-syksylangasta. Etsin kunnes löysin vähän halvemmalla. Nyt on sitten tapahtynut just se mitä blogien seuraajalle voi käydä. Tympii, kaikilla tota samaa, en haluakaan itelle. Tein sitten sen kokoset, ettei sovi ydinperheelle ollenkaan. Menee varmemmin jollekulle muulle.

Syksyistä Nallea 2,75 mm puikoilla kärjestä käsin, olikohan silmukoita 4 * 14 s. Ensimmäinen siitä suunntasta tekemäni ranskalainen kantapää ja Ullan ohjeella tehty. Tuli ikävä nypykkä lyhennettyjen kerrosten päätteeksi. Olisi pitänyt jättää 4 tai 6 s jäljelle, jätin nyt ohjeen mukaan vain 2. Muuten ihan kivat. Koko on noin 42, lahjaksi joskus jollekin kai. Lankaa meni 78 g, eli toisetkin sukat kerästä saa ihan kevyesti. Kiva oli oppia uusi tapa tehdä kantapää.

1955608.jpg

Pienet sukat on noin kokoa n. 1 v (jalkaterä vain 13 cm pitkä). Langat jämiä muista sukista. Nimetön kirjava sukkalanka ja Trekking Pro Natura, vai-mitä-se-oli, yhteensä 25 g. Silmukoita 4 * 10 s. Puikot 2,5 mm. Malli kehitelty neuloessa, kärjestä, tiimalasikantapää, ennen yläribbiä 2 * 2s lisäykset. En tiedä kenelle, ehkä johonkin keräykseen tai sitten veljen vauvalle tai työkavereille. Kolme työkaveria saa alkuvuodesta lisää perhettä. Livenä nuo on mun mielestä nätit.

Langankulutus olisi hetken noin tasapainossa. Valmistunut tässä kuussa siis jo 103 g ja ostettuna olis yks vyyhti Ilun Liekki-lankaa. Kun ei oo valoa, eikä kuvaustaitoa, kattokaa Ilulta. On tota ei-puuvillanvaalearaitaista, tasaisemman väristä sukkalankaa. Naminami ja puikoille tekee mieli laittaa. Vaan teenkö sukat vai pipabaskerin. Päähine sopisi mohairhuiviin, jonka teen joskus Ilulta hankitusta ohuesta ihanuudesta. Toisaalta bambu menee hukkaan päähineessä, sopii sukkiin. Päätöksiä, päätöksiä.

Olisi tiedossa myös tylsää ribbineulontaa. Keskilapsi vienosti tilasi itselleen säärystimet. Toiseen jalkaan musta-valko-raitaisen ja toiseen jalkaan musta-puna-raitaisen. Ei taida olla sopivia lankoja. Tai mustaa Floricaa olisi, ja yksi kerä punaista Floricaa. Jos aloittaisi niistä ja itkisi sitten sen valkoisen kanssa kun aika tulee? - - - (Vai oisko aika käydä lankakaupassa vaikka lankaa on lähelle 13 kg kaapissa? EDIT: eiku 21,3 kg?!?!?!)