Kyllä se on niin, että vaikka itseäkin hävettää 'tuhlata', ja lankaa tosiaan kertyy enemmän kuin kuluu, saa ihminen palkkaansa käyttää myös itsensä hemmotteluun. Yritän olla selittelemättä, kerron vaan mitä tässä kuussa on kotiin kulkeutunut.

Ilman kuvaa: Novitan Spektri Plussaa. Olen tykännyt tuosta oranssista (vihreän lisäksi), mutta langan koostumus ja varsinkin hinta on tökkinyt. Silti väri on viehättänyt aina ruokakaupan lankahyllyä ohitettaessa. Puhuin Kuopukselle, että tuota ostan, jos joskus on hyvä tarjous. Nyt ne sitten lopettaa sen langan. Prismassa oli poistokorissa alle puoleen hintaan, otin kaikki samaa värjäyserää olevat eli 550 g ja haaveilen, että lanka riittäisi February Lady Sweateriin. Itselle! Syyhyttäisi tehdä, mutten kehtaa aloittaa, kun on ne keskeneräiset puserot vielä painamassa mieltä. (Ryhtiliikettä odotellaan.)

Luksusta elokuussa on tuleentuva vilja, jota Ilu värjäää lankoihinkin. Hyvät kuvat on Ilulla itsellään. Kahteen kertaan näin ilmoituksen tästä väristä sukkalankana, kaksi kertaa jäin ilman. Väri oli noin maailman hienoin, joten tilasin mohairia, vaikka menee hetki ennen kuin keksin mitä teen kilometrilla (100 g) hienoista mohairia. Ehdotuksia otetaan vastaan. Konkreettisia, huivin keksin itsekin, mutta mikä huivi. Tai muu jutska.

1858771.jpg

1858773.jpg

1858772.jpg

Eikä ne ostokset siihen loppuneet. Kun mulla kerran on vaihtokauppahankintana runsaasti Koolaideja, tartti luonnollisesti hankkia hyvää värjättävää. Seitsemää Veljestä saa Halpa-Hallista, mutta mä haluan värjätä ohutta sukkalankaa. Get Knittediltä sitä saa - ja Suomesta vaikkapa Tapion Kaupasta. Koska Get Knittediltä sai sitä mitä olen etsiskellyt muutenkin, eli 2 mm ja 2,25 mm metallisukkapuikkoja (15 cm, jee!), ja lanka oli ok hintaista, laskin kannattavan mieluumin ottaa postikulut kauempaa. Tavaratkin tuli reippaasti, ei kulunut pitkään. Trekkingiä on kaikki, 500 g värjäämätöntä ja Trekking Prota yksi kaunis ruskeasävyinen 100 g, kun tykkäsin pikkujoululahjana saamani sinisävyisen neulomisesta kovin. Hyvä lanka.(Ja Suomessa hävyttömän kallis.)

1858768.jpg

1858770.jpg

(Yläkuvassa sävy oikeampi, kuvattu ihmeellisessä aamuvalossa.)

Jos osaan matikkaa, lankaostoksia on siis putkahtanut hämmästyttävät, hengästyttävät 1 250 g elokuun aikana. Aion silti (!) ajaa huomenna Poikakoiran hakureissulla Korian ABC:n kautta. Kävin siellä elämäni ensimmäistä kertaa, kun samaista pentua käytiin katsomassa. Ajellessa vain yllättäen näin kyltin Koria, otin kurvin, kun takapenkillä oli juuri toivottu pientä breikkiä ja ajoin pihaan. Silloin pussilankoina oli ihme akryylejä tai mulle epämieluisia värejä, ostin vain Polka-kerän, kun ei sitä vielä ollut tavallisissa kaupoissa. Nyt käyn taas kurkkaamassa, menomatkalla, pikaisesti. (Jos lapsilla vaikka on nälkä... ja vessahätä... ja ehkä itelläkin.) Meiltä Lappeenrantaan ajaessa se sopii reitille paremmin kuin hyvin.