Pyytämällä sain Merzulta kirjaimen. Nyt pesee ja linkoaa.

Sotku. Sitä meillä on ja vaikken sitä toivo, pyydä luokseni tai kaipaa, se on tiivis osa elämääni. Rajoittaa sosiaalista elämääni.

Siivous. (Katso edellinen kohta.) Vaikeimpia asioita elämässä. En osaa tehdä ympäristöäni siistiksi.

Soittaminen. Suunsoitto ja puhelin tietysti nykyisin, mutta nuorena/lapsena sekä satunnaisesti kokeilemalla myös aikuisena: poikkihuilu, nokkahuilu (kokeeksi myös isompia), choroihuilu, alkeet klarinetista, pikkiriikkisen viulunsoittoa. Puhaltimet on kivoja, mutta hyvä en koskaan ole ollut, sellainen vaatimaton kotisoittelija. Kiva silti osata sekin vähä.

Soinnut. (Katso edellinen kohta.) Yhteissointi erityisesti kuorossa miellyttää. Musiikki on tärkeää, kaunista. Silti hiljaisuus on usein vielä mieluisampaa.

Sadut. Ääneen luen. Joskus itseksenikin. Grimmillä on hämmästyttävän kamalia. Usein nautin eniten satujen kuvituksista.

Sormus. Ainut oikeasti kalliimpi koruni. Merkki avioliitosta ja rakkaudesta. Valkokultaa ja yksi timangi. Tykkään.

Siiri. Yksi tärkeistä.

Sairaus. *Kunhan se on terve-* Ja kakat, myös ei-terveet ovat tärkeitä ja voivat elää täyttä elämää ja rakastaa. Itselleni sana tarkoittaa masennusta. Toki olisin ehjempi ilman sairauttani, mutta niillä korteilla pelataan, jotka saadaan. Lähimmissä ihmisissäni on hämmästyttävän vähän niitä, joita kutsuisin oikopäätä 'terveiksi'.

Saamattomuus. (Katso edellinen kohta.) On mulla sitäkin, mutta ärsyttävää, kun liian usein masennus ja saamattomuus sekoitetaan toisiinsa. Tiedättehän, vähättelevästi: "Otat vaan itteäs kiinni niskasta..." Jos laiskottaa, se auttaa, jos masennus on aitoa, ei homma niin toimi.

Sukkaneule. Käsityöblogissa ei voine olla mainitsematta tätä. Neuleista mieleisin. Käsitöistä mieleisin. Lankavarastossanikin on eniten sukkalankoja. Aahh.

Sinä. Kiva sana, tarkoittaa ettei tarvi olla yksin. Haluaisitko sinäkin kirjaimen? Pyydä kommentissa, niin laitan tulemaan.

***************

Samalla muistutan niitä neulojia ja virkkaajia, jotka eivät jostain syystä ole huomanneet, että kunhan tästä kaikesta yleis- ja jouluhärdellistä selvitään, tammikuussa voisi toteuttaa Pääasioita eli tehdä pipalakkeja ja muita päähineitä porukalla!! Mukaan, mukaan! Ilmottautukaapas, olihan sukkasadossa ja lapaskuussakin kivaa ja monelta puuttuu vielä joulunkin jälkeen uusi, kiva myssy.