Tallinnassa on käyty! Äidin kanssa oli mukava viettää aikaa ja reissu onnistui myös käsityöllisesti eli lankaa tuli ostetuksi...

KristiinanSilmukat opasti matkaan oivallisesti ja toteutin langanostosuunnitelmaani tarkasti.

Suomenlahti ylitettiin Eckeröllä, eli ihan päiväristeilyllä oltiin. Perillä klo 11-17. Aika riitti hyvin.

Aluksi Karnaluksin lankatukkuun. Taksikuski meitä koki jujuttaa, ei ajanut antamaani Tartu mnt 58:aan eli risteykseen, josta olisimme nopeasti itse ylittäneet tien. Urkki että menemme lankatukkuun, oli höveliä ja ajoi oven eteen, eli tuli sitä yksisuuntaisten teiden mutkittelua, mutta mieli oli hyvä, ei viitsitty piitata. Äitikin kiltisti ihasteli lankoja, kantoi pussukoita ja ihasteli värejä sivistyneesti, kun minä kulutin aikaa ja rahaa ihan riittävästi.

Mitä tarttui matkaan? Etukäteen mietin, että jos puserolangat, täytyy olla jotain kivaa. Muuten oli muistettava mitä mieluiten neuloo, eli sukkalanka on hyvä lanka. Puuvillat piti unohtaa, en niitä tykkää neuloa. Tukku on iso ja valikoimaa on! Hinnat halvat. (Verrattuna vaikka Suomen hintoihin.) Oli juuri niinkuin etukäteen oli kerrottu, että tukkuhinta päti jos osti saman määrän kuin ko. lankaa pusseissa oli, eli pystyi tekemään oman pussillisen eri väreistä ja sai halvemmalla. Tällaisen pussillisen valitsin Fortissima Sockaa (yhdelle 50 g kerälle jäi hintaa 1,90 €):

Kirjavaa otin yhden 100 g kerän, kun oli niin kivat värit. (Hinta noin 8,16 €). Tässä on bambua.

Sitten halusin Stepiä, aloe veralla ja jojoballa. Herkullisia ja erikoisia värejä. 100 g kpl, noin 7,50 €.

Villapaitalangatkin ostin, Rowanin 4 ply. Ihanaa keltaista, juuri sitä oikeaa, jollekulle lapsista. Puoli kiloa. Yksi 50 g noin 2,20 €. (Tukkuhinta.)

Tarvikkeet olisi voinut jättää ostamattakin, mutku himotti ostaa. Niiden hinnat olikin sitten huonommin esillä kuin lankojen. Addin pyörö oli sikahalpa 2,70 €. Ruusupuinen pyörö oli ostoksistani kalliimmanpuoleinen, 9,60 €, ja sukkapuikotkin 5,77 €. Nappeja rohkenin ostaa valmiina pussukoina, en viitsinyt edes katsella putkiloissa myytäviä. Muovinapit oli tosi edullisia, 5,6 - 16 snt (!) kpl. Ostin myös pussillisen neuletakin hakasia, sydänmallisia, 40 snt kpl. Sitten nappasin koneompelulankaa yhden rullan, kun ajattelin, että se ei varmaan maksa juuri mitään. Eipä maksanutkaan kuin 41 snt.

Tukusta oli helppo kävellä kohti tornitaloja ja Kaubamajaa. Kristiinan vinkit oli taas avuksi. Kävin Liann Lõngadissa ostamassa juuri sitä huivilankaa, jota olin etukäteen suunnitellut ostavani. Kyllä on halpaa, noin 4,45 €. Tästä olisi tarkoitus ´hautajaishuivi´tehdä. Pehmeää kuin mikä ja henkäyksenohutta. Samantyyppinenhän maksaa Suomessa maltaita.

Vanhassakaupungissa vain rentouduttiin ja virkistyttiin ruualla ja juomalla. Äiti teki pari omaa ostosta. Vaihdetut rahat käytettiin melko tarkkaan, mutta vielä satamaan lähtiessämme käsityökojuista raapaisin loppurahoilla mukaan Villaa. Sata grammaa 45 EEK / 3 € kpl.

Jalat meni rakoille, mutta kivaa oli.

(Tavoitteesta jään varmasti tässä kuussa. Tuskin sentään saan neulotuksi 3,8 kg! Ostoslistani oli kyllä rehellisesti seuraava: Lupaan ostaa kilon lankaa, mutta en kahta. Onnistuin tässä. Lankaa tuli ostetuksi siis 1,9 kg.)