Äiti kävi ja juoksutin lapsia, Koiraa ja äitiä metsässä kaksi ja puoli tuntia. Meillä tehdään joskus niin vieraille. Märkää oli vaikka yöllä oli ollut (vihdoinkin) pakkasta. Kivaa oli. Kiitoksia käynnistä, myös äidin puolisolle, joka oli työnteossa metsäreissumme aikana.

Lisäksi tänään ehdimme eskarin joulujuhlaan ja leivoimme piparia (toiseen kertaan ja vielä jäi kilo taikinaa pakastimeen). Täytyy katsoa, ettei Koira jää keittiöön yksin niin kauan kuin pöydällä on kuorrutettuja pipparskakkuja järhmettymässä. Siivous on vähän vaiheessa, mutta pidetään vähempiä valoja ja poltellaan kynttilöitä. Tunnelma ei ole kamalan jouluinen, kun ulkona on niin märkää ja pimeää.

Äiti toi kivan kranssin oveen. Se on pop.

Tule joulu valkoinen! Pliis!

(ps. Vuokraus- ja rekrytointifirma lupasi ehdottaa mua taas yhteen työhän ja lähetti sähköpostilla Excel- ja Word-testit. Himppa! Luulin osaavani niitä ohjelmia käyttää, mutta jopa vain oli ihmeellisiä testikysymyksiä! En osannut muutamia asioita tasan ollenkaan. Huh! Saas nähdä kutsuvatko ollenkaan haastatteluun. Oikein säikähdin. Mitähän ne oikein haluaa? Pitääkö sihteerin osata todella tuollaisia juttuja? Ainakaan atk-ajokorttikurssilla ei ollut tuonne päin haiskahtavaakaan asiaa.)