Aaton olin neulomatta, mutta joulupäivänä jo tarrasin puikkoihin intohimoisesti. On tässä valmistakin tullut.

Kuopukselle luvattu Branching Out, se joka ei valmistunut jouluksi, on pingottumassa petarin alla. Loppulangasta on kuulemma tulossa hapsut siihen. Ennen hapsuja Drops Alpacaa oli kulunut 5,5 mm puikoilla 54 g ja huivi on arviolta noin 180 cm pitkä. Kuvaa kun on valmista.

Lauantaina oltiin vähän Esikoisen ja Kuopuksen kanssa alennusmyynneissä. Tytöt ostivat lahjarahoilla vaatetavaraa. Itse ostin juuri sen mitä lähdin hakemaan: kengät agilityyn ja rintaliivit.Kävimme Kuopuksen kanssa vihdoin tutkimassa millainen on Tampereen uusi lankakauppa, Lankaidea. Hyvä putiikki! Mitään en itselleni tarvinnut, mutta sitten soitin Helsinkiin, että ottavatko vauvalle mieluummin nuttutyyppistä vai kestovaippailua varten villahousuja. Housuja kuulemma mieluiten. Ostin myyjän neuvosta siihen tarkoitukseen sopivaa käsin kehrättyä ja reilua Uruguain naisten tekemää lankaa Manos Wool Clasicia pari vyyhtiä. Vähän hintavaa, mutta hyvä mieli kun voittoa tuottamaton organisaatio markkinoi tällaisen langan, jotta uruguain maalaisnaisilla on järkevä konsti ansaita itse leipänsä. Lankaidea siinä sai voittoa, ja sen taas maksan siitä ilosta, että ollaan saatu noin hyvä putiikki omaan kaupunkiin.

Niistäpä sitten Ullan villapöpiä kuutosen puikoilla. Ruskeakirjavasta langasta on pitkälahkeiset 2-4 kg -kokoisen pöksyt jo valmiit ja vihrästä piakkoin. Kirjavat painoivat 70 g. Toivon saaavani lyhytlahkeiset raidalliset vielä. Kaapin perältä käytän varmaan kaikki hahtuvat seuraavaksi.

2185150.jpg2185143.jpg2185340.jpg

Mystic-sukat eli Mary's Garden Socks valmistuivat myös. (Olin kuitenkin joskus tallentanut omalle koneelle ohjeet, ei tarvinnut Ravelystä etsiskellä.) Ne on sitten hianot ja ihkuikiomat ja mun ja orankit. Puikot oli 2,5 mm ja Villamokan Viimeistä Keisaria meni 70 g.

2185130.jpg2185133.jpg2185137.jpg

Puikoilla villapöpien lisäksi yhdet simppelisukat, kun piti saada helpponeuletta automatkoille Tre-Jkl-Tre. Muutenkin olen sitä mieltä, että aina pitää jossain olla vähintään yksi sukankutale keskeneräisenä, ei ole muuten mun elämä millaistakaan.

Käsityötyyppiset joululahjajutut: Sain naapurin tytöltä (siltä jolle neuloin siililapaset) lahjan! Kerä oranssia Novita Spektriä. Mulla on sitä vielä Korian pussukassa ne, jotka ostin varalle, josko February Lady Sweater olisi tarvinnut lisälankaa. Nyt on siis sitä lankaa yhteensä 208 g. Aion ehkä tehdä tästä jo suunnittelemani Eliah-norsun Kultakälyn ja Pikkuveljen vauvalle. Jos se siihen taipuu. On vähän jäykkistä, mutta olisipa konepestävä ronsu. Sit Tarjalta, jonka lahja on siks käsityötyyppinen, kun neuleblogian kautta tunnetaan, sain ihanan oranssin lintukorun! Se on ollu mulla joulusta asti kaulassa (paitsi kylpylässä). Tarja laittoi Kuopuksellekin lahjan: kisupinnit,jotka oli mieleiset. Kiitämme!!

Lisäksi kiitän Kuopusta siitä, että on perheessä toinenkin joka jaksaa innostua neulomisesta ja lankakaupoista ja käsityömessuista. Esikoista kiitän sukkamallina toimimisesta, Puolisoa ja Keskilasta kärsivällisyydestä yleisesti ja viimeiseksi mutta ei vähäisimmäksi kiitän aina osallistuvia Koiraa ja Poikakoiraa neule- ja kuvausapuna toimimisesta sekä tassuterapiasta.

Kuva-arvoitus: Montako raajaa kuvassa?

2185153.jpg

p.s. Sivupohja on Nikkarilta. Kiitti myös siitä.