Thumbs up, uutta on pukannut.

Kelvottomat kuvat jo kerran hiihtoreissussa ruttaantuneista lapaseista. Mitered Mittens (from Zimmermann's Knitter's Almanac), Pirtin kehräämön ohuempi vihreissä sävyissa (samaa kuin Smurffi-hatussa) 37 g. Huovutettu reippaasti heti 60 asteen lyhytohjelmalla ja sopii Kuopukselle. Peukut vain oli vähän leveät.

Pari Pääasiaa.

Kuopukselle Novita 7 Veljestä Polkasta pipo omilla spekseillä. Puikot 4 mm lyhyehkö pyörö, lankaa meni 43 g. Alussa 80 s, resorin jälkeen 96 s suorassa osiossa. Kavennukset itse suunniteltu, toimii.
Vessassa tyylikkäästi kuvattu hirvitys on kaikki mun jämälangat Novita Spektri Plussaa, yhteensä neljä kerää tai kerästä, 81 g. 3,25 mm resorissa, muuten 4 mm puikot. Malli Novitan uusimmasta lehdestä, oliko se malli 23 (Samokselle). Tuli vähän lörppänä. Jätin loppukavennusten välistä parit välikerrokset pois, kun lanka olisi muuten loppunut (ehkä) kesken. Pari metriä jäi...
Sitten jotain pitempään puikoilla ollutta, koko tammikuunko? Ilman-ohjetta-sukat noin koko kerän verran. Vaaka ei jämälankanöttöstä edes tunnistanut, mutta silti sukkien paino oli vain 94 g. Kuopus saa nämä, menee sopivasti juuri polvitaipeeseen asti. Lankana SuperSocken Africa-sarjan joku lanka. Aika ruma, sovimme ta-nen tapaamisessa (Tarjalle vielä kiitos lankasotkun selvittelystä! Vaihdoin kotona yhdessä magic-loopauksen kahteen settiin sukkapuikkoja.) Puikkokoot ensin 2,5 mm ja 2,25 mm. Silmukoita ylhäällä 64, parit varsikavennukset ja nilkasta alaspäin 60 s. Kuopus tykkää näistäkin, joten en viitsi värjätä.
Äsken kirjoitin Pääasioihin näin: "Tekee mieli aloittaa viisi eri työtä. Jos arpoutuu ensimmäiseksi Mesi, tullee vielä pääasioita. Muuten jää loppusaldoni tähän kahdeksaan. Useampia tuli tehdyksi kuin etukäteen arvelin."
Tarkemmin kun mietin, haluaisin aloittaa ainakin seitsemän työtä! On varmaan yli-ylihuomenna alkaa työt ja nyt neulotuttaa -tilanne päällä. Lisäksi on niin kummallinen, outo ja ihmeellinen tilanne, ettei mulla oikeasti ole puikoilla kuin yksi työ: Mystic Light -ufoutunut huivi, jonka päätin ottaa käsittelyyn maaliskuussa. Levätköön kopassa vielä.
Millekähän alkaisi, vielä ehtisi jotain tammikuussa, vaikka uudenvuodenlupausta vastaavaa määrää tuskin sentään. Jäljellä olisi tavoitteseen 379 g neulomista. Olen tehnyt 20 erilaista työtä valmiiksi tässä kuussa! Tahti tulee muuttumaan, kun vaihdan täysipäiväisestä laiskottelijasta (=neulojasta ja löhöilijästä) takaisin konttorirotaksi.
Näitä tekee mieli nyt neuloa:
  • villapöpät
  • Mesi-pipo
  • Takut-kämmekkäät
  • Polkka-kämmekkäät
  • Terho-sukat
  • Revontuli-huivi
  • Keskipäiväntasausyllätyshuivi
  • mallitilkku Lankahamstereiden aikana neulottavaan jakkuun (kahdeksas, ei tee oikeesti mieli, mutta vähän suunnittelen)
  • vaakatilkkuja (oikeesti, oikeestaan, ja tää on jo yhdeksäs)