Kaikkea sitä tekee mieli. Kun alkoi vihdoin pakkaset, meikä rupesi neulomaan puuvillaista hellepipoa pitsimallilla. Seliseli: kun halusin käyttää loput langat kerästä ketjusilmukkaoviverhoon, oli ensin tehtävä se pipo. Ni.

(Laitan ihan taas esimerkin vuoksi näkyviin, miten törkeän erilaista kuvaa tulee salamalla ja ilman. Todellisuudessa väri on appelsiinin kuoren väri.) Lisäksi näkyy 'koivun tuohta' eli pintaa.

356591.jpg

356593.jpg

356595.jpg

Koivu-pipon ohjeessa oli kokomerkintä 4-6 vuotiaalle. Lanka oli eri. Käytin Mandarin Petitiä.Mun logiikalla keväällä seitsenvuotiaalle saattaisi tulla sopiva lärä ottamalla isommat puikot. Nelosella taisin yrittää (vai 4,5?)... Tuli jätti-iso pipon alku. Purkuun. Tahdoin tehdä pyöröllä, ja seuraava koko joka talosta löytyi oli 2,5, jonka olin ihan muusta syystä lauantaina ostanut. Sitäpä kokeilemaan. Ympärys oli hyvä juuri ohjeen silmukkamäärällä. Kerroksia vain täytyi lisätä. Laitoin kaksi mallikertaa enemmän korkeuteen. Aika kiva tuli. Aluksi vain hermostutti, kun en ole tehnyt melkein mitään pitsiä ikinä (siis sen Kevät-huivin vasta) ja luulin, että kaikki kaavion merkit olisi selitetty. Sitten siellä olikin 3 tai 4 (en jaksa kaivaa nyt sitä ohjetta tähän) merkkiä, jotka täytyi ensin salapoliisoida, ennen kuin pääsi eteenpäin. Mielestäni selvisin hyvin! Palmikko kaatuu vahingossa väärään suuntaan, mutta on nätti. Kas kun olin kauppareissulla ostanut juuri palmikkopuikonkin. Siis palmikkoakaan en ole kuin joskus ihan vähän kokeillut. Oli ihan kiva 'opettelutyö'. Saatan tehdä uudesta lehmuksenvihreästä toisenkin ennen kesää (tai kesällä). Tämän lakin tein siis lauantain ja sunnuntain aikana. Edit: en voinut linkittää ohjeeseen. Ei 'toimi'! Onkohan poistettu netistä? Onneksi mulla oli siitä printti.

Mun piti päästä katsomaan millainen putiikki se Lanka-Aitta on. En ollut käynyt ikinä. Sielläpä oli eri värejä Tove-lankaa, jota olen vähän himoinnut siitä asti, kun enemmän innostuin lueskelemaan käsityöblogeja. Vihreät ja vaalea on isompiin tyttökäsiin, punaiset tietysti Kuopukselle. (Tykkäsi.) Kuvassa esiintyy myös se liikkeestä mukaan loikannut 2,5 mm 40 cm pyörö, joka pääsi heti tositoimiin. Ostin samalla sen lehmuksenvihreän (tai joku kaunis väri se on) Mandarin Petitin, josko siitä vielä toisenkin koivu-pipon tms tekisi.

356578.jpg

Mulla on kyllä rankka käsiala. Tiivistyy kai koko ajan nyt, kun neulon enemmän kuin ennen elämässäni. On päässyt vähän langat käsistä. Tai käsiin. Tietysti piti lauantaina vähän lapastakin päästä tekemään. Blogeja lukiessa ei voi pitsimyssyjä neuloa. Mulla tulee ihan järkyn pientä jälkeä 3,5 mm puikoilla (lapaseen). Saas nähdä mitä tapahtuu kun heitän koneeseen. 

Sunnuntaina päivällä otin vielä kuvan keskeneräisyyksistä. Koivu on vielä alullaan. (Ainoa nimeltään vihreä ja ainut muun värinen, hehe.) Lapanen on alussa myös. (Ja tuohon jäi. Jatkuisiko huomenissa.)

356582.jpg

Hahtuvahattu on tahallaan kesken, kun olisi tarkoitus auttaa kaverit hahtuvan neulomisen alkuun, ja tahdon tapahtumaan oman viritelmän mukaan. Tosin voisin tuon humpsauttaa valmiiksi ja ottaa sitten sen punaisen mukaan. Se sitten lienee tämän talven viimeinen hahtuvahattu. (Laukun teen jos enää huvittaa. Ehtii sen myöhemmin jos tympii.) Bolerossa ei ole puikkoja nyt kiinni ollenkaan. Takakappale tuossa vain muistuttaa, että etukappaleetkin täytyy tehdä jonain päivänä. (Jos ei aloittaisi noita lapasia ja kohta vielä sukkiakin, tulisi jotain valmista aiemminkin.)

Nyt maanantai-iltana olenkin vain virkannut muutaman ketjusilmukkaruikelon. Ilahduimme Kuopuksen kanssa, kun testatessa selvisi, että puuhelmi todella mahtuu ketjusilmukkamatoon. Kyllä siitä ihan kiva oviverho tulee, mutta hitaasti. Värit on punainen, keltainen ja oranssi. Helmet samoja värejä.

Väsyttää. Menen unille.

ps Ei kukaan keksisi sille punaiselle ja keltavihreälle villalangalle mitään jännää?  (Ks muutamaa postausta aikaisemmin.) Mietin jo Pipoviikkojen kunniaksi kokeilla netistä (olihan se Ullaneule, olihan?) löytämääni hattuohjetta Fritidsgarnille. Jos siitä onnistuisi soveltamaan. Tekisin siitä punaisesta ainakin jotain. Tänä talvena hatuttaa. Edit: Ohje pipoon löytyi.